keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Rokulipäivä.


Otsikosta huolimatta itseasiassa sairastuin eilen. Jonkinlainen kummallinen kesäflunssa iski, niveliä alkoi kolottaa, päätä ja kurkkua särkeä. Aamulla en päässyt ylös sängystä kuin vaivoin. Nautin kupillisen Panadol Hot- valmistetta, jonka löysin kaapista. Sen maku on kamala, mutta syystä, jotka voivat olla osin psykologiset, olen kokenut sen auttavan enemmän tämäntyyppiseen vaivaan kuin vastaava lääke tablettimuotoisena. Vältän tulehduskipulääkkeitä, sillä saan niistä herkästi vatsavaivoja.

Suomalaisten yleinen hysteerinen suhtautuminen kaikenlaiseen kivunlievitykseen on johtanut siihen, ettei tehokkaita särkylääkkeitä Suomessa saa itsehoitotarkoitukseen. Tämä voi olla toki hyväkin, sillä vaikka mieluummin tällaisessa tilanteessa olisin ilman pää- ja nivelsärkyä, mainituilla lääkkeillä voi toisinaan kuitenkin olla sanoisinko itseään ruokkiva vaikutus.

Suurin harmi kesäflunssasta - ja oikeastaan kaikista tällaisista sinänsä lyhytaikaisista infektioista - on, että ne häiritsevät suhteettoman paljon liikuntaharrastusta. Kävin maanantaina lenkillä, ja askel tuntui poikkeuksellisen raskaalta. Siitä olisi pitänyt jo arvata, että jonkinlainen ongelma on käsillä. Pistin sen kesäisen allergian piikkiin, sillä heinäallergiani usein tekee nenän tukkoiseksi ja haittaa hieman hengitystä. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, joudun kuitenkin välttämään juoksua ainakin seuraavan viikon, ehkä enemmänkin.

3 kommenttia:

Panu kirjoitti...

Äitivainaa nautti 80-luvulta alkaen suuria annoksia Clotamia migreeniinsä, ja lopulta lääke ei enää auttanut. Clotam lisää maksasyövän riskiä. Äiti menehtyi neljä vuotta sitten maksasyöpään.

Tiedemies kirjoitti...

Sain joskus clotamia hammassärkyyn. En suostuisi ikinä enää syömään sitä yhtään ainutta tablettia, niin hirvittävä olo siitä tuli.

Anonyymi kirjoitti...

Parasetamol voi tuhota yliannostuksessa (ehkä 3-4 g kerralla otettuna, muistaakseni)
maksan täysin. Lisäksi maksa voi vaurioitua pitkäaikaisessa annostuksen mukaisessa käytössäkin. Tuo reseptitön kodeiini parasetamoli yhdistelmä ei kuulosta minusta hyvältä. parasetamoli