Otin eilen sukset alle, osaksi kommentoijan rohkaisemana. Edellisestä kerrasta suksien päällä oli 21 vuotta. Nykyisissä suksissa profiili on erilainen, ja suksi on yleensä lyhyempi kuin mikä oli tapana vielä pari vuosikymmentä sitten. Olin erittäin yllättynyt siitä, kuinka helppoa laskeminen oli, tuntui kuin ei olisi tarvinnut tehdä muuta kuin ajatella kääntymistä. Ensimmäisellä laskulla jännitin jonkin verran, mutta tunne katosi käytännössä kokonaan. Ainoa "vaara" johon jouduin syntyi siitä, kun en osannut päästää hiihtohissin kapulasta oikeassa kohtaa irti, ja ankkuri kolahti vammautuneeseen kyynärpäähäni aiheuttaen kipua. Laskin vähän reilun tunnin, ja loppua kohden uskalsin jo lisätä vauhtia siinä määrin, että rajoitteeksi nousi se, miten viima toi vedet silmiin ja näkyvyys muuttui huonoksi.
Tänä aamuna sain tietää, että oma työlupani oli hyväksytty, mutta muun perheen oleskeluluvat olivat vielä käsittelyssä. En oikein ymmärrä miksi ne käsitellään eri tahtia, ja toivon ettei tämä tarkoita että jälkimmäisissä olisi jotain ongelmia. Odottelen nyt lopullista varmistusta.
4 kommenttia:
Ei ole mitenkään ihmeellistä, että perheen työlupa käsitellään erikseen. Ensin on yksi prosessi, jossa arvioidaan, tarvitaanko maahan tällaista työntekijää; jos tulos on positiivinen, sen jälkeen on toinen prosessi, jossa arvioidaan että voiko työntekijä elättää perheensä.
Eli ei pitäisi olla tässä tapauksessa ongelma. Sen sijaan Suomeen pyrkijöiden kohdalla toki tulee hassuja tilanteita: puhutaan työperäisestä maahanmuutosta ja sitten saadaan aikaiseksi etupäässä ei-työperäistä maahanmuuttoa, ja jos saadaan joku vahingossa töihin, niin perhettä ei huolita kun töihintulijan palkka on liian huono.
Vrt.
http://yle.fi/alueet/pohjanmaa/2011/10/vietnamilaisten_maastakarkoitus_tyrmistyttaa_2957820.html
No, jotain tuollaista pelkään Singaporen kohdalla. Palkkatarjous oli OK, muttei mikään erityisen hyvä. Suomalaisilla rajoilla esimerkiksi joutuisin karkotetuksi. Itseasiassa, jos vaimoni jäisi työttömäksi, niin joutuisimme Suomestakin karkoitetuksi, jos olisimme ulkomaalaisia. Reilu meininkin. Not.
Itseasiassa, jos vaimoni jäisi työttömäksi, niin joutuisimme Suomestakin karkoitetuksi, jos olisimme ulkomaalaisia.
[REPS]
Singapore on tässä suhteessa luultavasti kuitenkin järkevämpi yhteiskuntamalli kuin Suomi. Ihmiset ovat vastuussa itsensä elättämisestä, joten heitä ei myöskään tarvitse heittää pihalle.
Itse olen tässä sekaantunut yhteen venäläinen mummo -caseen, joka kyllä saa käsitteen hyvinvointivaltio tuntumaan huomattavan absurdilta. Miten järjestelmä voikaan tuottaa niin paljon pahaa oloa vain siksi, että se ei kykene sulattamaan ajatusta siitä, että suomalainen ihminen elättäisi vanhan äitinsä palkallaan?
Lähetä kommentti