keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Yhteensattumat.

90-luvulla eräänlaiseksi tusinatanssimusiikin ykkösnimeksi nousi Scooter lukuisilla hiteillään. Musiikki oli kaikessa nostatus- ja innostushuumassaan lähinnä banaalia ja latteaa. Yksi suurimmista Scooterin hiteistä oli vuonna 1998 julkaistu "How much is the Fish".
En koskaan oikein saanut selville, oliko bändi itseironinen. Ehkä postmodernismin läpitunkemalla 90-luvulla ei ollut mahdollista olla mitään muuta kuin itseironinen. En tiedä.

Elokuvamusiikin säveltäjistä John Williams on ehkä yksi tunnetuimmista. Hän on tehnyt pitkän uran, ja hänen sävellyksiään on esiintynyt elokuvissa jo yli viisikymmentä vuotta, laskutavasta riippuen kuudella tai seitsemällä vuosikymmenellä. (1960--2011). Hänen elokuvasävellyksensä ovat yleensä koskettavia ja voidaan väittää, että hän on ehkä suurin 1900-luvun jälkipuoliskon elokuvasäveltäjistä.


Kysymykseni onkin, onko John Williams Scooter-fani?

(LISÄYS: Eikö kukaan muu kuule tuon pääteeman olevan ensimmäisiltä tahdeiltaan liki tarkalleen sama molemmissa?)

3 kommenttia:

ChaoticPragma kirjoitti...

Kyseessä on kansansävelmä, josta on olemassa sekakuorosovitus suomenkielisellä nimellä Sahtilaulu. Scooterin biisissä melodia taitaa olla täsmälleen sama kuin tuossa kuorosovituksessa.

Kari Visala kirjoitti...

Alkuperäiseen Star Warsiin Lucas laittoi aluksi taustalle jotain klassisia kappaleita ja ohjeisti käsittääkseni Williamsin säveltämään samantyylistä musiikkia kohtaukseen.

Kumitonttu kirjoitti...

"Why should a mathematician have a mistress and a wife?"

Because when he's away, the wife thinks he's with his mistress, and the mistress thinks he's with his wife, -- so, that gives him lots of time to devote to his mathematics!