tiistai 26. toukokuuta 2009



Aamulla radiossa kerrottiin uutinen, joka vähän ihmetytti. Kaleva kirjoittikin asiasta, Nelosen uutiset raportoi, samoin Tietokone-lehti. Aamulehdessä en pikaisella selauksella löytänyt mainintaa, mutta HS sentään mainitsi asian. Yleisradio sensijaan ylläpiti radiohiljaisuutta.

Eurovaaliehdokas Jyrki Kasvi käsittelee asiaa omassa blogissaan. Pidän tätä kehitystä pöyristyttävänä. Minusta vihreiden olisi nyt viimeistään aika kokonaisuutena ottaa kantaa samoilla linjoilla. Jos näin ei tapahdu viimeistään pian eurovaalien jälkeen, katson, että puole on pettänyt demokratian ja lakkaan kannattamasta sitä.

10 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Paperi-AL:ssä on STT:n uutissähke asiasta. Perinteiset puoluerajat ylittäen Suomessa on nykyään marginaalinen pienryhmä vapauden ja avoimen yhteiskunnan kannattajia vastassaan epävapauden ja suljetun yhteiskunnan kannattajat. Jälkimmäiset hoitavat hallitusvastuun.

Mikko kirjoitti...

No, kunhan puolueet saavat aikaan tuon 3% äänirajan uusille puolueille niin vaihtoehtojakaan ei pääse enää syntymään ja entiset marginaaliset puolueet saadaan karsittua pois. Parempi vaan totutella epädemokratiaan.

Jukka Aakula kirjoitti...

Yksi ongelman syy on varmasti se, että Suomessa on historiallisista syistä todellisuudessa alhainen kannatus demokratialla ja sananvapaudella.

Puheissa niitä kyllä kannatetaan, mutta todellisuudessa niihin ei ole sitouduttu.

Tämä ei koske vain poliitikkoja vaan myös muita. Historiallisilla syillä tarkoitan mm. Suhdetta Venäjään. Suomalaispoliitikko kun puhuu sananvapaudesta äänenpaino on sama kuin aikoinaan puhuttaessa "Suomen ja Neuvostoliiton ystävyydestä".

Eräs vanha sukulainen naureskeli aikoinaan niille jotka 70-luvulla harrastivat sananvapautta suhteessa NL:oon. Heitä oidetiin pelleinä ja vaarallisina koheltajima. Sama suhtautuminen on edelleen hyvin yleistä - sananvapaudesta puhuminen on suurelle osalle kansaa - politikoista puhumattakaan - puhdasta sanahelinää.

Panu kirjoitti...

"Yksi ongelman syy on varmasti se, että Suomessa on historiallisista syistä todellisuudessa alhainen kannatus demokratialla ja sananvapaudella."

Juu, se on aivan totta. Esimerkiksi minun sananvapauteeni ns. kämyt, erään Jukka Aakulan aatetoverit muuten, ovat viimeisten kolmen vuoden aikana puuttuneet organisoiduilla väkivaltaisilla uhkauksilla ja solvauksilla.

Haluaisinkin tässä käyttää sananvapauttani ja sanoa, mitä asianomaisille mielestäni pitäisi tehdä, mutta valitsttavasti totalitaristis-brezhneviläinen kommunistinen oikeuslaitoksemme panisi minut vankilaan mm. törkeästä kunnianloukkauksesta, rikokseen yllyttämisestä ja laittomasta uhkauksesta.

Jukka Aakula kirjoitti...

Identiteetin avaaminen lienee jo pelkästään sekin rikollista:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tietosuojavaltuutettu+Nettisalapoliisit+leikkiv%C3%A4t+tulella/1135244837457Mene tiedä.

Tiedemies kirjoitti...

Jukka, se, mikä tuon tekee laittomaksi lienee kokonaisuus salasanan urkintoineen.

Esimerkiksi se, että joku mainitsee, mikä on nimimerkin "Jukka" sukunimi, ei vielä voi olla rikollista.

Nykyisin pidän omaa nimeäni esillä tällä sivulla, mutta ennen en pitänyt. Nazzit kuitenkin urkkivat sen aikanaan ja levittelivät sitä blogeissaan.

Suhtauduin pitkään vihamielisesti kaikkiin "kriitikoihin" samaan tapaan kuin Panu. Siksi en ole esimerkiksi poistanut Panun kommentteja täältä, pidän ihan mahdollisena, että nämä häiriintyneimmät "kameradit" siellä voivat hyvinkin lähetellä viestejä, joita voi herkempi pitää uhkauksina.

Ja kuten kämyklusterin reaktiot Soininvaaran kirjoituksiin Chehabin keissistä osoittivat, siellä on todella häiriintynyttä sakkia liikkeellä. En viitsi osallistua juuri mihinkään moderoimattomiin keskusteluihin "siellä puolella".

Jukka Aakula kirjoitti...

TM,

En väittänyt mitään. Sanoin "mene tiedä". Enkä väitä että olisin itse aina ollut asiallinen.

Olisihan se hyvä jos keskustelun taso hiukan paranisi. Siis niin että henkilökohtaisuuksiin ei niin paljon mentäisi.

Keinojahan on muuttaa keskustelun tasoa. Pakollinen nimellä kirjoittaminen on yksi mahdollisuus.

Tai että jokainen rekisteröityisi vaikka ei välttämättä omalla nimellään. Ja heti jos joku rikkosi jotain sovittua kirjoitus-etikettiä niin heitettäisiin pois keskustelusta.

Jne. jne.

Eihän suuttumista ja "haukkumista" voi kokonaan kieltää, mutta "kiusaaminen" ehkä voitaisiin jotenkin vertaisvalvonnalla saada minimoitua.

Jukka Aakula kirjoitti...

Kaikki tuollaiset keskustelun siistimiset voivat siis tapahtua vain tietyssä kontekstissa - esim. tietyssä keskusteluryhmässä - ei koko Internetin kontekstissa.

Tiedemies kirjoitti...

Haukkumiset ja suuttumiset vielä ymmärrän, mutta osa jengistä tuolla käyttää oikeasti sellaista kieltä yksittäisistä nimetyistä julkisuuden henkilöistä, että minua ainakin hirvittää.

Olen pitkään pitänyt klusteroitumista isona ongelmana substanssin käsittelylle. Nyt tämäkin keskustelu meni pilalle. :)

Jukka Aakula kirjoitti...

no ei kai mennyt...