perjantai 27. elokuuta 2010

Työ.

Ostin eilen Blackwell-kirjakaupasta sateenvarjon. Ostin sen, koska se tuli eräänlaisessa pussissa, jossa oli leveähkö, joten sitä voi kantaa selässä melko vaivattomasti. Poistin hintalapun typerästi nykäisemällä, ja kantopussista ratkesi sauma. Joutunen korjaamaan sen käsin.

Tänään lähetämme paperin. Julkaisuviiveen ei pitäisi olla mahdoton, mutta todennäköisesti paperi tulee ulos aikaisintaan ensi vuoden helmikuussa, eli noin puolen vuoden kuluttua. On jotenkin irvokasta, että "nopea" julkaisukanava tarkoittaa puolen vuoden viivettä, normaalilehdessä viive on usein noin kaksi vuotta. Koska akateeminen ura - nimitykset, rahoituspäätökset jne - riippuu monilla julkaisujen määrästä ja laadusta, nämä viiveet voivat toisinaan aiheuttaa suurtakin harmia. Esimerkiksi tilanteessa, jossa tärkeän tuloksen pohjalta haetaan lisärahoitusta, korkean profiilin lehtijulkaisu voi vaikuttaa merkittävästi, saako rahaa vai ei.

Asiaa ei sinänsä voi tietenkään korjata tuosta vaan, koska viive johtuu kahdesta asiasta: Suurehkosta kuormasta arvioijilla, ja siitä, että arviointi nyt vaan on hieman hidasta. Jälkimmäiseen vaikuttaminen vaarantaa vertaisarvioinnin tarkkuuden, ensimmäiseen taas on vaikea vaikuttaa muuten kuin vähentämällä tutkimusrahoitusta ja tutkijoita. Tai julkaisupainetta.

Ei kommentteja: