maanantai 15. joulukuuta 2008

3 am eternal

8 kommenttia:

rebyk kirjoitti...

It's Grim Up North

It's Grim Up North (Live)

Jerusalem. fnord.

Tiedemies kirjoitti...

Bring me my Bow of burning gold;
Bring me my Arrows of desire:
Bring me my Spear: O clouds unfold:
Bring me my Chariot of fire!

kattoratsastaja kirjoitti...

Tuollaistako se oli nuoruus 90-luvulla?

Tiedemies kirjoitti...

Tuollaista.
Ja paikoin paljon paljon pahempaa. Tai parempaa, miten sen nyt ottaa.

rebyk kirjoitti...

Brit Awards -versiota en olisi varmaan ymmärtänyt ollenkaan vielä 1990-luvulla. Nyt, suunnilleen samanikäisenä kuin Bill Drummond tuolloin, en voi kuin ihailla hyvää meininkiä :)

Lopussa (2:30) näkyy hiukan huonosti se Drummondin paheksuntaa herättänyt tempaus. Hyvällä meiningillä tarkoitin enemmänkin, eh, luovaa sovitusta tämän merkinnän varsinaisesta aiheesta.

Tiedemies kirjoitti...

Joo, tuo "3am Eternal"-versio oli, sanoisinko, hieman erilainen tästä, jonka laitoin alunperin. Ja se tietysti eroaa vielä jonkin verran siitä virallisesta radioversiosta:

http://www.youtube.com/watch?v=46HoB8ZfSgI

rebyk kirjoitti...

Tuossa radioversion videossa oli muistutus maailman muuttumisesta. Kyllähän sen tavallaan muistaa, että minun nuoruudessani matkapuhelimia ei ollut kuin jupeilla, mutta kun edelleen uskottavassa musiikkivideossa räpätään ihan tosissaan (Nokia-)Mobira Cityman 900:aan, sen vasta oikein tiedostaa. Samalla muistuu mieleen, mitä kännyköiden puuttuminen oikein merkitsi.

Noin yleisesti ottaen on kuitenkin ihmeellistä, miten KLF on kestänyt aikaa. Ei nolota yhtään todeta, että pidin KLF:stä silloin ja pidän edelleen. Samaa ei voi sanoa kovin monesta muusta 1990-luvun taitteen ilmiöstä.

Tiedemies kirjoitti...

Ajattelin ihan samaa taannoin. Jotenkin hassu juttu sinänsä, koska 90-luvun alussa KLF:n diggaaminen oli toki ihan cool, mutta vähän sen jälkeen se oli jotenkin tosi passé ja noloa. Mutta se vaihe ei kestänyt kauaa. Jo luokkaa vuonna 98-99 se oli ihan sallittu diggailun kohde.

Täytyy myöntää, että 90-luvun alkupuolella itseasiassa pidin KLF:ää liian "populaarina", olin ehkä vähän liian snobi. Mutta kun kuuntelee joitain (ei kaikkia) vähän enemmän "ug"-juttuja, ne ovat paljon nolompia.

All aboard, all aboard....