torstai 11. kesäkuuta 2020

Miehen puolikas

Lauantaina kävin salilla ensi kertaa liki kolmeen kuukauteen. Edellinen kerta oli ollut maaliskuun puolivälissä. Tänään kävin jälleen kerran.

Kuntosalitauon aikana aloin taas juosta, kuten tapanani on ollut välillä. Tällä kertaa kunnon nousu on ollut yllättävän hidasta. Alkupainoni oli toki korkein koskaan, painoin 95.3 kiloa maaliskuun puolivälissä. Tuolloin olin myös vahvempi kuin koskaan. Tulokset eivät tietenkään olleet mitenkään kovin hyviä oikeasti vahvalle ihmiselle, mutta vedin maasta 190 kiloa ja nostin penkistä 120kg, sekä kyykkäsin 155kg. Se on yli 1000 naulan yhteistulos, ja jotkut pitävät sitä rajana sille ettei ole enää "aloittelija". Itse en tietenkään ollut aloittelija millään mittarilla, sillä olin tuossa vaiheessa harrastanut nostelua jo viisi vuotta.

Juoksun ja kuntosalitauon myötä ruokahaluni väheni merkittävästi, kuten yleensäkin käy, joten paino lähti putoamaan. Pidensin peruskuntolenkkejä hitaasti huhtikuusta alkaen, ja olen tehnyt niitä yhden tai kaksi viikossa. Tämän lisäksi olen juossut toisinaan Suolijärven noin 4.4km lenkin. Olen pyrkinyt juoksemaan peruskuntolenkkejä pitäen sykkeen 60-80% maksimista, niin että keskiarvo on noin 70% maksimista. Maksimisykkeeni on ollut yleisestiottaen varsin korkea, se on tällä hetkellä noin 198-200, olen saanut sen juoksemalla 198:aan, mutta vielä pari vuotta sitten se oli yli 200. Aerobinen kynnykseni on arviolta syketasolla 149, eli noin 75% maksimista, ja anaerobinen kynnys noin 178, eli 90% maksimista. Tämä arvio ei ole kovin paljon pielessä, sillä puolimaratonin keskisykkeeni on ollut 177.

Lyhyemmät lenkit olen juossut noin 85% maksimista. Joitain intervalleja aion lisätä nyt mukaan, sillä eilen PK-lenkkini oli jo 18.3 kilometriä. Ensin matka, sitten vauhti.  Olen täysin varma, etten tänä vuonna hätyyttele ennätystäni, vuodelta 2013, jolloin nettoaikani oli  1.47.02. Painoin vuonna 2013 noin 65 kiloa, ja vaikka painoni on pudonnut yli 10 kiloa, painan nyt 83.7kg.  Ennätyksen rikkoakseni pitäisi keskinopeuteni olla noin 5min/km, ja tällä hetkellä pystyn juoksemaan sillä nopeudella noin 500 metriä. Tuolloin juoksin cooperissa noin 3100 metriä, ja nyt en ole ehkä edes 2500m kunnossa.

Tämän hetken kunnolla puolimaratoniin menisi rohkean arvioni mukaan noin 2:15. Jos saan juoksutekniikkaani palauteltua ja PK:t pidettyä hyvänä, niin kahden tunnin alitus on mielestäni mahdollinen, muttei näillä näkymin mitenkään varmaa.

Rasvaprosenttini on tällä hetkellä todennäköisesti melko alhainen. Silmämääräinen arvioni sanoisi että selvästi alle 15%, ehkä jopa lähempänä kymmentä. Pyrin siihen ettei painoni putoa alle 80 kilon tänä kesänä, joten siksi aloin nyt myös saliharjoittelun; Se lisää ruokahaluani merkittävästi.

Rasvan väheneminen on paljastanut myös kuinka aneemiset ja epätasaisesti kehittyneet vatsalihakseni ja hauikseni ovat. Otin siksi ohjelmaan kaksi inhokkiliiketyyppiäni: Hauiskäännöt ja vatsalihasliikkeet.  Olen kohta lähempänä viittäkymmentä kuin neljääkymmentä. En pysty enää mitenkään näyttämään siltä miltä olisin voinut näyttää nuorempana. mutta voin silti näyttää paremmalta kuin 90% kanssaihmisistäni.

8 kommenttia:

Catilina kirjoitti...

Saanko nyt vaan suositella hauiskääntöjen sijaan leuanvetoja? Myöhemmin lisäpainojen kanssa. Paljon tehokkaanpaa.

Tiedemies kirjoitti...

Teen leuanvetoa jo nyt noin 15 kilon lisäpainolla. Se vaan ottaa lähinnä latissimukseen, ei niinkään hauikseen.

Catilina kirjoitti...

Satisfactory. Commendable. Laudable.

Aproopos (sanoi kuka?), kun nyt Fb-tilini on lakkautettu krisoituani yhteisönormien vastaisesi sisäministeriä ja tultuani paljastetuksi venäläiseksi botiksi, ja kun vaikeneminenkin on tullut todistettua rasistiseksi väkivallaksi Yhdysvaltain Trumpistien ja ilmeisesti muitten sikäläisten Persujen tuhotessa ja ryöstäessä kaupunkeja ja kauppoja, oletko tullut ajatelleeksi, että sinä itse asiassa _tunnet_ ihan hirveän määrän ilminatseja ja fasisteja. Kaverilistasi ovat niiden lisäksi täynnä toinen toistaan transfobisempia ja binäärisiseksuaalisia cis-persoonointa ja keskustelet jopa treeniohjeista väkivaltaa ihannoivan alt-right-tyypin kanssa, jonka mielipiteitä valvova viranomainenkin on ilmoittanut "suraavansa tilannetta".

Tässä ei paina enää paljoa satunnainen uhonpurskastus vetää persuja kuonoon tai jotain yhtä rohkeata. Peukuttelujesi kohteet ovat liian vähäiset. Uskottavuutesi on menemässä.
You will be cancelled sure as the Sun will raise. Your works, careers, unfortunete friends will be swept into oblivion. The Robespierre has very good case agaist you. Nowbody dares to hire you to du enimore. Ты бывшый человек Miltä tuntuu?

Tiedemies kirjoitti...

Ei minusta tunnu erityisesti miltään. En ole kertaakaan uhannut suoranaisesti ketään kyllä väkivallalla. Mielestäni linjani on ollut koko ajan suunnilleen sama.

Asiat menevät päin helvettiä ja kaikki osapuolet ovat vihamielisiä sellaisia ihmisiä kohtaan jotka yrittävät selvittää mistä on kyse.

Catilina kirjoitti...

Et selvästikään käsittänyt, mitä sanoin. Kuten kala ei ymmärrä elävänsä vedessä, liberaali ei tajua olevansa liberaali. Vielä kuopan reunallakin uskolliset kommunistit ajattelivat kyseessä olevan virheen. "Jospa Stalin vain tietäisi..."

Sinä olet itse kompromettoinut itsesi paheksuvilla kommenteillasi mitä suurimmista Woke-jujuista. Tätä _ei korjaa mikään_. Ei vaikka miten monta kertaa herkuttelisit persujen hakkaamisella, vaikka miten monta kertaa haukkuisit Trumpia, vaikka miten monta kertaa korostaisit suunnatonta yksilöllisyyttäsi ja puolueettomuuttasi. Kaveri- ja seuraajapiirisi on äärimmäisen raskauttava ja kaikkien nähtävissä. Aivan kuin seinäsi ja julkisivusi olisivat koristellut Trotskilta saamillasi meksikolaisilla postikorteilla.

Sinä olet mennyttä. You will be cancelled. Voisit tunnustaa työnantajasi nimen tässä, että voimme ilmiantaa sinut hieman aikaisemmin, kuin joku muu ehtii sen tehdä. Kilpailu on näet kovaa.

https://townhall.com/tipsheet/leahbarkoukis/2020/06/1..

This is where we're going. Relatives, friends, and family of canceled people are not safe either.

https://www.youtube.com/watch?v=NY8g3P1JolY

Tiedemies kirjoitti...

A) en ole herkutellut persujen hakkaamisella, sekoitat varmaan johonkin toiseen.
B) en elättele mitään fantasioita joissa olisin jotenkin turvassa paheksunnalta kenenkään suunnalta
C) en myöskään pelkää kenenkään paheksuntaa tai työpaikan menetystä. En ole uskoakseni rikkonut mitään lain tai sopimuksen kirjainta kirjoituksillani.

Tunnut elävän vainoharhojen vallassa. Ketään ei oikeastaan edes kiinnosta minun kirjoitukseni eikä se kuka niitä lukee. En ole millään erityisellä tavalla puolueeton sen paremmin kuin kenenkään puolella. Olen merkityksetön keski-ikäinen mies maailmassa jossa pidetään hirveästi tyhjästä meteliä.

Sinäkin olet käsittääkseni merkityksetön nykyään aivan samalla tavalla. Joten mitä tällä kaikella on väliä kenelläkään?

Catilina kirjoitti...

Merkityksettömyys ei ole mikään puolustus. Hiljaisuus on väkivaltaa.

https://pjmedia.com/news-and-politics/stacey-lennox/2020/06/20/the-new-york-times-endorses-cyberbullying-n557207

Many students believe the only consequence their peers will take seriously is having their college admissions letter rescinded. “I’m not trying to target freshmen or middle schoolers, but people who are about to go to college need to be held accountable for what they say,” said Anamika Arya, the 16-year-old administrator of @Smithtown_Racist_Callouts, which is focused on Smithtown, N.Y.

“People who go to college end up becoming racist lawyers and doctors. I don’t want people like that to keep getting jobs,” Mx. Arya added.

“People think when you call out a racist student, it’s ruining their life,” said Mariwa Gambo, 15, a junior at a New York City public school. “But when you prevent them from advancing, you’re helping to stop the spread of racist lawyers or doctors or people who make it harder for the black community.”

Tiedemies kirjoitti...

Jos joku haluaa hankkia minulle potkut matematiikan opettajan ja taloustieteen tutkijan työstä siksi että blogilleni tai Facebook seinälleni kirjoittelee äksy vanha lääkäri tai leppoisa vanha merimies joka äänestää persuja, niin onnea vaan.