maanantai 19. heinäkuuta 2010

Loma III.

Vanhempi poika on oppinut "uimaan", ts, räpiköimään ja pysymään näin pinnalla, sekä jopa etenemään muutamia metrejä. Kehitys on ollut nopeaa, koska poika ei vielä n. viikko takaperin irrottanut jalkojaan pohjasta sitten millään. Uimakoulu oli siis hyödyllinen, ainakin jossain määrin. Pojat myös viihtyvät vedessä pitkähköjä aikoja, mikä viimeaikojen keleillä on ihan positiivista.

Sunnuntaina olimme Puuhamaassa. Paikka on hitusen ylihintainen, mutta pojat tykkäsivät, joten en valita. Vesipuiston vesi oli spartalaisittain ehkä 15-asteista, ainakin se oli merkittävästi järvivettä kylmempää. Jopa "lämmin" virtaava allas oli aivan tuntuvasti järveä kylmempi. Ilmakaan ei ollut, Forecan "30 astetta ja pilvetöntä"- ennusteen vastaisesti, mitenkään paahtavan kuuma, vaan tavallisen helteinen. Valittamista siinä ei tietysti ollut suomalaisen normaaliin vähälumiseen kesäsäähän verrattuna, mutta viikon poikkeuksellisen kuumien kelien jälkeen tuollainen ~27 astetta tuntui lähes vilpoiselta. Paikalle kannattaa mennä heti aamusta, koska silloin pääsee jonottamatta suosituimpiin huvituksiin, kuten carting-autoihin (yeah right; hivenen modattu päältäajettava ruohonleikkuri se taitaa olla) tai siihen isoon liukumäkeen, jossa lasketaan kumiveneellä.

Lomaa on vielä kaksi viikkoa, ja sitten suuntana on Oxford, UK. Ajattelin aloittaa siinä vaiheessa jonkinlaisen Oxford-aiheisten kirjoitusten sarjan. Saa nähdä.

1 kommentti:

Jimbo kirjoitti...

Kävimme Puuhamaassa kesäkuussa torstaina. Päivä oli selkeästi hyvä valinta koska porukkaa ei juuri ollut ja mihinkään ei tarvinut jonottaa. Erinäisillä veneillä ja autoilla sai ajella rauhassa niin pitkään kuin halusi.

Hinta on tosiaan paikan tasoon nähden todella suolainen. Yllätyksekseni myös pelisali oli suljettu. Melkoinen takaisku kun olin asennoitunut pitkään ja hartaaseen pelisessioon vanhojen suosikkien parissa.

Miksi helvetissä sen veden tosiaan pitää olla vuodesta toiseen niin kylmää?

Paikka on hitusen ylihintainen, mutta pojat tykkäsivät, joten en valita. Vesipuiston vesi oli spartalaisittain ehkä 15-asteista, ainakin se oli merkittävästi järvivettä kylmempää. Jopa "lämmin" virtaava allas oli aivan tuntuvasti järveä kylmempi. Ilmakaan ei ollut, Forecan "30 astetta ja pilvetöntä"- ennusteen vastaisesti, mitenkään paahtavan kuuma, vaan tavallisen helteinen. Valittamista siinä ei tietysti ollut suomalaisen normaaliin vähälumiseen kesäsäähän verrattuna, mutta viikon poikkeuksellisen kuumien kelien jälkeen tuollainen ~27 astetta tuntui lähes vilpoiselta. Paikalle kannattaa mennä heti aamusta, koska silloin pääsee jonottamatta suosituimpiin huvituksiin, kuten carting-autoihin (yeah right; hivenen modattu päältäajettava ruohonleikkuri se taitaa olla) tai siihen isoon liukumäkeen, jossa lasketaan kumiveneellä.