lauantai 6. elokuuta 2011

Moottorisaha on kuuma II.

Ostin Jonseredin moottorisahan. Malli soveltuu "polttopuiden sahaamiseen ja pienten puiden kaatamiseen", mikä onkin se tarkoitus, johon sen hankin. Isompien puiden kaatamiseen en aio ryhtyä, ja polttopuiden sahaamista tulee olemaan melko paljon. Malli oli tarjouksessa alle kaksisataa. Hinta oli epäilyttävän alhainen, mutta riittävän moni oli suositellut merkkiä ja seuraavat mallit olivat yli viisisataa.

Kokosin sahan eilen, mutten vielä laittanut käyntiin. Teräketjuöljy, jota minulla on, on vähän epäilyttävän näköistä tököttiä likaisessa pienessä purkissa, joten taidan käydä ostamassa jotain vähän laadukkaampaa ensin. Myöhemmin päivällä pitäisi päästä vähän tositoimiin, siis katkomaan joitain korkeintaan 20cm paksuja puita. Uudella sahalla ei viitsi yhtäjaksoisesti päästellä kovin pitkiä aikoja, joten otan myös vanhan sahan mukaan. Lisäksi otan mukaan naapurin miehen, ensiapulaukun, eväät, ja muuta tarvittavaa työkalua ja varustetta.

Palaan töihin ensi viikolla.

4 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Suosittelen käyttämään turvahousuja.

Tiedemies kirjoitti...

Kumis: Varmaan tosi hyvä suositus. Piti ostaa sellaiset, mutta en raaskinut vielä. Täytyy kyllä ostaa kohtsilleen, turvallisuudesta ei parane tinkiä. Kypärä ja hanskat mulla on. Mutta (vähän paremmat) turvasaappaat ja housut kyllä olis ihan paikaallaan myös. Ja miksei takkikin, talvea ajatellen.

Otso kirjoitti...

Välineurheiluksi on mennyt puunkaatokin.

Mutta hyvät välineet kyllä kieltämättä tekevät melkein kaikista aktiviteeteista mukavampia. Ei se ole (vain) elintasokilpailu joka ihmiset siihen ajaa.

Tiedemies kirjoitti...

No, moottorisaha itsessään on tietty väline. Housujen suhteen, on ihan hyvä idea, että on mietitty sitä, mitä tapahtuu jos vaikka sahan terä nappaa kiinni housunlahkeeseen, saappaaseen, tai vaikka takinliepeeseen. Jos sitä ei tule itse ajatelleeksi, itsensä telominen muuttuu todennäköisemmäksi.