tiistai 19. heinäkuuta 2016

Viikon saldo

Viime viikon treenit menivät hieman sekavasti. Volyymitreeni alkuviikosta oli rikkonaista, mutta sain toistoja alle parissa treenissä. Perjantaina otin intensiteetin ykkösillä, kyykyssä 140 ja mavessa 155 (uusi ennätys) ja pystypunnerruksessa 57.5kg. Juoksin lisäksi lauantaina 15km lenkin. Muutoin juoksu jäi kokonaan. Tällä viikolla myös aion juosta viikonloppulenkkinä pitkän lenkin, ehkä jopa 17km tällä kertaa. Vettä täytynee varata mukaan, koska kun lenkin pituus ylittää puolitoista tuntia, siinä tuppaa hikoilemaan rajusti. Punnitsin itseni (epätarkalla) vaa'alla ennen ja jälkeen lenkin lauantaina ja olin menettänyt massaa puolitoista kiloa vaa'an mukaan juostessani. Askel alkoikin painaa lopussa erikoisella tavalla, joskin se saattoi johtua siitä että juoksin jälleen paastotilassa.

3 kommenttia:

Kari Visala kirjoitti...

Pitkillä lenkeillä, varsinkin jos olet paastonnut, voi oikeasti tulla sellainen tilanne, että energia vain loppuu kesken. Itselläni on kerran nuorena käynyt niin metsässä pururadalla juostessa ja tunne oli todella sellainen, että tähänkö tämä nyt päättyi: sippaus on tuossa tilanteessa yllättävä ja nopea ja voimat voivat todella huveta niin, ettei jaksa edes kävellä kunnolla. Olen kuullut myös vastaavia kokemuksia muilta.

Evojeesus kirjoitti...

Auttaisiko tuohon ketonien nauttiminen ennen juoksua, ts. ketoforce ja vastaavat tuotteet?

Tiedemies kirjoitti...

En usko siihen että energia pääsisi loppumaan hitailla lenkeillä. Rasvaprosenttini ei ole niin matala että elimistö yrittäisi säästää rasvaa, eikä lenkin intensiteetti niin suuri että rasva-aineenvaihdunta olisi liian hidas mekanismi energiantuotannon kannalta.

Sen sijaan nestetasapainon järkkyminen on minusta peräti todennäköistä, ottaen huomioon sen miten paljon menetin painoa. Se on käytännössä kokonaan vettä.

En oikein osaa sanoa miksi juokseminen paastotilassa tuntuu paremmalta. Sprintit ja matkat johonkin 800 metriin asti menevät paremmin jos on syönyt hyvin mutta pidemmät matkat taittuvat mukavammin paastonneena. Joskin, vielä 4km kohdalla ainakin vauhti on hitaampaa kuin ruokittuna.