torstai 9. huhtikuuta 2009

Homoliitot.

Tyler Cowen kirjoittaa samaa sukupuolta olevien liitoista. En ymmärrä merkintää. En siis ole mitenkään eri mieltä. Teksti vain on kategoriassa "WTF!".

8 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Momoliitot on ok, mutta kirkon tms. järjestön pitää saada itse päättää siunaako homojen suhteita vai ei.

(Hyväksyin muuten komnmenttisi hiukan myöhässä blogilleni.)

Mikko kirjoitti...

Luulen että esim. edes kaikki piilohomoseksuaalit eivät halua sallia homoliittoja. Jos omaan seksikäyttäytymiseen yhdistää voimakasta häpeää ja kieltämistä, se voi näkyä ylikompensaationa ja päinvastaisina poliittisina mielipiteinä.

Mieleen tulevat ne jenkkipoliitikot jotka ovat kunnostautuneet homojen vastaisessa ajojahdissa.

Anonyymi kirjoitti...

Homoilu on homojen hommaa.

Tuomas kirjoitti...

Millähän tämä asia muuten saataisiin kuntoon, kun (kuten viittaamassasi tekstissäkin sanotaan) hyvätkään tyypit eivät ole aina homoliittojen kannalla.

Omasta mielestäni kyseessä on aina tiedon puute. Mutta miten tietoa saadaan lisättyä? Ajan kanssa itsestään? Lisää opetusta asiasta peruskoulu- ja lukiotasolla?

Tiedemies kirjoitti...

Omasta mielestäni kyseessä on aina tiedon puute. Mutta miten tietoa saadaan lisättyä?

En oikein usko tähän. Konservatiivit vastustavat homoilua ja homoliittoja "moraalisista" syistä, suurella osalla taustalla on Raamattu tms. auktoriteetti.

Anonyymi kirjoitti...

Luulen että populaarikulttuuri on paras keino paukuttaa ihmisten päähän suvaitsevuutta tässä asiassa. Maailma, jossa oli tärkeää pitää kiinni heteromatriisista, on joka tapauksessa jo hiukan vanhanikainen. Toki jotkin varmaan tulevat aina vastustamaan esimerkiksi avioliittoinstituution sinällään täysin loogista laventamista, mutta Freudin ja Darwinin jälkeisessä maailamssa moralistiset syyt ovat joka tapuksessa menettäneet jo järkiperäisen todistusvoimaisuutensa. Seksi on palautettu lopullisesti osaksi luontoa, biologiaa ja viettejä. Toisaalta kulttuuri ja eettinen toimijuus aletaan ymmärtää itseohjautuvina järjestelminä. Uhriton rikos on vaikea määritellä rikokseksi vetoamatta pelkkään traditioon. Joka taas toimii aika huonosti.

Laitatisin pelimarkkani populaarikulttuuriin. Toki voihan asiasta puhua rakentavasti kotona ja koulussakin.

H. kirjoitti...

Ehkä olisi parempi käännyttää sekä homot että heterot asteittain koko avioliittoinstituutiota vastaan sen sijaan, että yritettäisiin vakuuttaa ahdasmieliset patakonservatiivit homoliittojen hyväksyttävyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

"If it isn't broken, don't fix it!"

Avioerojen suuretsa määrästä huolimatta avioliitto on ihan hyvä tapa jäsentää olemassaoloa. Antaa lain turvaa, sitoo ihmisiä yhteen, toisinaan myös turvaa mahdollisen adoptoidun tai tse tuotetun jälkikasvun emotionaalista ja taloudellista tulevaisuutta... En oikein näe mitään pahaa tässä. Sitä paitsi aina voi erota jos ei enää toimi.