Vuosi lähestyy loppuaan. Sunnuntaina on jo jouluaatto. Sain eilen viimeiset tämän vuoden tentit korjattua ja kirjattua, loppuviikon teen "oikeaa" työtä yksityiselle sektorille -- vaikka aikamoista konstailua tämäkin on, ei mitään konkreettista vaan palvelua. Jokainen taloudesta jotain ymmärtävä tietää, että ainoastaan kaivostoiminta ja maanviljelys ovat oikeaa työtä, palvelut vain kuluttavat yhteiskunnan varoja ja mikään julkiselle sektorille tehty työpanos ei ole minkään arvoinen eikä hyödytä ketään koskaan millään tavalla, ja kansakunnan hyvinvoinnin määrää se, paljonko kuninkaan kirstussa on kultaa.
Näissä merkantilistisissa tunnelmissa on hyvä laskeutua joulunviettoonkin, sillä kuten tiedämme, Joulun tärkein sanoma on kuluttaminen, eli se että ostamme lahjoja -- mieluiten itsellemme, mutta myös mahdollisesti lapsille. Tärkeintä on, että lahjat on tehty muovista tai metallista, kaikenlaiset aineettomat lahjat ovat arvottomia eivätkä hyödytä ketään millään tavalla. Yksi pahimmista kaikista ovat tietokonepelit, jotka ovat pelkkiä bittejä. Lisäksi tietokoneilla pelaaminen kuluttaa sähköä, jota voisi käyttää paperitehtaassa paperikoneen pyörittämiseen, valimossa metallin sulattamiseen, tai konepajalla hitsaamiseen. Saunan lämmitys ja kinkun paisto tosin ovat suomalaisia perinteitä, ja koska perinteet ovat tärkeitä, niihin sähköä saa käyttää.
Huumori sikseen. Noin vuosi sitten kirjoitin ostikolla "Annus Mirabilis" vuodesta 2016, ja siitä että miten ns uusi elämäni oli lähtenyt käyntiin ja miten vointini oli parempi kuin pitkiin aikoihin. En koe pettyneeni tähän kuluneeseen vuoteen suhteessa edelliseen. Siinä missä vuodet 2015 ja 2016 olivat massiivisten myllerrysten vuosia, tämä on ollu varsin tylsä -- hyvässä mielessä.
Yksi pettymys täytyy kuitenkin heti paljastaa. En vetänyt tänä vuonna maasta kahtasataa kiloa, vaan ainoastaan 172.5 kiloa, ja senkin maaliskuussa. Viime viikolla 165 kiloa ei noussut polven yläpuolelle. Selkä on reistaillut nyt enemmän kuin aiemmin, ikä ei tule yksin. Myös kyykkytulos on pakittanut tämän vuoksi. Tiistaina jäi 130 kiloa uskon puutteen vuoksi räkkiin; otin sen harteille ja totesin että selässä tuntuu sen verran ikävälle, etten uskalla, ja laskin sen takaisin. Eilen tosin punnersin penkistä 107.5kg, eli kehitystä on tullut tuo 7.5kg vuodessa. Otan jokaisen voiton vastaan.
Tämä vuosi tulee jäämään mieleeni eräänlaisena välivuotena. Mitään kovin ihmeellistä ei tapahtunut, mutta otin silti ensi askeleet seuraavaan vuoteen. Otin riskin, kun lähdin uuteen työhön -- vaikkakin vain toinen jalka edellä ensin. Ammuin ensi kertaa liki kolmeenkymmeneen vuoteen haulikolla viime viikkolla. Vedin kesällä ensi kertaa kahteenkymmeneen vuoteen sellaiset kännit että oksensin, joskin vahingossa: Menin serkkuni luo kylään ja hänellä oli vodkapullo avoinna, joten päätin ottaa yhden. Ja toisen. Ja kolmannen. Ja sitten käytin induktiota kunnes tuli ns ylivuoto. Vaikka siitä on nyt jo kohta puoli vuotta, minulla on vieläkin fyysinen pahoinvointi kun ajattelenkin juopottelua.
Ostin tietokoneen pelkästään pelaamista varten itselleni ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneen vuoteen. Uin Välimeressä ensi kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen. Olin hakemassa uutta koiraa kennelistä -- vaikkakaan en itselleni -- ensi kertaa neljääntoista vuoteen. Tein monta asiaa, joita en ollut pitkään aikaan tehnyt. Osa oli hyviä, osa huonoja asioita.
En hanki joulukuusta enkä jouluruokia kotiin. Ulkoistan nämä muille. Olohuoneeni suurella ruokapöydällä on aseteltuna Next War- Korea. (Ks tilanne) Odotan uusinta painosta WiF:istä saapuvaksi alkuvuodesta. Olen hyväksynyt itseni sellaisena kuin olen. Olen pelaaja; pelaan lautapelejä ja tietokonepelejä. Näen asiat melkein poikkeuksetta sääntöinä ja algoritmeina.
14 kommenttia:
"Jokainen taloudesta jotain ymmärtävä tietää, että ainoastaan kaivostoiminta ja maanviljelys ovat oikeaa työtä,"
Olen aina sanonut ja luullutkin, että en ymmärrä taloudesta mitään, mutta kiva huomata, että olen sittenkin tiennyt totuuden siitä intuitiivisesti.
:D
Hyvä glogiteksti.
Hyvää joulua.
TM: En hanki joulukuusta enkä jouluruokia kotiin. Ulkoistan nämä muille.
Anna Perhon joulukolumnissa on analysoitu erilaisia joulunviettotapoja, mutta joulun ulkoistajaa hän ei ole hoksannut ottaa mukaan analyysiinsä:
"Anna Perho pohtii kolumnissaan erilaisten joulun viettäjien sielunmaisemaa..."(https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005500278.html)
Itse koen, että joulukuusen hakeminen metsästä on (suvun kesken järjestettyjen joulukahoottien, sekä talven ensimmäisten hiihtolenkkien lisäksi) kivointa mitä joulun viettoon kuuluu.
Joulukuusen hakeminen on ikäänkuin metsätyön harrastamista, jossa metsätöiden tekeminen kohdistuu vain yhteen puuhun. "Joulukuusen hakeminen on kivaa" -mielipiteeni johtunee varmaan siitä, että metsätöiden tekeminen on ehkä kaikkein mieluisin harrastus, jota tykkään vapaa-aikoinani tehdä.
Mieltymykseni metsätöiden tekemiseen juontaa ilmeisesti juurensa siihen, että perinteisesti kesälomani on alkanut siitä, kun "Tilhi" (Stihl 034 AV super) pärähtää käyntiin. Moottori (tai raivaus)sahahommissa minun on yksinkertaisesti mahdotonta ajatella mitään töihin, arkeen tai mahdollisesti omiin ongelmiini liittyvää. Siksi metsätyöt ovat minulle kaikkein tehokkain tapa irtaantua arjesta (ts. poistaa mahdollista stressiä, jos sitä on päässyt jostain syystä kertymään). Näinollen jo pelkkä yhden kuusen hakeminen metsästä aktivoi vuosien ja vuosikymmenten aikana kertyneet mukavat metsätöiden tekemiseen liittyvät lomanviettomuistoni (vrt. "Pavlovin koira" -tyyppinen ehdollistaminen).
Tänä vuonna hain kolme kuusta, tiheää kuusipuskaa raivatessa joutui kaatamaan kaksi kuusta pelkästään taimikonhoitosyistä johtuen. Toinen kuusista oli liiaksi muotopuoli, joten sen iskin pystyyn pellon reunaan koristeeksi, ja toinen harvaokaseinen metsäkuusi kulkeutui auton katolla >20km loppusijoituspaikalleen. Samalla auton kontissa kulkeutui taimikon harvennuksen sivutuotteena syntyneet ~metriset koivurangan pätkät kaupunkinasuntoon. Kuivatan rangat koneellisesti polttokuiviksi talven aikana sisätiloissa päällekkäin pinottavista isoista leipomolaatikoista koostuvassa omatekoisessa klapikuivurissa.
Joululoman vietto jakaantui kahdelle paikkakunnalle, jonka vuoksi hain vielä toisen joulukuusen pohjoisemmassa osassa suomea. Siellä lunta oli niin paljon, että jouduin käyttämään apuna lumikenkiä kuusen hakemisessa. Harmillisen lyhyeksi jäi joululoma tänä vuonna, olisi kiva ollut harrastaa lumikenkäilyä enemmänkin. Paksusta hangesta huolimatta hangen rakenne oli sellainen, että lumikenkä upposi vain noin 10cm, jonka vuoksi kenkäily oli aika kevyttä puuhaa, jolloin olisi voinut käydä patikoimassa useamman kilometrin lenkin ihan vaan hyvin ja ulkoilun vuoksi.
Invertoiduissa uudenvuodenlupauksissa (siis "epälupauksissa") on mielestäni paljon enemmän järkeä, kuin suorissa uuden vuoden lupauksissa. Invertoinnin ansiosta välttää väärän dikotomian (väärän kaksijakoisen ajattelun, joka siis jo itsessään on henkisen huonovointisuuden lähde).
Negatiivisen ajattelun vaihtoehto ei siis ole positiivinen ajattelu (jonka kirkon tutkimuskeskus on luokitellut uususkonnoksi, esim. positiivarit.fi), vaan pelkästään negatiivisen ajattelun puuttuminen. Siksi ei pitäisi koskaan tehdä itselleen uudenvuoden lupausta, jossa lupaa harrastaa positiivista ajattelua. Riittää että huomaa oman väärän reaktion, ts. negatiivisen ajattelun silloin kun sitä harrastaa, jolloin on myös mahdollista päästä siitä eroon (jolloin jäljelle jää realistinen ajattelu, josta seuraa realistinen suhtautuminen todellisuuteen, siis "todellisuuden näkeminen oikein").
Ampparit.comia selatessani minulla on tapana lähettää itselleni sähköpostilla linkkejä muistamisen arvoisista aiheista, kätevästi tulee (linkin lisäksi) myös automaattisesti tehty otsikon lainaus linkin sisällöstä sähköpostiin:
MTV.fi
Oletko kyllästynyt epäonnistumaan elämänmuutoksissasi? Kokeile uuden vuoden "epälupauksia"
https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/oletko-kyllastynyt-epaonnistumaan-elamanmuutoksissasi-kokeile-uuden-vuoden-epalupauksia/6711754
Voice.fi
"Älä arvota itseäsi parisuhdestatuksesi perusteella" - neuvot onnellisempaan vuoteen
http://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-156370?utm_source=ampparit&utm_medium=rss&utm_campaign=rss
TM: "Yksi pettymys täytyy kuitenkin heti paljastaa. En vetänyt tänä vuonna maasta kahtasataa kiloa, vaan ainoastaan 172.5 kiloa, ja senkin maaliskuussa. Viime viikolla 165 kiloa ei noussut polven yläpuolelle. Selkä on reistaillut nyt enemmän kuin aiemmin, ikä ei tule yksin."
Tiedemies, "itsestä yleistäminen" -argumentaatiovirheeseen nojautuen väitän, että mielestäni sinun ei pitäisi asettaa tavoitteeksi nykyistä parempia (yläkropan lihaskuntoon liittyviä) kuntosalituloksia, vaan tavoitteeksi tulisi asettaa nykyistä huonommat tulokset!. Perusteluna se, että myös minun isäni joutui aikoinaan ennenaikaiselle työkyvyttömyyseläkkeelle selkävaivojen vuoksi:
"Selässäni on rakenteellinen perinnöllinen ongelma, joka aiheuttaa välilevyvaivoja; Isälläni oli 60-vuotiaana kulunut täysin loppuun parikin välilevyä ja hän lähes menetti liikuntakykynsä."(http://tiedemies.blogspot.fi/2017/05/katoavaa.html)
Myös isäni veljellä oli saikkujaksoja kesken parhaan työikänsä selkävaivojen vuoksi. Ja myös minulle selkävaivat ovat olleet tuttuja, mutta nykyisin kärsin niistä vain keväisin, jolloin aloitan "kaivuukauden" (ts. puutarhaharrastukseeni liittyvät lapio -ja talikkotyöt).
Omistin aikoinani kausikortin kuntosalille, ja mieleeni jäi sellainen muistikuva, että selkä oli kipeänä samaan aikaan kun tein parhaat tulokseni yläkropan lihaksistoon liittyvissä punnerruksissa, vaikka samaan aikaan treenasin myös vatsa -ja selkälihaksia.
Järkeilin selkäkipuni johtuvan siitä, että yläkropan lihasten ylimääräinen paino puristi (istumatyöläisen) selän välilevyjä kasaan ja samalla myös oikeasta linjastaan sivuille päin, josta aiheutuu selkäkipua. Tämän oivalluksen jälkeen asetin ensisijaiseksi tavoitteeksi selkä -ja vatsalihasten kunnon ylläpitämisen. Muunlainen kuntosalitreeni jäi täysin toisarvoiseksi ja alisteiseksi tälle päätavoitteelleni.
Erityisesti selän kiertäjälihaksia vahvistava pyörivä tuoli, jossa tuolin kiertymistä vastustaa säädettävät levypainot, on mielestäni erinomaisen hyvä laite selkäkipujen ennaltaehkäisyyn. Oikea määrä painoja on silloin, kun viimeisessä kolmen sarjassa juuri ja juuri jaksaa tehdä 8-12 toistoa, eikä selkä silti tule kipeäksi seuraavana päivänä.
Yleisesti ottaen kaikki ne selkälihaksia vahvistavat laitteet ja liikkeet, joilla on mahdollista saada selkä kipeäksi, ovat hyviä selän tukilihasten vahvistajia, kunhan vain liikkeitä tehdään siten, ja käytetään sellaisia painoja ja toistojen lukumääriä, ettei selkä kipeydy.
Jos vahinko on jo tapahtunut (ts. selkä on jo päässyt kipeytymään), niin väitetään, että tällöin paras laite kuntoutukseen olisi rekkitanko, jossa roikutaan rentona useita kertoja päivässä, jolloin roikkumisen aikana välilevyihin kohdistuva puristus katoaa, ja välilevyt pääsevät hakeutumaan oikeaan (kivuttomaan) linjaansa, siis oikeille paikoilleen. Myös kovalla alustalla nukkuminen kuuluu mielestäni selkäkipujen akuutin vaiheen hoitoon, kuin myös hidasvauhtiset kävelylenkit, joiden aikana kiinnitetään huomiota selän hyväryhtisenä pitämiseen.
TM, en tiedä miten suhtaudut Antti Heikkilään, toiset vihaavat ja toiset tykkäävät ?
Minun näkökulmastani katsottuna Antti Heikkilä on ensisijaisesti mielipidekirjailija ja toimittaja. Sekä mielipidekirjailijalla, kuin myös toimittajalla on mielestäni oikeus omiin mielipiteisiinsä (mielipiteenvapaus on hyvin tärkeä osa yksilönvapauksia) ?
Antti Heikkilän kriitikot kuitenkin näkevät, että jos on ammatiltaan lääkäri, niin silloin lääkärin rooli automaattisesti poissulkee yksilönvapaudet, jonka vuoksi lääkäri saa vain ja ainoastaan kirjoittaa ja sanoa sellaista jonka muutkin lääkärin roolin omaavat allekirjoittavat ja hyväksyvät ?
Noh, Antti Heikkilä on kirjoittanut (käsittääkseni pitkälti Hannes Karppisen kokemuksiin nojautuvan) "Selkä" -nimisen kirjan:
"Itsekin lähdin lukemaan hänen teostaan Selkä (1998) todella suurella varauksella, ehkä jopa hieman vitsillä. ... Onnistuin kuitenkin kahlaamaan kirjan loppuun asti, ja on pakko myöntää, että olen Heikkilän kanssa monessakin asiassa samoilla linjoilla."(http://esseepankki.proakatemia.fi/selka-antti-heikkila/)
En ole itse lukenut kirjaa (vaikka kyllä pitäisi, koska olen perinyt huonoselkäisyyden). Jos luet (tai olet lukenut) kirjan, niin olisin erittäin kiinnostunut näkemään kommenttejasi ja/tai lukemaan kirja-arvostelusi ?
En "vihaa" Antti Heikkilää, mutta ihmettelen miten hänellä voi olla edelleen lääkärinlupa. Valvira ei tee minusta työtään kunnolla, jos Heikkilä saa harjoittaa lääkärin tointa.
http://www.anttiheikkila.com/blogi/mikron_terveysvaikutukset_ja_muuta_mukavaa/
Jos hän kirjoittaa vakavissaan näin, niin minusta ei ole asiaa lääkäriksi.
TM: "En "vihaa" Antti Heikkilää, mutta ihmettelen miten hänellä voi olla edelleen lääkärinlupa. Valvira ei tee minusta työtään kunnolla, jos Heikkilä saa harjoittaa lääkärin tointa. "
Oletettavasti närkästyit em. linkistä löytyvästä VHH:ta puolustavasta kohdasta ?
Käsittääkseni yksittäiset karppaajat kokevat hyötyvänsä (jotkut jopa hyvinkin suuresti) VHH:sta, ja vastaavasti ryhmätasolla pätee:
"Harmitonta puuhaa Heikkilän ja kumppanien kovien
rasvojen ylistys ei ole, sillä suomalaisten veren kolesterolipitoisuus kääntyi nousuun vuonna 2007. Tämä ennustaa Lauerman mukaan 300-470 vuosittaisen sydäninfarktin tai sydänperäisen äkkikuoleman lisäystä, jos muut riskitekijät pysyvät ennallaan."(https://skepsis.blob.core.windows.net/skepsisweb/2014-1-skeptikko.pdf)
Näen siis karppauksesta olevan sekä hyötyä (yksilötasolla) että haittaa (ryhmätasolla).
Onko sitten yksilötasolla karppauksesta hyötyvien lukumäärä suurempi kuin ryhmätasolla karppauksesta kärsivien lukumäärä (siis em. 300-470) ? Sitä minä en tiedä enkä osaa edes arvata.
Arvelen (siis tämä on mielipiteeni, ei fakta), että karppauksesta hyötyjien joukosta löytyvän keskimääräistä väestöä enemmän "External locus of control" -mielenlaadun omaavia ihmisiä. Karppauksen avulla ja ansiosta he saavat lisää hallinnan tunnetta omaan elämäänsä, siis tapahtuu siirtymää "External locus of control" -mielenlaatuun päin:
"tämä sama efekti tuntuu tulevan kun laihtuu, laihduttipa ihan millä tahansa metodilla, jos vaan se laihtuminen sujuu. Ilmeisesti kropan pääseminen liikapainosta vaan tekee sen verran hyvää, että olipa ruoka mitä vaan, niin olo on euforinen ja hyvä niin kauan kuin paino laskee. ... Mä luulen myös, että se laihtumisen euforia tekee sen, että olo on loistava (kunhan laihtuu).
Mulla on tuttu euforinen olo nyt, vaikka laihduin pääasiassa siksi, että olin niin kamalassa influenssassa, etten voinut syödä juuri mitään kolmeen viikkoon. Päätin sen avulla aloittaa laihdutuksen ja nyt olo on niin hirveen hyvä ja energinen, vaikka vasta olin tosi kipeä ja takuulla ei olisi muuten tällainen "voisin kiskoa puun maasta irti juurineen"-oloa. ...
No sehän johtuu ihan vaan siitä että olet ketoosissa. Aivot tykkää siitä. Se on vähän kuin liuotinainetta jolla varastoitua rasvaa siis poltetaan elimistöstä. Hieman kuin olisit iloisesti pikku hiprakassa koko ajan."(https://www.vauva.fi/keskustelu/2529793/mita_ihmetta_karppausinfo_foorumille_on_tapahtunut)
Perustan mielipiteeni siihen, että karppauksen kannattajista merkittävä (?) osa uskoo salaliittoteorioihin (esim. "statiinien pakkosyöttö on lääketeollisuuden salajuoni").
Ja koska salaliittoteorioihin uskomisen (ts. "paranoid thinking style") ja fobioiden (ts. ELOC mielenlaadun) välillä on selkeä korrelaatio, niin tästä seuraa em. päätelmä.
Tässä toinen, erilainen (mutta mielestäni edellisen ajatukseni kanssa yhteensopiva) näkemys VHH:n toimivuuden syystä:
"Eli VHH onnistuu niin erinomaisesti sen takia, että sen avulla on helppo välttää fruktoosia. Fruktoosi on kuitenkin myrkkynä paljon vaarallisempaa kuin etanoli."(https://www.tiede.fi/keskustelu/49601/ketju/vhh_ja_kolesteroli?page=2)
Käsittääkseni AH suosittelee "Pellinkidieettiä", (ts. "välimeren ruokavaliota"). Jos karppaaja ei älyä vaihtaa em. euforisen ajanjakson (aikaikkunan ollessa auki) aikana ruokavaliotaan ja liikuntatottumuksiaan, niin karppauksen tuoma tilapäinen hyöty katoaa ja menee hukkaan aikaikkunan sulkeutuessa:
"Syy miksi se on pois muodista on myös selvä: moni joka laihtui karppaamalla, on lihonut takaisin karppauksesta huolimatta, ja lisäksi osalla on tullut pitkällä tähtäimellä siitä terveys- tai jaksamishaittoja vaikka alkuun tuntui että uusi elämä aukesi kun löysi VHH:n."(em. linkki)
Tuo em. "uusi elämä aukesi kun löysi VHH:n" on siis se tilapäinen ELOC -> ILOC -siirtymä, tunne siitä että on saanut "oman elämänsä takaisin". Jos ei tajua että kyse on tilapäisestä muutoksesta, ei myöskään pysty muuttamaan omia elintapojaan niin että paino pysyisi kurissa, ja karppaamisen tuottama "ponnahduslauta" elämäntapamuutokseen menee hukkaan.
Jos taas onnistuu elämäntapamuutoksessaan, niin välimeren ruokavalion noudattamisen pitäisi estää sydänsairaudet ja kolesteroliongelmat, ja hoikkuuden pitäisi vähentää riskiä aikuisiän diabetekseen ja syöpään (koska ylipaino on syövän riskitekijä).
Kommentissani oli virhe, tässä korjattu lause:
"Karppauksen avulla ja ansiosta he saavat lisää hallinnan tunnetta omaan elämäänsä, siis tapahtuu siirtymää "Internal locus of control" -mielenlaatuun päin"
En löytänyt AH:n blogissa mainittua "hankittujen ominaisuuksien periytymistä geneettisesti", ts. "Lamarckilaista periytymistä" suomenkielisestä wikipediasta (https://fi.wikipedia.org/wiki/Jean-Baptiste_Lamarck), mutta englanninkielisestä wikipediasta se löytyy kliksuttelemalla wikipedian linkkejä seuraavasti:
"English -> "inheritance of acquired characteristics" -> "Transgenerational epigenetic inheritance"
Viimeksi mainitussa artikkelissa mainitaan AH:n blokikirjoituksessa mainitsemia "insulin-like growth factor 2 (IGF2)" ... DNA methylation".
Varsinainen pääartikkeli wikipediassa on "Transgenerational epigenetic inheritance"
Jaa... luin suomenkielisen artikkelin huolimattomasti, olipas sittenkin olemassa linkitettynä suomenkielinen artikkeli hankittujen ominaisuuksien periytymisestä: "Epigeneettinen periytyminen ... Hankittujen ominaisuuksien periytyminen"
Tämä on juuri AH:n kirjoituksissa kiehtovaa, niistä voi löytää joitain sellaisia uusia ja itselle ennestään tuntemattomia ja vieraita ajatuksia, joita ei ole itse hoksannut koskaan ajatella. Vastuu on kuitenkin viime kädessä lukijalla - näin on aina - ihan kirjoittajasta riippumatta!
Ruotsalaisessa puoskarilaissa ei ole kriminalisoitu rokotevastaisuuden levittämistä:
"3. Henkilö, jota puoskarilaki koskee, ei saa:
a) Hoitaa sairauksia, jotka tartuntasuojalain mukaan ovat yhteiskunnalle vaarallisia, kuten esimerkiksi polio, hepatiitti B, tippuri, HIV-tartunta, hepatiitti A sekä klamydia.
b) Hoitaa syöpää, sokeritautia, kaatumatautia eikä raskauden ja synnyttämisen yhteydessä esiintyviä sairaustiloja.
c) Tutkia tai hoitaa lapsia, jotka eivät ole täyttäneet kahdeksan vuotta.
d) Henkilökohtaisesti tutkimatta antaa asiakkailleen hoitoa koskevia kirjallisia neuvoja tai ohjeita.
e) Sovittaa tai myydä piilolinssejä (laki 1982:292)."(http://www.skepsis.fi/lehti/2005/2005-3torn.html)
Jos suomeen saadaan joskus puoskarilaki, niin mielestäni siihen tulisi ehdottomasti kirjata (kriminalisoida) rokotekielteisyyden levittäminen:
"Bill Gates on todellinen rokotusten kummisetä. Hän on itse myöntänyt, mistä rokotuksista on todellisuudessa kysymys. Väestöä pitää vähentää, muuten ilmasto lämpenee liikaa. Gates edustaa modernia fasismia pseudotieteen avulla."("Maito tappaa", s. 136, jossa Tiina Raevaara lainaa Antti Heikkilän blokikirjoitusta)
Ruotsin puoskarilaki ei koske lääkäreitä. Mutta poikkeuksena puoskarilakiin kirjattava "rokotekielteisyyden levittäminen" -kohta tulisi ulottaa koskemaan myös lääkäreitä, jonka avulla ja ansiosta Valvira voisi vähintääkin sakottaa tulevia "Antti Heikkilöitä" rokotekielteisyyden levittämisestä. Ja jos rokotekielteisyyden levittäminen sakosta huolimatta jatkuu, niin sen jälkeen lain pitäisi mahdollistaa myös lääkärinluvan peruuttaminen.
Koska Saksassa on kriminalisoitu holokaustin julkinen kieltäminen, niin luulisi että rokotevastaisuuden julkisen levittämisen kriminalisointi on myös lainsäädännöllisesti mahdollista , jos vain poliittista tahtoa löytyy ?
"Korkean koulutuksenkin saaneet turvautuvat esimerkiksi erilasiin uskomushoitoihin. Kukaan ei sinänsä ole turvassa. ...
Tutkijan mukaan Suomeen tarvittaisiin puoskarilaki. Ruotsissa puoskarilaki on ollut voimassa jo vuodesta 1960 lähtien.
– Nyt tarvittaisiin nopeasti tiukka puoskarilaki, jolla pystyttäisiin suojaamaan puoskareilta ainakin lapset, vakavista sairauksista kärsivät henkilöt, mielenterveysongelmaiset, kehitysvammaiset ja odottavat äidit.
– Mielestäni eduskunnan suurin puolue on puoskaripuolue. Niin kauan kun siihen ei tule muutosta, homma ei etene, Myllykangas kommentoi."(https://yle.fi/uutiset/3-9918809)
Puoskarilain puuttumisen ja samanaikaisesti EU:n potilasdirektiivin voimassaolon vuoksi suomalaisten veronmaksajien rahoja voidaan joutua käyttämään mm. homeopaattisten hoitojen kustantamaiseen niitä vaativalle Saksalaiselle potilaalle. Mikä on tietysti hyvä ja positiivinen asia ns. "norminpurkutalkoiden" onnistumisen kannalta. (https://yle.fi/uutiset/3-8635004)
Heikkilä uskoo salaliittoihin ja esimerkiksi siihen, että mikrouuni tekee vedestä myrkyllistä. Hänen käsityksensä vähähiilihydraattisen ruokavalion hyödyistä ovat yksinkertaistettuja ja vedetty äärimmilleen syistä joita en tunne, mutta tavalla joka viittaa siihen että Heikkilä on täysin hullu.
Hän voi olla "oikeassa" joissain asioissa, mutta se tekee hänestä vain vielä vaarallisemman, koska ne muutamat asiat joissa hän on oikeassa, saavat ihmiset luottamaan hänet myös asioissa joiden suhteen hänen näkemyksensä ovat typeriä tai jopa vaarallisia.
Tiedemies: "Heikkilä uskoo salaliittoihin ..."
Käsittääkseni Heikkilä uskoo vain yhteen pohjimmaiseen salaliittoon, siis ihmisten loputtomaan ahneuteen, jonka seurauksena kaikki muut salaliitot ovat vain tämän yhden ja ainoan perussalaliiton lukuisia erilaisia ilmenemismuotoja:
"On vain ahneita opportunisteja, jotka ovat pettäneet sen luottamuksen, minkä yhteiskunta on heille osoittanut." -Antti Heikkilä
"Kyse ei ole mistään Bilderbergistä eikä juutalaisista. Kyse on ahneudesta, jolla ei ole rotua ja jonka ainoan jumalan nimi on Money (raha), se joka amerikkalaisten mukaan jopa puhuu ihmisille "Money talks".(https://www.anttiheikkila.com/blogi/vallankumous-on-ovella/)
Heikkilän ongelma on siinä, että hän pitää kaikkia eri mieltä olevia ihmisiä "ahneina opportunisteina". Heikkilä ei luota muihin ihmisiin kuin itseensä, ja niihin, jotka ovat Heikkilän kanssa samanmielisiä. Tämä on mielestäni selkeää vainoharhaisuutta. “Paranoid thinking style” -ajattelutapa löytyy Rob Kellyn kirjasta “Unhelpful thinking styles” -kappaleen alta.
Tiede on löytänyt korrelaation vainoharhaisuuden ja henkisen huonovointisuuden välillä.
Heikkilä edustaa siis mielestäni epätervettä skeptisyyttä ja epätervettä kriittisyyttä (siis vainoharhaisuutta), jonka vuoksi Heikkilä altistuu uskomaan moniin salaliittoteorioihin (ja myös hylkäämään salaliittoteorioita, esim. Bilderberg -salaliittoteorian).
Tiede on äskettäin todistanut, että salaliittoteorioihin uskominen on yleisintä niiden ihmisten joukossa, jotka kokevat kuuluvansa vähemmistöön. Ja Heikkilä jos kuka uskoo itse kuuluvansa korruptoitumattomaan ja ei-opportunistiseen (VHH) vähemmistöön.
“Uskoa salaliittoihin ennusti kaksi asiaa. Jos henkilö koki, ettei häntä hyväksytty yhteiskuntaan tai että hänen ryhmäänsä ei hyväksytty yhteiskuntaan, salaliittoteoriat selittivät heille maailmaa tavalla, joka kävi heidän järkeensä.”
(https://seura.fi/asiat/tiede-ja-luonto/salaliitot-houkuttavat-vahemmistoja-salaliittoteoriat-selittivat-maailmaa-tavalla-joka-kavi-heidan-jarkeensa/)
Heikkilä kirjoittaa: "Olen jo aikaisemmin kirjoittanut mikron haitoista, enkä ole siksi suositellut mikron käyttöä ruuanlaitossa. Olen keksinyt yhden ainoan hyödyllisen mikron käyttötarkoituksen: sillä voi desinfioida tehokkaasti tiskirätit."
Professori ja johtaja Seppo Salminen Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksesta väittää HS:n "minä väitän" -juttusarjassa:
"Liian puhdas suolisto saattaa taudinaiheuttajien lailla heikentää vastustuskykyä, koska mikrobisto on osa puolustusjärjestelmäämme."(https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005906432.html)
Tiskirättejä ei syödä, mutta oletettavasti se, mikä pätee tiskirättien desinfiointiin mikrossa, pätee myös ruuan desinfiointiin mikrossa ?
Itse käsitän koko Antti Heikkilän tuotannon olevan pelkkää "minä väitän" -tyyppistä ajattelua, jonka seurauksena lukijalle itselleen jää tehtäväksi miettiä, mitkä Heikkilän väitteistä ovat ns. jyviä, ja mitkä akanoita. Se on aika raskasta työtä, jonka vuoksi en enää nykyisin lue Heikkilän juttuja. Miksi vaivautua muutaman jyvän takia ?
Ja toinen ongelma on siinä, että Heikkilän reaktiot eri mieltä oleviin ihmisiin ovat liian vahvoja. Aristoteleen "Nikomaoksen etiikka" -kirjan (siis reaktio-opin) mukaan Antti Heikkilä ei ole ns. hyveellinen ihminen, koska hyveelliset ihmiset tunnistaa "oikeista reaktioista", jotka eivät siis ole liian vahvoja, eivätkä liian heikkoja.
Mikä on oikea reaktio Antti Heikkilän juttuihin ? Jotkut ihmiset reagoivat hyvin vahvasti jo pelkkään Antti Heikkilän nimen näkemiseen, ikäänkuin heillä olisi Antti Heikkilä -allergia.
Lähetä kommentti