keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Surkuhupaisaa.

Kaksi surkuhupaisaa asiaa on tullut mieleeni kun tänään lueskelin pitkästä aikaa suomalaisia uutisia.

Ensimmäinen oli, että kepusta on tullut niin haiseva mätäpaise, että tulee sellainen tunne, että sitä ei voi edes äänestää, ellei ole täydellinen konna.

Toinen oli, että jälleen kerran jotkut makkaratukat pääsevät puhumaan asian sivuitse. Sana "Uraani" kun herättää heti sielun syvimmissä kolkissa piilottelevat demonit. Kun kaivos erottelee malmistaan kobolttia ja nikkeliä, se ei herätä mielikuvia mistään kauheasta. Jäljelle jäänyt matsku heitetään takaisin maahan, no biggy.

Mutta jos siinä oleva uraani otetaankin talteen (sensijaan että se laskettaisiin maahan), niin kaivos muuttuukin helvetinkoneeksi ja tuomiopäivän airueksi.

Voi sentään. Lusikka, kauha, annostelu, vaatiminen. En pidä itseäni poikkeuksellisen fiksuna. Tai no, ollaan rehellisiä: kyllä pidän. Mutta tämä porukka - "älykästä eliittiä", katsokaatten - tekee siitä pakollista.

14 kommenttia:

Juha Kettunen kirjoitti...

kepusta on tullut niin haiseva mätäpaise, että tulee sellainen tunne, että sitä ei voi edes äänestää, ellei ole täydellinen konna.

Kyllä kansa tietää!!1! Aivan varmasti kepun kannatus laskee ainaskin 3,348678% !!!1!one! Äänestämällä voit vaikuttaa!!

Kumitonttu kirjoitti...

Meillä on kuvitelma, että kun säädetään joku laki, niin sitten kaikki toimii. Säädetään laki, ja plops ongelma on poissa. Jos ei ole, niin kyse on siitä, että poliisi ei hoidan työtään. Jotenkin tällä tavalla poliitikot ajattelevat.

Sinänsä kannattaa muistaa, että Kepuhan sai pienen osan Väyrysen pj-kaudella, kun liberaalien perinnönjakoa tehtiin. Valtaosa liberaaleista meni Sekoomukseen ja osa demareihin, koska Vihreitä ei silloin ollut. Nyt vastaava murrosvaihe on käymässä konservatismin suhteen.

Sekoomuksen kannattaessa homoliittoja ja siirtymistä uskonnon sijaan etiikan opetukseen, Kepu pyrkinee korottamaan konservatiivista profiiliaan. Kuvaavaa on, että ns. kirkonmiehet ovat demareissa (Kantola, Mitro) eivätkä Sekoomuksessa - konservatismin vanhassa kartanossa.

En laita foliohattua nyt päähän, mutta hiukan olen aistivinani yleisessä Kepuvastaisuudessa orastavaa nousua konservatismin kritiikkiin. Aika näyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä oli varmaan unohtunut linkki uutiseen. Yritin katsoa Aamulehden ja hesarin sivuilta mitä Keskusta on tehnyt mutten löytänyt yhtään mitään.

Teemu kirjoitti...

En ole nähnyt makkaratukkien lausuntoja johon viittaat, mutta sellainen lieventävä asianhaara että kaivostoiminta ihan ylipäänsä on ympäristön kannalta yleensä vahingollista, eli on sitä ihan loogista vastustaa vaikka erikseen mainitsisi uraanin. En tunne asiaa niin hyvin, lue juuri lainkaan, että osaisin ottaa kantaa siihen milloin kaivoksen hyödyt ylittää ympäristöhaitat.

Mun blogilla (persujen aivopieruihin liittyen) kommentaattori epäili että pikkuasioihin keskittyvä vaalitaisto (jätevesiasetus mutta miksei tuo asennepuolikin) käy useille puolueille vallan hyvin. Isoista asioista (vaikka työttömyys) seuraisi vaikeita kysymyksiä. Kannanottoja voi lukea tältäkin pohjalta, varsinkin keskusta tuskin haluaa keskustella esimerkiksi työllisyystilanteesta.

Paavo kirjoitti...

Keskustan kannatusta osittain varmaan selittää se, että landella on se käsitys, että ruuhkasuomi pilkkaa ja väheksyy landepaukkuja. Keskiluokkaiset ja yliopistokoulutetut landepaukut äänestää keskustaa, koska ruuhkasuomen demarit ja kokoomus vaikuttavat niin vihamielisiltä heidän omakotitaloalue-asuintaapaansa kohtaan.

Vihreät ovat pystyneet pitämään ainakin imagonsa erillisenä ammattipolitiikasta. Sitä en vain tajua, miksi vihreät kannattavat vaikka positiivista syrjintää. se on vaikeasti myytävä asia. Perussuomalaiset siis nappaavat ammattipolitikointiin kyllästyneiden äänet, kun vihreät profiloituu idealistien puolueeksi.

Tiedemies kirjoitti...

Vaikka kirjoittaja ei varsinaisesti ole mikään makkaratukka, niin kyllä siinä sanotaan kaikki olennainen.

Vanhukset ja sairaatkin jo kärsivät siitä, että uraanipitoista kuonaa ei heitetäkään takaisin maastoon!!!1!!

Teemu kirjoitti...

TM, muuten hyvä mutta kyseinen liehuletti on suht oikeassa: "Kaivos - ja etenkin uraanin louhiminen tekee luonnossa rumaa jälkeä, mutta ympäristöministerin valintoja se ei haittaa. Tällaisessa luonnon saastuttamisessa ei ole mitään laitonta."

Oikeassa siksi että Talvivaaran kaivos ei ilmeisesti kannattaisi ilmaan uraaninkin louhintaa, eli sikäli kun pysyn kärryillä ko. kaivoksesta tuli kannattava kun löytyi tehokkaampi tapa erotella uraania malmista. Eli ilman uraania sitä kaivosta ei tehtäisi. Mutta vain suht oikeassa siksi ettei uraanin louhiminen sinänsä ole se ongelma, ja lisäksi kytkös Suomen ydinvoimalalupiin on keinotekoinen.

Varsinaiset ongelmat noissa kaivoksissa liittyy siihen että (a) hyöty maaperän raaka-ainevaroista luovutetaan kaivajalle hintaa nolla euroa, ja toisaalta (b) yhteiskunta tukee noita kaivoksia monen sadan miljoonan liikenneinvestoinneilla. Mitään LVM:n kannattavuuslaskelmia noista en ole nähnyt, vastaavan hintaisia ratahankkeita vaikka Pääkaupunkiseudulla syynätään vuositolkulla.

H-baari kirjoitti...

"Oikeassa siksi että Talvivaaran kaivos ei ilmeisesti kannattaisi ilmaan uraaninkin louhintaa, eli sikäli kun pysyn kärryillä ko. kaivoksesta tuli kannattava kun löytyi tehokkaampi tapa erotella uraania malmista."

Höpö höpö, halvempi tapa erotella malmia yleensä, erityisesti siis nikkeliä pääasiassa, ei uraania.

Kumitonttu kirjoitti...

Tiede ja mies sikseen. Voitko kertoa, mitä mieltä olet IPCC:n luomasta ihmiskuntaa uhkaavasta ilmaston lämpenemisestä nykyisin?

Panu kirjoitti...

Kumitontulle vittuillakseni: ongelmia tosiaan syntyy, kun monimutkaisiin asioihin annetaan yksinkertainen selitys ja vaaditaan ihmisiä hyväksymään sen ainoana totuutena. Esimerkiksi kun Mestari Halla-aho (HKOK) tarjoaa monimutkaisiin asioihin yksinkertaisia selityksiä ja sitten erilaiset anonyymit kumitontut ja kumitonttumieliset suunnilleen tappamisella uhaten vaativat vaikkapa minua hyväksymään ne ainoana totuutena, totta kai siitä seuraa ongelmia.

Voin jo panna tähän valmiiksi vastauksen, jonka Kumitonttu antaa: "Mutta Mestari ON oikeassa! Mestarin sperma ON kinuskia, olen itse maistanut! Vain kunnianloukkaaja ja pyhäinhäpäisijä voi väittää, että Mestarin sperma ei ole kinuskia! Äläwäbälä! Äläwäbälä!"

Juha Kettunen kirjoitti...

tappamisella uhaten

Lääkkeet.

Tiedemies kirjoitti...

Jäädytän keskustelun tähän kohtaan; jos aggressiota, kirosanoja, pyssyjuttuja jne. alkaa tulla, tulevat kommentit poistuvat.

Nuo saavat jäädä, koska ne naurattivat.

Panu kirjoitti...

tappamisella uhaten

Lääkkeet.


As it happens, olen saanut juuri pari uutta uhkausviestiä, ja voisin pitää tuota neuroottista torjuntaa oikean syyllisen hätäisenä väistöyrityksenä.

Mutta koska hive mind on hive mind, en tietenkään ryhdy syyllistämään yhtä zombia toista enempää.

Juha Kettunen kirjoitti...

olen saanut juuri pari uutta uhkausviestiä

... joista teit jo rikosilmoitukset poliisille?