torstai 22. huhtikuuta 2010

Perikato.

Keskiviikkona olisi ollut paperin deadline, mutta vedimme paperimme pois. Havaitsimme viime hetkellä koejärjestelyissä puutteita, joiden korjaaminen olisi vienyt liikaa aikaa. Itse paperin teoria on kyllä kunnossa, mutta implementaation testaamiseen tarvittava koneisto on melko monimutkainen. Se sisältää esimerkiksi kokonaisen rinnakkaisten järjestelmien "ohjelmoimiseen" soveltuvan kielen kääntäjän, mittavaa symbolista laskentaa jne.

Tiedän, että monet julkaisevat tuloksiaan piittaamatta siitä, saattaako jokin luku olla väärin. Softa-alan ihmiset erityisesti tuntuvat sietävän "bugeja". Tällaisessa järjestelmässä on kuitenkin vain kaksi mahdollisuutta: joko se on oikein tai se ei ole. Se ei siis muistuta ns. todellisen elämän sovelluksia.

Työ ei luonnollisesti ollut turhaa. Virheet korjataan aikanaan ja paperi julkaistaan jossakin muualla. Näin joskus käy.

3 kommenttia:

Juha Kettunen kirjoitti...

Tiede on sellaista. Tuloksia syntyy hitaalla tahdilla ja niissäkin on paljon vääriä. Olisin liian lyhytpinnainen tiedemieheksi.

Tiedemies kirjoitti...

Deadlinet ovat sitä varten, että niiden avulla muutetaan lyhytjänteisyyttä pitkäjänteisyydeksi.

Juha Kettunen kirjoitti...

Lyhytpinnaisuus ei ainakaan Suomen tämän puolen kielenkäytössä tarkoita (ihan) samaa asiaa kuin lyhytjänteisyys, vaikka sanat muistuttavatkin niin paljon toisiaan. Ensin mainittu on enemmän äkkipikaisuutta, toinen sitä, ettei oikein osaa keskittyä yhteen asiaan pitkään.