keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

The 400.

Yritin eilisiltana aloittaa orientaation tutkimukseen arvioimalla paperia, mutta läppärissäni oli vika. Ubuntu 10.4:n siirtyminen oli jotenkin rikkonut langattoman verkon. WPA-avaimen asettaminen ei onnistu, ja kaikki työkalut verkon hallintaan ovat käsittämättömän huonoja. En tiedä, mikä ja kuka tästä on vastuussa, mutta olen törmännyt tähän ennenkin: toimiva ominaisuus rikotaan tahallaan uuteen versioon siirryttäessä. Esimerkiksi verkonhallintatyökalut olivat 6.06 version paikkeilla ihan toimivat, 8.04 rikkoi ne, ja 10.04 rikkoi vielä pahemmin. Langallisten systeemien kanssa pärjään kyllä low-level komentorivihässäköillä, mutta näissä langattomissa en ole koskaan oikein päässyt niistä jyvälle. Niissä on enemmän säätämistä. Eikä apua löytynyt.

Ajattelin asentaa koko käyttiksen muutenkin uusiksi, mutta se ei tuone tähän asiaan helpotusta. Ironista kyllä, vaimon koneella on 9.10, ja siinä kaikki toimii hyvin. Tästä viisastuneena en aio päivittää sitä 10.04:ään. Tosin 10.04 on LTS, ja 9.10 tuki loppuu varmasti melko pian. Lisäksi näyttäisi siltä, että adoben flashplayer on rikottu jotenkin etänä niin, ettei se toimi kotikoneella sen paremmin kuin työläppärilläkään. Vaimon koneessa sekin toimii. En jaksa säätää, joten youtubet saavat jäädä. Mikä voikin olla ihan hyvä juttu.

*EDIT: Sain verkot toimimaan. Ongelma oli salasanasysteemissä, jostain syystä 10.04:ään siirtyessä systeemi muuttui jotenkin ja pitäisi olla jotain useita salasanoja. Löysin keinon korjata asian ja nyt homma toimii.

Ei kommentteja: