perjantai 10. lokakuuta 2008

Peace, man.

Suomalainen "sosialisti" sai rauhanpalkinnon. Odotan ensimmäisiä nazzikirjoituksia, joissa kerrotaan, kuinka tämä on jälleen esimerkki rauhanpalkinnon huonoudesta. Tietenkään niitä ei tule, koska tämä on glooriaa kotimaalle ja näpäytys Venäjälle.

Kognitiivinen dissonanssi kunniaan.

9 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Todetaan nyt, että olen jo ehtinyt ajat sitten kirjoittaa, kuin Ahtisaaren jäljiltä on lähinnä sotaa ja hävitystä. Hyvä minä ;)

Tiedemies kirjoitti...

Se on oikein. Keep it up!

Markku kirjoitti...

Nyt minä en oikein ymmärrä tätä koko juttua. Nasse-sedät siis eivät voi tehdä oikein kehumalla Ahtisaarta eivätkä haukkumalla tätä. Ahtisaari ansioitui Namibian ja Acehin rauhanvälittäjänä. Nassenäkökulmasta PALJON huonompiakin rauhanpalkinnon saajia on nähty.

Kosovonkin itsenäistymisessä hänen roolinsa pöo keskeinen, joskin Kosovon itsenäistyminen on sikäli kyseenalainen juttu, että Kosovon edellytykset olla elinkelpoinen itsenäinen valtio ovat kyseenalaiset. Nyt Kosovo on lähinnä EU:n vastuulla oleva rahareikä ja huumeganstereiden tukikohta. Toki Kosovon albaanien itsenäisyystahdosta ja länsimaiden tuesta serbit saavat syyttää lähinnä itseään: mitäs menivät taas kansanmurhaamaan, kun pelkkä laillisuuden palauttaminen Kosovossa hilluvan KLA:n laittomuuksien kuriinpanemiseksi olisi riittänyt.

Panu kirjoitti...

Tähän mennessä äänessä ovat olleet lähinnä vanhat kommunistit, jotka tykkäävät kyttyrää Ahtisaaresta, koska pyhä Venäjä tykkää kyttyrää Ahtisaaresta.

Minä en sitten ikinä pysty tajuamaan, mikä siinä on, että vanhojen kommunistien pitää vieläkin pitää Venäjän puolta. Minä pystyn tajuamaan sen, että kommunisti piti Neuvostoliiton puolta (koska Neuvostoliitto edusti samaa ideologista traditiota). Minä pystyn tajuamaan sen, että kommunisti ymmärtää kolmannen maailman diktatuureja (koska kolmannen maailman valtioiden ongelmat ovat joka tapauksessa poikkeuksetta länsimaisen imperialismin syytä, aamen ja plottis ja halleluujaa). Mutta sitä minä en oikeasti pysty käsittämään, miksi kommunistin pitäisi pitää Venäjän puolta.

Tiedemies kirjoitti...

Minustahan on tosi hyvä juttu, että Ahtisaari sai rauhanpalkinnon. Nassien mielestä hyvää on se, että sen sai suomalainen, mutta monet nassit (kuin myös kommaritkin) ovat harmissaan. Monet nassit siksi, että Ahtisaari on inhottava sosialisti ja siksi syypää kaikkeen gulakeista ja Pol Potin hirmuteoista aina jalkasilsaan asti.

Markku kirjoitti...

Voisitko antaa jonkinlaisen viitteet nassepuheenvuoroihin, joissa Ahtisaaren rauhanpalkintoa harmitellaan hänen puoluekantansa vuoksi? Itse en ole tällaisia nähnyt.

Tiedemies kirjoitti...

Nyt en voi antaa sellaista puheenvuoroa, eikä sellaista varmaan nyt tule.

Mutta vuosi-pari sitten, kun Ahtisaari ei saanut palkintoa, häntä kyllä haukuttiin ja selitettiin, että syynä oli se, että kyseinen sosialisti on kylvänyt sotaa ja hävitystä. Enää puuttui että AIDSia, malariaa, heinäsirkkoja, jne.

Tiedemies kirjoitti...

Pahoittelen; kokkarislais-konservatiiviseen tyyliin minun olisi tietenkin pitänyt jättää vastaamatta Markulle; tähänhän kuuluu, ettei viitteitä koskaan ole. Sehän se olkiukon idea on.

IDA kirjoitti...

"Mutta vuosi-pari sitten, kun Ahtisaari ei saanut palkintoa, häntä kyllä haukuttiin ja selitettiin, että syynä oli se, että kyseinen sosialisti on kylvänyt sotaa ja hävitystä. Enää puuttui että AIDSia, malariaa, heinäsirkkoja, jne."

Ihan vakavasti.

Ainakin itse pidin silloin niitä mikrolainoja ansiokkaampana toimintana varsinkin, kun Acehissa olivat väliaikaisesti alkaneet ampumaan ja paukuttelemaan pommejaan uudestaan.

Muita nassekommentteja en juuri huomannutkaan vaikka seuraan skeneä todella tiiviisti :)

Indonesian tilanne tietenkin on niin monimutkainen ja vaikea, että Ahtisaarta ei voi asiasta syyttää. Eikä rauhan neuvottelemisessa itsessään voi olla mitään pahaa. Varsinkaan, kun sodan osapuolet itse päättivät lopullisista ehdoista. Ja onhan sopimus pääosin pitänyt tähän asti.

Namibiassa Ahtisaari ilmeisesti onnistui erittäin hyvin. Kosovo taas on sekavampi juttu, mutta siinäkin on myönnettävä, että tilanne oli pedattu sekavaksi jo ennen kuin Ahtisaari mitenkään puuttui asiaan.