tiistai 16. helmikuuta 2016

Shoulder to Cry on, vol III

Kävin eilen salilla. Olkapää toimii tyydyttävästi. Ilmeisesti jonkinlaista jänne/kiertäjäkalvosimen problematiikkaa on AC-bursiitin lisäksi. AC-nivel ei tuottanut lainkaan kipuja penkkipunnerruksessa, mutta jälkikäteen tuntui epämääräinen "jomotus" olkapään tienoilla. On mahdollista että tämä vaiva on ollut aiemminkin mutta olen kuitannut sen AC-kipujen säteilynä.
  • 1x3x117.5kg kyykky. Lisäksi tein 1x5x100kg  lämmittelypainoilla ja 2x5x50kg etukyykkyä. 
  • 3x3x55kg power clean. Tässä tulee hiki, mutta paino on vielä vaatimaton. Kyynärpäät eivät vielä nouse riittävän ylös, eikä nykäisy ole vielä riittävän vahva. 
  • 3x5x70kg penkki. Tämä sujui siis kivuitta. Olen varsin mielissäni tästä, ensi kerralla teen todennäköisesti vielä samalla painolla tai jopa kevyemmin. En ota progressiota ennen kuin olkapää tuntuu olevan kunnossa täysin. 
  • 3x5x85kg soutu. Tämä paino alkaa olla jo aika iso omaan repertuaariini, ainakin muihin liikkeisiin verrattuna. 
  • Leuanveto (8+5), soudun jälkeen hartiat olivat väsyneet, mutta sain yllättävän hyvin vedettyä myös leukoja. En aloita näissä kuormalla tehtäviä vetoja vielä vähään aikaan, ensin pitäisi mennä 3x10 ilman lisäpainoa 
Keskiviikkona konsultoin lääkäriä siitä, miten jatketaan. Periaatteessa voisin aloittaa normaalin treenaamisen tästä eteenpäin, mutta aion olla kuitenkin maltillinen ja varovainen. Ensinnäkään, en halua kiertäjäkalvosinongelmia (joita voi penkkipunnerruksella hankkia), enkä mitään revähtymiä.

Tavoitteita en varsinaisesti aseta, mutta pystypunnerruksen kohdalla olisi kiva, jos pääsisi progressioon takaisin kiinni. Penkkipunnerruksessa aion olla vielä selkeästi maltillisempi koska se on vaarallinen, toisin kuin prässi. Nyt jos teen etukyykkyjä kerran viikossa ja yritän perus kyykyssä progressiota vain kerran viikossa, niin maastavedossa ehkä pääseekin eteenpäin. Mavessa en ole törmännyt tosiaan kertaakaan "rajoihin", mutta toivon etten törmääkään, sillä se voi olla loukkaantumisen paikka äkkiä.

Kesälle ajattelin juoksun ottaa vakavissaan mukaan, alkuun tosiaan kahtena lenkkinä viikossa. Suunnitelma on yksinkertainen: Yksi nopea ja yksi hidas lenkki viikkoon. Alussa matkat ovat samat (3.2km), mutta hidas lenkki pitenee muutamalla sadalla metrillä viikossa. Nopean juoksen niin nopeasti kuin pystyn kohtuudella, repimättä. Tavoitteena on keskimäärin nopeuttaa sitä hieman joka viikko, mutta toki joinain viikkoina varmasti se ei onnistu. Edellinen 3.2 kilometrin lenkki on "rather pedestrian" eli meni 18 minuuttiin. Jos tämän saisi  aikaan 12:45, eli tuosta mitä, 5 minuuttia ja 15 sekuntia pois, se vastaisi suunnilleen 3000 metrin cooperia mikä on oma ennätykseni. Jos otan checkpointin lokakuun alkuun, niin siihen on aikaa 33 viikkoa. Jos pystyn kiristämään lenkissä noin 10 sekuntia viikossa, olen lokakuun alussa tavoiteajassa.

Lineaarinen progressio on väkevä idea, mutta aivan kaikkeen se ei ehkä sovi. Kokeillaan kuitenkin nyt. "Kovakuntoinen" mies pystyisi teoriassa juoksemaan 3000 cooperin, vetämään 20 leukaa, prässäämään oman painonsa, kyykkäämään tuplasti oman painonsa ja vetämään maasta 2.5 kertaa oman painonsa. Tämä tavoite on tuskin itselleni saavutettavissa, mutta sitä voi pitää jonkinlaisena ideaalina.

Ei kommentteja: