maanantai 5. heinäkuuta 2010

Aika.


Elämä ilman internettiä on osoittautunut palkitsevaksi. Huomaan, että olen käyttänyt netissä aikaa aivan mielettömästi ja aivan turhaan. Valitin joskus hitauttani lukemisessa. Kuitenkin, nyt kun olen viikon ollut vajaalla työpäivällä, olen saanut luettua kolme kirjaa reilussa viikossa, tinkimättä yhtään mistään muusta kuin verkon käytöstä, ja jopa käyttäen aikaa selvästi enemmän kaikkeen muuhun.

Esimerkiksi eilen vietimme muutaman tunnin uimarannalla. Lisäksi lapset olivat teini-ikäisen serkkutyöttönsä mukana Tracon V- tapahtumassa. Nuorempi oli pukeutunut Pikachuksi ja vanhempi Batmaniksi. Suhteeni tällaisiin juttuihin on ollut ambivalentti, mutta positiivisella puolella painaa se, että tapahtumassa ei näkynyt juopuneita ja merkittävä - ehkä jopa suurin - osa harrastajista oli siististi käyttäytyviä tyttöjä. Joten jos pojat jostain tuollaisesta innostuvat, niin mahdollisuus kuolla tai vammautua ennen lisääntymisikää pienenee. (Tämän voi tulkita yksi- tai kaksiparametriseksi funktioksi osana argumenttia, kuinka haluaa.) Lisäksi veikkaisin kognitiivisten kykyjen olevan mainitulla porukalla ainakin pääsääntöisesti kunnossa, koska pukujen rustaaminen käsin vaatii ainakin jonkinlaista mielikuvitusta ja pitkäjänteisyyttä.

Lauantaina vanhempi poika juhli tarhatovereiden kanssa 6-vuotissyntymäpäiviään Tampereen tiedemuseossa. Tapahtuma oli onnistunut; paikka on mielenkiintoinen lapsille, ja siellä on kohtuullisen paljon nähtävää. Ko. lafkalle tulee kyllä muodostumaan ongelmaksi se, miten lapset, ja erityisesti vanhemmat, saadaan haluamaan paikanpäälle uudestaan normaalikäyntien yhteydessä. Synttärijuhlien pitopaikkana se toimi kyllä loistavasti. Ensin laulettiin, sitten tehtiin - ehkä hieman riskialttiisti, näin jälkikäteen ajatellen - elintarvikevärin ja booraksin avulla erivärisiä polymeeriklimppejä Eri Keeper-liimasta. Sitten syötiin jäätelöä ja lopuksi lapset saivat leikkiä vinkeillä kojeilla.

Illan Saksa-Argentiina- ottelu oli teurastus. Kuulin väitteen, jonka mukaan Saksan voittaessa maailmanmestaruuden, sen bruttokansantuote kasvaa keskimäärin kolme ylimääräistä prosenttia. En osaa antaa viitettä, koska kuulin vain tällaisen huhun. Pidän tämänkaltaista tulosta mahdollisena, joten päätin kannattaa Saksaa. Vaikka veikkasin Uruguayta mestariksi, Saksakin kelpaa. Tärkeintä on, että Brasilia putosi, ja mieltäni lämmittää myös se, että sen pudotti Hollanti. Hollannin pelejä seuratessani olen jotenkin saanut sellaisen kuvan, että pelaajilla on sipsuttava juoksutyyli erilaisiin latinopalloilijoihin verrattuna. Olin huomaavinani Saksan joukkueessa jotain samantapaista. Ehkä tämä todistaa germaanisten kansojen rodullista ylemmyyttä.

3 kommenttia:

Markku kirjoitti...

Hollannin pelejä seuratessani olen jotenkin saanut sellaisen kuvan, että pelaajilla on sipsuttava juoksutyyli erilaisiin latinopalloilijoihin verrattuna. Olin huomaavinani Saksan joukkueessa jotain samantapaista. Ehkä tämä todistaa germaanisten kansojen rodullista ylemmyyttä.

Tohtori Morellin haamu kertoi minulle, että Hitlerkin sipsutti.

Simo kirjoitti...

Jos kuitenkin on välttämätöntä käyttää konetta, jossa on netti, niin LeechBlockilla voi rajoittaa yhteyttä. Sillä voi blokata määräajaksi joko valittuja saitteja tai kaikki muut, paitsi homman kannalta välttämättömät saitit.

Jukka kirjoitti...

No olet nyt kuitenkin fiksuimpia nettikirjoittajia jonka tiedän - ei ne sun netissä viettämäsi tunnit hukkaan ole mennyt. Ainakaan muitten ihmisten kannalta katsottuna. En sitten tiedä oletko itse saanut mitään muuta kuin harmaita hiuksia.