perjantai 10. lokakuuta 2008

Juudaksen Suudelma.

IMF povaa taantumaa, vaan ei lamaa. Tämä ei nosta minun luottamustani. Sama IMF povasi neljä vuotta sitten, että seuraavan 20 vuoden "trenditaso" öljyn hinnalle on noin $30 tynnyri, vuoden 2003 dollareissa. Joko inflaatio on laukannut kauheasti tai äijät olivat pihalla kuin lumiukot.

4 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Jos IMF tietäisi totuuden, ja totuuden kertominen saisi ihmiset paniikkiin, kertoisiko IMF totuuden avoimesti? Erilaisten tahojen julkaisemien tiedotteiden ainoa funktio on manipuloida julkisuuskuvaa. Todellisuuden kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Kaikki on vain sitä miltä se näyttää.

Markku kirjoitti...

Toisaalta talouselämä perustuu osittain pelkkään uskoon.

Tiedemies kirjoitti...

Talouselämä ei varsinaisesti perustu uskoon, vaan luottamukseen. Se on eri asia. Rahoitusjärjestelmä perustuu toki "pelkkään uskoon".

Luottamuksella on kaikenlaisia hyviä puolia: ihmiset ovat valmiita ihan oikeasti tekemään töitä, jos luottavat siihen, että saavat palkkaa ja että sillä palkalla voi jopa ostaa jotain. Luottamuksen puute johtaa helposti siihen, että mitään ei tehdä.

"Kaikki" ei ole vain sitä miltä näyttää. Se, miltä näyttää, on toki tärkeää, koska se ylläpitää luottamusta.

Mutta kaikki se romu ja krääsä, kaikki talot, autot, vaatteet, ruoka jne., kyllä ne ovat olemassa ilman luottamustakin. Niitä ihmiset haluavat.

Hanneles paradis kirjoitti...

Kun tarpeeksi paljon ei osteta, laskee hinnat.