tiistai 16. marraskuuta 2010

Kerta vielä.

Saavuin illalla Oxfordiin, myöhässä olleen lennon, Lontoon ruuhkan pitkittämän bussimatkaṇ, ja kaikkiaan liki 12 tunnin matkustamisen jälkeen. Matkaa pitkitti se, että lähdin kotoa aamulla Tampereella ensin etsimään hieman tuliaisia, vuokraemännälleni ja isäntänäni toimivalle professorille.

Luin yhden paperin lentokoneessa, ja nukahdin. Bussimatkalla ratkaisin kaksi ongelmaa, jotka ovat vaivanneet minua. Ensimmäinen oli, miten heikko itsepäinen joukko saadaan toimimaan CSP:n semantiikassa oikein, ja erityisesti FDR:n refinement-check algoritmin yhteydessä. (Tähän mennessä generoin vain vahvoja joukkoja ja vain tilageneroinnin yhteydessä; jälkimmäinen on tehokkaampaa) Toinen oli, miten Grooten ja Sellinkin Confluence-käsite vertautuu muihin reduktioihin.

"Valitettavasti" reissuni päättyy ensi viikolla. Lento lähtee maanantaina 29. päivä, mutta yritän siirtää sen jo edeltäväksi perjantaiksi, koska joudun kuitenkin luovuttamaan työpaikan avaimet jo perjantaina. Tosiasiassa tämä ei ole ollenkaan niin valitettava asiantila, sillä pystyn jatkamaan tutkimustani ja toimintaani kotoa käsin vallan hyvin, ainakin niiltä osin kuin tulee töiden saattamiseen loppuun. Lisäksi minulla on nyt kolme uutta ja todella aktiivista kontaktia, joiden kanssa aion tehdä keväällä tutkimusta. Payoff tästä matkasta on valtava, suurempi kuin osasin odottaa, mutta toisaalta vierailun jatkamisesta ei olisi enää mitään lisähyötyä.

2 kommenttia:

Jiriki kirjoitti...

Algoritmeista ja matematiikasta tuli mieleen:

http://blog.stephenwolfram.com/2010/11/the-free-form-linguistics-revolution-in-mathematica/

Tiedemies kirjoitti...

Joo, Wolfram on niitä surullisia tyyppejä, joilla on älliä ja lahjoja, mutta jotka ovat ajautuneet käytännössä täysin "pimeälle puolelle". En tunne miestä sen tarkemmin, mutta hän työskentelee käsittääkseni lähinnä softansa parissa (Mathematica on ilmeisesti todellakin aika laadukas softa) ja puolustaa raivokkaasti "oikeuksiaan" ja on harrastanut ekstensiivisesti ns. patenttitrollausta.

Patenttitrollauksella tarkoitan sitä, että hän on patentoinut ideoita, jotka ovat olleet yleisesti tiedossa jo ennen patentointia, Wolfram on vain patentoinut ne huomattuaan ettei niitä vielä ole patentoitu.