keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Työsopimus

Sain tänään työsopimuksen. Allekirjoitin sen, ja toimitan sen uudelle työnantajalleni perjantaina. Olen tästä eteenpäin 8 tuntia viikossa yksityisellä sektorilla töissä. Nimike ei ole "konsultti" tai "asiantuntija", mutta se voisi aivan hyvin olla.

Sopimus on puolen vuoden mittainen. Tuona aikana selvitän työnantajan erään tuotteen teoreettisia ominaisuuksia ja kehitysmahdollisuuksia, rakennan prototyypin ja testaan sen toimintaa. Jatkosta päätetään sen jälkeen.

Olen viimeksi ollut töissä yksityisellä sektorilla vuonna 1997.

3 kommenttia:

adeus kirjoitti...

Jostain syystä "konsultti" on taas vaihteeksi ruma sana ja sitä vältellään. Ollaan "töissä asiakkaan tiloissa" tai jokin vastaava kiertoilmaus on se juttu. En vaan tajua.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

O tempora o mores. MCMLXXXXIV, kun surffasin itse rakennetulla Cyrixillä intternettiin, oli kaikki kaupallisuus anateema. Pieninkin yritys mainostaa, myydä tai muuten ansaita rahaa netissä johti välittömään vastareaktioon, yhteyksien katkomiseen, hyökkäyksiin ja tilien sulkemiseen. Intternetin julistettiin olevan ja ikuisesti pysyvän vapaana kaupallisesta saastasta. Hetken aikaa tämä näytti jopa onnistuvan.

Veijo Ryhänen kirjoitti...

Onnea uuteen työpaikkaan! :)

Reality check: "Internal locus of control" -mielenlaadun omaavat ihmiset eivät luota onnellisten sattumien merkitykseen omassa elämässään, vaan he tekevät kaikkensa, jotta onnen (sattuman) määrän merkitys onnistumiseen minimoituisi. Tätä ajatusta kuvaa sanonta: "Onni syntyy, kun valmistautuminen kohtaa mahdollisuuden.

No silti haluan toivottaa sinulle onnea, siis ilmaista sitä tunnetta, että ilahduin blokistasi, uusi työpaikka on aina mahdollisuus jonkin uuden (toivottavasti aikaisempaa paremman) elämänjakson alkamiseen.

Adeus: Konsulttien huono maine johtuu käsittääkseni siitä, että ajatellaan yleisellä tasolla (ryhmänä) konsulttien työsuorituksen hinta-laatusuhteen olevan huono.

Usein konsultit ovat jossain suuressa kansainvälisessä firmassa töissä, ja tällöin konsultin palkkioon sisältyy myös osakkeenomistajille maksettava palkkio, siis osinko. Näinollen, konsulttien hinta-laatu -suhde on aina osingon verran heikompi verrattuna siihen tilanteeseen, että ko. konsultti olisi suoraan töissä. Pitkään kestävien nollakorkojen aikaan myös osinkojen määrä tulisi lähentyä (asymptoottisesti) nollaa, jolloin hinta-laatusuhteessa olevan eron tulisi (saman työntekijän ollessa kyseessä) lähes kadota.