perjantai 2. tammikuuta 2009

Año Nuevo.

Laskeskelin joulun aikoihin päässäni luvun 2009 tekijöitä. Tein laskuvirheen ja parin päivän ajan kuvittelin, että se on alkuluku. Uudenvuoden aattona tein tarkastuslaskennan ja tajusin, että sillä on kuin onkin tekijöitä, nimittäin 7 ja 287. Vasta tänään aamulla huomasin tarkastaa laskuni vielä kerran ja huomasin, että 287 on itseasiassa jaollinen 7:llä ja 41:llä. En koskaan ole opetellut jaollisuussääntöjä, joten intuitioni on usein rikki tällaisissa pikkuasioissa. Tietenkin se on siis vielä todennäköisemmin rikki isommissa asioissa. Onneksi maailma näyttää melko säännönmukaiselta, joten empiirisillä havainnoilla pärjää pitkälle.

Joulun ja uuden vuoden tilinpäätös:
  • Pukki toi pipoja koko perheelle, vanhemmalle pojalle robotin ja autoradan, nuoremmalle legoauton. Lisäksi pojat saivat koko joukon kirjoja. Koko perhe sai paljon suklaata.
  • Söin kinkkua ensimmäistä kertaa yhteentoista vuoteen, kun suku oli koolla ja isäni oli ihan itse suolannut ja paistanut sen.
  • Ripustimme isäni kanssa nyrkkeilysäkin autotallin kattoon. Vaimo hankki hanskat.
  • Uusi vuosi meni rauhallisissa merkeissä. Ostin joitain ilotulitteita ensi kertaa kuuteentoista vuoteen. Pojat olivat innoissaan, vaikka seurasivat tilannetta ikkunan takaa. Noudatin ohjeita.
  • Aloitin "sokerittoman tammikuun" sosiaalisen painostuksen tähden.

Ei kommentteja: