torstai 23. marraskuuta 2017

Työtä tehdään, leipää saadaan

Viikot kuluvat tietyssä mielessä aika vauhdilla. Kuten olen aiemmin sanonut, työskentelen tällä hetkellä yhden päivän viikossa teollisuudessa eräänlaisissa konsultaatiotehtävissä. En halua mennä yksityiskohtiin, mutta yrityksellä on tuote joka myy kohtuullisesti. Se haluttaisiin myydä tarkoituksiin joissa asiakkaan vaatimukset ovat kovemmat, mutta skaalautuvuudessa on tiettyjä ongelmia. Tuotteen "ytimessä" nimittäin on ongelma joka on, viime kädessä, NP-kova optimointiongelma.

Koska olen tutkinut käytännössä NP-kovia tai vaikeampia ongelmia aika paljon, joskaan en suoraan optimointitehtävinä pitkään aikaan, eräs entinen työkaverini rekrytoi minut tähän. Hän on omistajana ko. yrityksessä. Lähdin mukaan melko vaatimattomalla panostuksella (ja kohtuullisella palkkiolla). Yritys olisi palkannut minut kokoaikaiseksi ja todennäköisesti vielä paremmalla palkalla, mutta päädyimme tähän osaksi siksi, että minä halusin mahdollisuuden testata osaamistani niin, että siitä olisi yhtäältä minulle ja toisaalta työnantajalle pienet riskit. Niinpä työnkuvaani kuuluu prototyyppialgoritmin suunnittelu ja osallistuminen sandboxatun proton toteutukseen sekä sen skaalautuvuuden testaaminen.  Jos projekti on menestyksekäs, tehdään sitten uusi sopimus.


3 kommenttia:

Samuli kirjoitti...

Yleisenä blogiin liittyvänä kommenttina: nyt jo muutaman kuukauden ajan ainakin Chromeselaimella blogiasi katsoessa on sivun yläreunassa pysyvästi näkyviin ns. cookie-ilmoitus, ja "selvä" -napin painaminen cookie-ilmoituksen hyväksymiseksi vain ohjaa takaisin sivun yläreunaan, itse ilmoitus ei siis poistu. Missään muussa blogissa en ole vastaavaan törmännyt, eli onkohan näkymäsi asetuksissa jotain pielessä...

Tiedemies kirjoitti...

Täytyy tarkastaa asia.

Tiedemies kirjoitti...

En kyllä löytänyt mitään ongelmaa asetuksista, eikä kyseistä ilmoitusta tule minulle ollenkaan.