torstai 28. tammikuuta 2016

Massakausi, intermission.

Olin tiistaina pub-tietovisassa ja tiimi tuli toiseksi. Palkinnoksi tuli muutama tuopillinen olutta, joten kävi niin että treeni jäi keskiviikkoaamuna väliin. Tätä ei saisi kovin usein sattua. Olen pyrkinyt noudattamaan maksiimia, että treenaamiseen edes tangentiaalisesti liittyvissä asioissa ei kannata ottaa neuvoa kavereilta jotka eivät kyykkää selvästi enemmän kuin minä. Seurueeseen sattui kuulumaan mies joka kyykkää merkittävästi enemmän, ja kun problematisoin illan venymisen, tämä totesi "treenaat sitten ylihuomenna ja kahtena päivänä peräkkäin".

Tekosyy tämä on, enkä oikeasti syytä muita, tarinana vaan hauska.

Kävin siten tänään aamulla salilla. Olkapää -- tarkemmin sanoen AC-nivel -- on nyt virallisesti ns pois pelistä, eli rintalihaspuolen liikkeet kävivät jälleen mahdottomiksi. Soutu ei haittaa, ja power cleaniä pystyin tekemään.  Ojentajien osaltakin joudun tyytymään aneemisiin taljahommiin. En halua riskeerata olkapään suhteen toistaiseksi toimivia liikkeitä kuten maastavetoa yrittämällä liikaa.

  • 3x5x100kg kyykky. Tänään kevenneltiin, koska treenaan myös huomenna. Olen siirtymässä Texas-tyyppiseen treeniin, jossa kerran viikkoon tulee voimapäivä (kolmoset) ja kerran volyymipäivä (5x5) ja kerran kevennetty (3x5). Muu ohjelma saa kiertää entiseen tapaan. Tämä siksi, että paino on noussut hiukan liian kovaa tahtia ja tulos näkyy peilistä -- ei hyvässä mielessä. Rasvaprosentti on jo noussut, eli painonnousu on pääosin rasvaa.
  • 1x5x65kg penkki. Tässä huomasin ettei kannata. Pystyn nostelemaan tällaisia painoja vaikka ojentajilla, mutta ac-nivel ei tykkää. Jätän taas pariksi viikoksi penkin väliin. 
  • 3x3x45kg clean. En lisännyt nyt painoa vaan tein ihan perussetin. Se on kevyt, mutta tekniikka on huono. 
  • 3x5x77.5kg soutu. Kevyeltä tämäkin tuntui, suhteessa. Soutu on herrasmiesten liike siinä mielessä, että sillä kompensoi hyvin sitä epäsuhtaa mikä turhamaisuus-treenistä tulee.
  • Pyramidisetti 15+12+8+5 ojentajille taljalla, painot pakassa taisi olla 40,45,50,55. Tämän jälkeen dropsetti alaspäin, eli isoimmalla painolla niin monta kuin menee, sitten 5 pois, taas loppuun jne. En laskenut toistoja. Hiki tuli. 
Huomenna mave. Tänään teen lasagnea. 700g jauhelihaa, 250g juustoa, lasgnelevyjä, litra kevytmaitoa, pari avokadoa, tomaattikastiketta. Ehkä pekonia. Vuo'allisessa on se 10-12Mcal. 

Terveystalon lekurin piti soittaa MRI-lähetteestä tiistaina kello 16 jälkeen. Puhelin ei soinut koko iltana. Olin antanut tiedon että voin vastata kello 16 jälkeen (ko. lääkärillä on iltavastaanotto ja puhelinajat). Eilen soittivat kello 15:15, ja ilmeisesti eivät aio enää soittaa koska en päässyt vastaamaan. Täytynee selvittää asiaa, mutta varsin epämiellyttävää on, että "vastaanottoaika", oli kyse sitten puhelimitse tai kasvokkain hoidettava, ei toteudu sovitulla tavalla, eikä asiasta tule mitään ilmoitusta, esimerkiksi tekstiviestitse tms.

Säiden lauhtuminen ei miellytä minua. Nyt ei voi sen paremmin hiihtää kuin juostakaan. Yhden asian huomasin: Kyykkääminen on parantanut tasapainoa. Jäällä liukastelu on paljon stabiilimpaa kuin mennävuosina.

1 kommentti:

Evojeesus kirjoitti...

Itsestäni tuntuu että nimenomaan askelkyykkykävely käsipainoilla ladattuna on parantanut tasapainoa ja kontrollia. Esim. sohvalta nouseminen onnistuu mainiosti yhden jalan varassa koska jalka ja jalat tuntuvat vahvoilta. Näin se elämänlaatu paranee!