perjantai 3. lokakuuta 2008

Hyviä Ihmisiä.

Kuten jo aiemmin kirjoitin, todennäköisimmin tulen äänestämään
Sami Kalliota kunnallisvaaleissa. Toivon, että mahdollisimman moni tamperelainen lukijani tekee myös niin.

Ymmärrän, että monilla lukijoillani on antipatioita vihreitä kohtaan. Jaan varmasti osan niistä. Yksi näistä on suhde ydinvoimaan, toinen on suhde homeopatiaan ja muuhun hömppään. Koska pidän sukupuoliseen suuntautumiseen, ihonväriin, sukupuoleen jne jne. liittyvää meuhkaamista - siis kaikenlaisia tempauksia (tiedätte kyllä mitä) ja alleviivauksia - mauttomina ja aidon yhdenvertaisuusperiaatteen irvikuvina, mielestäni osalla vihreistä asenne näissä asioissa on "too much of a good thing".

Kyseinen ehdokas on sitoutumaton ja vaalikoneen vastausten perusteella edustaa suhteellisen järkeviä positioita. Tarkkailen asiaa, mutta toistaiseksi tämä on siis minun valintani ja suositukseni.

9 kommenttia:

Sami Kallio kirjoitti...

Mukava huomata, että saan kannatusta.

Vihreillä ei tietääkseni ole mitään suhdetta homeopatiaan tai vastaavaan. Yksittäisillä jäsenillä tietysti voi olla. Minä näen asian niin, että nykyisistä puolueista Vihreät on ehkä lähimpänä järkiperäistä ja tieteellistä argumentointia käyttävä. Joissain asioissa voi ehkä olla äärimmäisyyksiä, mutta järjenvastaisia ajatuksia omien eturyhmien, vanhojen perinteiden tai uskonnon määräysten puolustamiseksi nähdäkseni ei ole. Puoluekuria ei vihreillä myöskään ole.

Itse en ole puolueen jäsen.

Tiedemies kirjoitti...

Näen asian jotakuinkin noin itsekin.

"Vihreiden kanta" homeopatiaan ei ehkä ole valtakunnallisesti vihreän puolueen kanta, mutta edellisissä kuntavaaleissa muistaakseni Espoon vihreät halusi, että vaihtoehtohoidot tuodaan "aidoiksi vaihtoehdoiksi" terveyspalveluihin. Minusta se, että Suomen toiseksi suurimman kaupungin vihreät näin haluavat, on jo hyvin lähellä sitä, että vihreät puolueena on näiden hoitojen kannattaja.

Kun tähän lisätään, että (muuten melko fiksuina pitämäni) Satu Hassi ja Heidi Hautala ovat kumpikin julkisesti puolustelleet homeopatiaa, niin väite ei ole väärä.

Sami Kallio kirjoitti...

Löytyykö jostain faktatietoa, että kyseiset henkilöt tällä hetkellä ovat homeopatian kannalla. Esim. tällainen viittaus löytyi:

http://www.vihreat.fi/yleviarkisto/4_2005/0104.html

Tiedemies kirjoitti...

En tiedä, ovatko mainitut henkilöt oikeasti homeopatian kannalla, mutta käsittääkseni he ovat takavuosina julkisesti puolustelleet homeopatiaa. Ja siitä Espoon vihreiden ohjelmasta, vaikka onkin nyt nelisen vuotta, ei ole kovasti kritiikkiä kuulunut.

H-Baari kirjoitti...

http://www.heidihautala.net/puheet_puhe.php?id=318

H-Baari kirjoitti...

"One not unimportant aspect of all this is the fact that normally non-conventional medicinal products are cheap and thus would not ruin any national health budget like the new wonder product Viagra is feared of doing."

Kelakorvaustenko piiriin, vai mitä muuta tässä tarkoitetaan harkittavaksi?"In addition, the Parliament is likely to agree that homeopathic medicinal products could be used in the treatment of production animals and not just in the treatment of pet animals which is the present situation."

Heko heko.

Matti kirjoitti...

Minäkään en ole perehtynyt homeopatia-asiaan tarkemmin. Mutta käsittääkseni valmisteilla on ns.puoskarilaki, joka tiukentaisi ainakin pahimpien hörhöhoitojen markkinointia. Tietty hippiporukka on ollut erittäin pahoillaan lakialoitteesta, ja koonnut adresseja sitä vastaan. Tässä on tilaisuus valtavirtavihreille profiloitua haluamaansa suuntaan.

JJ kirjoitti...

Jos vaihtoehtoiset vaihtoehdot menisivät eteenpäin niin ainakin pitää vaatia seuraavaa:

- Vain valtion monopoli saa valmistaa homeopaattisia lääkkeitä, joita käytetään terveydenhuollolssa. Jos joku myy tyhjiä pillereitä ja pelkkää vettä niin se on sitten valtio, ei kukaan muu. Kysehän on yhteisestä hyvästä, ei kapitalismista.

- On luotava standardit hoitotoimille, jotka takaavat, että oli kyseessä sitten pöpi paatti tai ei, niin on ainakin sitten erittäin pätevä sellainen.

- Tuloksia on voitava mitata muutenkin kuin mutulla. Epäonnistuminen hoidossa on muutakin, kuin että potilas ei parane, koska ei usko hoitoon. Tulokset eivät myöskään saa ratsastaa lääketieteen hoitojen tuottamien tulosten matkassa.

- On mietittävä rangaistus- ja vahingonkorvausmenettely hoitotoimenpiteistä, joita ei ole tutkittu tai ne on tehty virheellisesti.

- Mahdollisten tukien on riiputtava saaduista tuloksista. Jälleen kerran tulos ei ole se, että valokuvaa ottaessa kaikki hymyilee.

- Homeopaattisen hoidon valitseva henkilö luopuu hoidon valitessaan lääketieteen tarjoamista eduista siten, että henkilö joka ensisijaisesti jonottaa lääketieteen jonoihin, pääsee sinne sitten myös edellä.

Jari kirjoitti...

Listavaali, listavaali...