keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Asumus.

Lähtö Oxfordiin on enää reilu kahden viikon päässä, eikä minulla ole vieläkään kämppää. Porukka siellä päin ei ole mitenkään erityisen avuliasta, mistä olin oikeastaan hyvin yllättynyt. Viestien sävy on aina hyvin ystävällinen ja avuliaan henkinen, mutta mitään konkreettista apua ei ole tarjolla. Yliopistokin pesi kätensä majoitusasioista heti kättelyssä. Lähettämiini lukuisiin sähköposteihin eri majoituksentarjoajille ei pääsääntöisesti ole vastattu; yksi kiinteistövälittäjä sanoi kaksi viikkoa sitten "auttavansa mielellään", mutta sen koommin ei mitään vastauksia ole tullut. Ehkä britit vain vastaavat hitaasti posteihin.

Varannen hotellin tällä viikolla, mutta ne maksavat halvimmillaankin luokkaa €150 yöltä, ja apurahaa on kuukautta kohden noin €1500, plus vähän järjestelykuluihin.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Entä sohvasurffaus? http://www.couchsurfing.org/

Rami kirjoitti...

Piti siittä netistä soitella, jos sulla on yleismittari, mittaa pistokkeesta kaksi ylintä nastaa tasajännitettä, pitäisi löytyä 24V, jos ei, piuha poikki.

Tiedemies kirjoitti...

Netti korjattiin jo, onneksi. Piuha oli tosiaan poikki, joskaan ei kadulta, vaan jostain muualta.

paivi kirjoitti...

Oma kokemukseni on Cambridgesta, mutta Oxfordin meininki lienee aika samanlainen.

Onko vastaanottava tahosi jokin yliopiston collegeista? Yleensä yliopisto olettaa, että sen colleget järjestävät omien visiting scholareidensa ja opiskelijoidensa majoituksen, joten sitä kautta voi yrittää saada kesäksi tyhjeneviä opiskelijahuoneita. Myös muista kuin "omasta" collegesta voi yrittää kysellä, koska lähes kaikki colleget vuokraavat opiskelijahuoneita kesäisin konferenssivieraille ja ainakin muutama vuosi sitten tilaa oli reilusti. Kannattaa mainita olevansa yliopiston affiliated scholar (tai mikä statuksesi lieneekään). Yleensä collegeista jopa vastataan maileihin ripeästi, mikä ei pidä paikkaansa kiinteistöbvälittäjien kanssa (ne haluavat, että soitat puhelimella).

Jos vastaanottava taho on jokin department, laittaisin sen fellowseille ja henkilökunnalle mailia, jossa rukoilisin vinkkejä mahdollisista majoituspostituslistoista ja vastaavista. Ainakin Cambridgessa tällaisia toimii yliopiston verkossa useita, mutta ulkopuolisen on vaikea tietää niiden olemassaolosta. Ja kukapa tietää, aika monella yliopiston työntekijällä on huone vuokrattavana, tai tietävät jonkun, jolla saattaisi olla.

Oxfordissa varmaan on myös jonkinlainen student housing service, jonne kannattaa soittaa. Nämä ylläpitävät mm. ilmoitustauluja, joista löytyy tieto kämppiksiä etsivistä kimppataloista ja -kommuuneista, jollaisissa aika iso osa postgradeista asuu. Ilmoitustauluja ei ole välttämättä netissä, ja nämä tahot eivät muutenkaan vastaa hirveän innokkaasti maileihin.

Gumtree ja Isoryn foorumi ovat varmaan sulle jo tuttuja? http://oxford.gumtree.com/oxford/41459_1.html & http://forum.isory.org/index.php?sid=a28b55e0a1dcef2431be0327b2098a42

Oxfordin Holiday Innissä on joskus ihan edullisia huoneita tarjolla (£60-80), jos niin pahasti käy, että joudut turvautumaan hotelliin.

Kannattaa muuten varautua siihen, että apurahasi ei riitä välttämättä edes vuokraan. Vuokrataso on tuolla aivan tappava, etenkin jos haluat huoneiston etkä esim. huonetta jaetusta omakotitalosta.

Tiedemies kirjoitti...

Joo, tänä aamuna löysin yhdestä läheisestä collgesta vapaan huoneen ekaksi kolmeksi viikoksi. Kelpaa näin alkuun, katsotaan sitten.

Markku kirjoitti...

Eiköhän kämppä järjesty, kun kerrot olevasi "jolly good fellow" Oxfordin yliopistossa.

Tiedemies kirjoitti...

Ongelmana ei ole se, etten uskoisi kämpän järjestyvän; takuulla järjestyy. Ongelmana on lähinnä se, että porukka tuntuu vastailevan sähköposteihin todella hitaasti. Ja minulla alkaa olla kiire.

Tämän kirjoittamisen jälkeen on vastauksia alkanut sadella viikon ja jopa kaksi viikkoa sitten lähettelemiini kysymyksiin. Nyt taitaa olla ihan oikea kämppäkin jo tiedossa.

paivi kirjoitti...

Suomalaiset ei vaan meinaa millään uskoa, että briteille ei kannata mailailla, vaan soittaa, jos asialla on kiire. Olen itse jaellut tätä neuvoa varmaan jo vuodesta 2000 kun itse muutin Cambridgeen, mutta eivät suomalaiset usko: *täytyyhän* asioiden hoitua sähköpostilla. Ja hoituvathan ne useimmiten... useamman viikon viiveellä. Kulttuuri on vissiin nykyisin muuttumassa, mutta hitaasti. Ei uskoisi, miten tiukassa suomalaisella kännykkäkansalla näyttää olevan siihen puhelimeen tarttuminen, vaikka olisi ns. tuli perseen alla. :)

Eli siis kannattaa Oxfordiin päästyäsi hommata välittömästi paikallinen matkapuhelinliittymä ja valmistautua käyttämään sitä aina, kun jotain palvelua tarvitsee, koska aika monet britit edelleen heittävät sähköposteilla vesilintua, tai arkistoivat ne johonkin luppotyömappiin. Eikä sekään ole tavatonta, että yrityksissäkin luetaan sähköpostia vain ehkä kerran viikossa, ja seuraavalla viikolla siihen saatetaan jopa vastata.