maanantai 7. marraskuuta 2016

Lihasta

Kävin lauantaina Tampereen Pyrinnön painonnostojaoksen järjestämällä alkeiskurssilla, jolla olen käynyt jo nyt viisi viikkoa. Lauantaina oli poikkeuksellinen päivä sikäli, että kävimme läpi kilparyhmäläisten normaalin treenin, eli kaksi treeniä päivälle.

Aamulla teimme hyppyjä budosalissa, minkä jälkeen teimme tempaustreeniä. Parin tunnin harjoittelun jälkeen oli noin kolmen tunnin tauko, jonka aikana kävin syömässä ja kaupassa. Iltapäivällä treenasimme ensin työntöön liittyviä liikkeitä, ja lopuksi kyykkäsime, teimme vatsalihastreeniä, ja aivan loppuun pidettiin pienimuotoinen pystypunnerruskilpailu.

Olin aika varma että lauantain pystypunnerruskilpailu -- maksimitoistot 30kg painoilla -- veisi puhdin pystypunnerruksista maanantain treenissä, mutta näin ei käynytkään. Olin varsin hyvin kykenevät tekemään 5x55kg maanantaina huolimatta tuosta lauantain revittelystä.

Olen keski-ikäinen, ja tämä on hyväksyttävä. Tulokseni toki voivat vielä nousta, koska en ole saavuttanut vielä "potentiaaliani", mutta ennen pitkää niin käy, eikä tässä nyt montaa vuotta enää mene. Hyvin todennäköisesti en tule pystymään pystypunnertamaan omaa painoani koskaan, enkä mahdollisesti pysty koskaan kyykkäämään tuplasti omaa painoani. Maastavedossa se voi vielä onnistuakin.

2 kommenttia:

H-baari kirjoitti...

Vanhan koulukaverini isäpappa nosti oman ennätyksensä penkkipunnerruskisoissa (ja taisi olla myös sekä Suomen että maailmanennätys niihin aikoihin ainakin) yli 50v sarjassa muistelisin n. 53 vuotiaana ja taisi sivuta sitä vielä joskus 56-57 vuotiaana jolloin hän ilmeisesti lopetti kilpailun. Muistelisin myös että hänellä tapahtui kehitystä n. 50 kiloa siinä reilun kymmenen viimeisen kisavuoden aikana joten selvästi nosti enemmän yli 50v kuin vähän reilu 40v ikäisenä vaikka hän jo tuolloin oli kohtuu skrode ukko n. 200 kilon penkillä. Kyllä sitä kehitystä voi tapahtua vanhanakin jos jaksaa yrittää ja perimä sallii.

Tiedemies kirjoitti...

Tänään vedin olankohautuksia pukilta 200kg:lla. Uskoisin että pystyn varmasti jossain kohtaa vetämään maasta 200. Paino ei ollut mahdottoman tuntuinen.

Penkissä on nyt tapahtunut selkeästi kehitystä kun olen syönyt enemmän ja treenannut maltillisesti. Samalla myös pystypunnerrus on lähtenyt kehittymään. Murheenkryyninä on tällä hetkellä kyykky. Tänään eivät voimat loppuneet kesken, kun kyykkäsin 130 kiloa, mutta oli pakko lopettaa kolmanteen toistoon koska vatsan sisältö nousi kurkkuun. Joudun kyykkytreenit tekemään tyhjällä vatsalla, koska kuopasta noustessa tavara tulee kurkkuun. Ei auta silti, on pakko lopettaa kun ylösvirtaus on riittävän vahvaa, koska ei pysty pitämään keskikroppaa jäykkänä, jokin refleksi estää.