torstai 17. joulukuuta 2009

Dominus Illuminatio Mea

En valitettavasti löytänyt Noel Sangerin ja Nicole Henryn "No greater Love":n muita miksauksia. En pidä tästä nimenomaisesta, mutta joku varmaan tietää sen version, joka on minun suosikkini. Eräs tuttu DJ soitti sitä joskus vuoden 1997-98 paikkeilla vähän joka välissä.

Eilen palapeli liikahti jonkun verran niin, että syksyn opetustehtävät lähtivät alta. Seuloimme tilannetta ja opetusvelvoitteiden sisältöä ja tulimme siihen tulokseen, että voisin lähteä syyslukukaudeksi Oxfordiin, mikäli eräät muut ehdot toteutuvat. Olen aina pitänyt kovasti ajatuksesta, mutta ei ole tullut vastaan tilaisuutta vierailla, enkä aikanaan kokenut edes mitenkään mahdolliseksi saati mielekkääksi pyrkiä jonnekin senkaltaiseen paikkaan opiskelemaan.

Puoli vuotta tutkijavaihtoa on tietysti kovin lyhyt aika, mutta perheellisenä en oikein pysty venymään pidemmäksi aikaa. Lisäksi vanhempi poika on ensi syksynä jo esikouluikäinen ja jos ei halua repiä lasta koulusta pois, niin nyt alkaa olla viimeinen mahdollisuus yli kymmeneen vuoteen. Onneksi ainakin vanhempi poika puhuu englantia jo sujuvasti. Tässä nimenomaisessa tapauksessa - mikäli se edes toteutuu, mitään varmaa järjestelyä ei vielä ole - onneksi tutkimusaiheet ovat niin synkronissa, että on toivoa saada aikaan jotain substanssiakin lyhyestä ajasta huolimatta.

Englannin sää ei tietysti ole optimaalinen. Alunperin olin suunnitellut lähtöä joko jonnekin kääntöpiirien tuntumaan tai sitten eteläiselle pallonpuoliskolle. Toisaalta logistisesti Oxford on paljon helpompi. Tampereelta lentää esimerkiksi Stanstediin hyvin halvalla, koko perheen edestakaiset lennot maksavat alle 200 euroa, mikä on kymmenesosa siitä, mitä maksaisi lähteä vaihtoehtoisiin paikkoihin. Sieltä voi käydä Suomessa vaikka kerran kuussa jos siltä tuntuu. Kieli ei ole paikallisten kanssa minkäänlainen ongelma ja jos ajattelen pelkästään prestiisiarvoa, Oxford on yksi parhaista mahdollisista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä oikein uskalla onnitella kun ei ole varmaa, mutta erittäin hienoltahan tuo kuulostaa.

Tiedemies kirjoitti...

Juu, ei tässä ole mitään vielä voitettu, mutta yritämme nyt tällaista kuviota. Kontakti on olemassa ja niukahko rahoitusmalli myös, se on nyt sitten kiinni vain siitä, saadaanko aikataulut sopimaan yhteen ja ehditäänkö käytännön järjestelyt tekemään säädyllisessä ajassa.