maanantai 14. lokakuuta 2013

Pitkä Juoksu 2, vol IV + vähän muuta.

Kävin perjantaina kokeilemassa polveani. Olen venytellyt ohjeiden mukaan - tosin joidenkin lähteiden mukaan ITBS:ää ei voi hoitaa venytyksin. Perjantainen juoksu sujui paremmin kuin aiemmat, joten paranemista lienee tapahtunut. Kipu alkoi kuudennella kilometrillä, ja vahingosta viisastuneena en yrittänyt juosta kipua vastaan. Pysähtelin ja venyttelin välillä, mutta luovutin noin kahdeksan kilometrin kohdalla ja vaihdoin hitaaseen kävelyyn.

Sunnuntaina juoksin reilu neljä kilometriä ilman kipua. Toistaiseksi suunnitelmani on, että juoksen nopeita lyhyitä lenkkejä ja toisinaan kokeilen paljonko polvi kestää.

Tämä myös sikäli helpotti päätöstäni Lanzaroten suhteen: en missään nimessä voi osallistua täysmaratonille. Puolikaskin voi olla liian pitkä, joten jos en ole pystynyt siihen mennessä luotettavasti ilman kipuja juoksemaan vähintään 20 kilometrin matkaa, osallistun esimerkiksi vain kympille. Matkaa en aio tietenkään perua, koska siitä on jo varausmaksu maksettu.

Tällä viikolla ei ole luentoja, ja teen ensi viikoksi luentomateriaalia. Kävin Ben-Arin ne osat läpi jo, joita pidän olennaisina: Propositiologiikan, Herbrandin teoreema, Löwenheim-Skolemin, kompaktisuuden, täydellisyyden ja Gödelin ensimmäisen epätäydellisyyden. Täydennän materiaalia algebrallisella lähestymisellä, mistä laajennan malliteoriaan juuri sen verran, että täydellisyys, kompaktisuus ja Löwenheim-Skolem saadaan käsiteltyä tästä näkökulmasta.  Jos aikaa jää, otan rekursioteoriaa sen verran, että voin esittää laskennallisuustulkinnan Gödelin epätäydellisyyslauseesta.


4 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Aika vaikuttava lista. Tuli mieleen joukko tolloja opiskelijoita, jotka eivät tiedä noista mitään ja jotka ovat viikon päästä todella paljon viisaampia ;)

Tiedemies kirjoitti...

Niin, no tuo lista oli itseasiassa loppusyksyn asia.

Tomi kirjoitti...

TM, jos saa esittää pyynnön, niin voistko pykätä kirjoituksen Gödelin epätäydellisyyslauseesta ja sen implikaatioista?

Tiedemies kirjoitti...

Ok