maanantai 12. heinäkuuta 2010

Lomalla.

Näin viimeyönä unen, jossa joukko natseja tuli haastattelemaan minua. He seurasivat minua ensin kaupungilla, ja yhyttivät sitten Aleksis Kiven kadun ja puutarhakadun kulmalla - siis Kelan toimiston edessä. Tunnelma oli alkuun uhkaava. Sitten yksi heistä kaivoi esiin lomakkeen, jota aloimme täyttää. Lopuksi esittelin heille käsiasettani, jota pidin vyön alla housujeni etuosassa. Ase oli hyvin moderni, ja sen kahvassa oli kämmenenejäljen tunnistin, joka lukitsi aseen kaikilta muilta paitsi minulta. Kaikki natsit olivat nuoria miehiä, joilla oli harmaat suorat housut, mustat kauluspaidat, harmaat henkselit ja erilaisia hakaristi-pinssejä. Osalla oli koppalakki ja harmaa takki.

Erosimme hieman ambivalenteissa tunnelmissa. Osa natseista oli mielissään vastauksien vuoksi, mutta osa suhtautui vihamielisesti. Aseen esittely tuntui tekevän suurimman vaikutuksen. Uni päättyi herätyskellon soimiseen, sillä vaimo palasi tänään töihin.

Luin eilen Gouldin kirjaa eteenpäin. Esseistinä hän on ihan OK, mutta käyttää liaaksi tekosyynä Montaignen karakterisointia esseestä "tunnustuksellisena" kirjoitusmuotona; Gouldilla se on usein pelkkää itsekorostusta. Substanssi on kuitenkin hyvää ja syvällistä. Aiheita on monta; On sääli, että Gould kuoli ennen blogien aikaa, koska kirjoitukset soveltuisivat hyvin tähän formaattiin.

Saimme parkkipaikan laajennoksen tehtyä, samoin autotallin ovenavaajan asennettua. Jälkimmäisestä sain taas muistutuksen, että vaikka asennus kuinka on jo "valmis", kannattaa viimeiset sivut käyttöohjeesta silti lukea. Kun pääsin koneen testausvaiheeseen, se ei tietenkään toiminut kunnolla. Jos olisin kääntänyt sivua heti, olisin säästynyt isolta määrältä mielipahaa ja tuskaista pähkäilyä. Kun viimein seuraavana päivänä luin ohjeet, huomasin, että viimeisellä sivulla "ongelman ratkaisu"- osiossa todella oli ratkaisu ongelmaani. Syytän tästä erehdyksestäni, ehkä hieman huteralta tuntuvan argumentin nojalla, Windows-käyttäjiä ja Microsoftin. He ovat luoneet kulttuurin, jossa hyväksytään mukisematta virheet tuotteissa ja täysin hyödyttömät "ongelmanratkaisu"-ohjeet.

Harmistuin finaalin lopputuloksesta. Espanjan peli on ylimielistä ja paljolti tylsää. Valitettavasti se toimii, ja vaikka kuinka haluaisin väittää, että tuomarin puolueellisuus (joka kyllä oli fakta) ratkaisi pelin, niin todennäköisesti se ei olisi edes totta. Rutisen silti: Iniesta olisi pitänyt ajaa ulos filmaamisen takia jo ennen tekemäänsä maalia.

Ei kommentteja: