torstai 8. tammikuuta 2009

Only Nixon could go to China.

Liittyen edelliseen, hyödyllinen fraasi liittyen Nixonin Kiinanvierailuun vuonna 1972. En osaa karakterisoida, miten tämä liittyy asiaan, mutta minulla on sellainen tunne, että jotenkin tämä kuuluu keskusteluun. Toivottavasti joku keksii argumentin, jossa tätä voi käyttää.

2 kommenttia:

Simo kirjoitti...

Björn Wahlroos on niin ultrakapitalistin perikuva, että hänen markkinatlousmeriittinsä eivät tahraannu, vaikka hän tunnustaa nuoruudessaan uskoeensa marxilaiseen taloustieteeseen. Jos joku luokitteleen Björnin tunnustuksen heikkouden osoitukseski, niin suuri enemmistö vastaa "koirat haukkuvat, karavaani kulkee".

Nixonin antkommunistiset meriiit olivat niin vakuuttavia, ettei kukaan tosissaan epäillyt häntä kommunistien myötälijäksi kiinanvierailun takia.

Tiedemies kirjoitti...

Jotenkin näin.

Mutta siis; Nallea kyllä paheksuttiin, mutta ei suinkaan siksi, että olisi uskonut marxilaiseen taloustieteeseen. Wahlroos oli aivan avoimesti vasemmistolainen nuorempana, eikä marxilaisuus sinänsä vaatinut tunnustamista, eikä hän marxilaisuudesta sinänsä koskaan haukuttu - korkeintaan sille naureskeltiin.

Sensijaan sen jälkeen häntä paheksuttiin, kun hän myönsi että oli aiemmin erehtynyt. Tämä on outoa.