maanantai 31. lokakuuta 2016

Lihavat on leppoisia

Punnitsin itseni perjantaina, ja olen nyt kliinisesti tarkasteltuna ylipainoinen. Ensimmäistä kertaa elämässäni. Suurimman osan elämästäni olen ollut niukin naukin normaalipainoinen ja aika-ajoin hiukan alle normaalipainon alarajan.

Torstaina nostin ensimmäistä kertaa olkapäävammani jälkeen entisen maksimipainoni penkkipunnerruksessa, eli 90kg. Paino tuntui varsin kevyeltä, ja sain tehtyä viisi toistoa suhteellisen helposti. En viitsinyt yrittää enempää, koska väsymys aiheuttaa sen että tekniikka menee pieleen helposti, ja olen äärimmäisen varovainen. En kuitenkaan koe minkäänlaista ongelmaa siinä että jatkan nykyistä progressiotani. Seuraava 5/3/1-sykli kasvattaa nostettavaa painoa hitaanlaisesti, joskus keväällä vasta tulisi 100kg nostettavaksi. Maastavedossa tein vain ykkösen lauantaina 160kg:lla.

Suunnittelin alunperin, että kun 90kg ruumiinpainon raja ylittyy, niin voisin alkaa hieman "kiristellä". Parin kuukauden laihdutus jossa pudottaisi rasvaprosenttia jonnekin lähelle single-digittejä. Jos arvioisin että minulla on nyt rasvat sellaisessa 18% ja 90kg päästyäni olisin 20%, niin siitä jos saa 10% rasvat, niin se olisi 9kg pudotus. Koska samalla menettäisi kuitenkin jonkin verran lihasta, niin ehkä pudotus 92kg:sta 80kg:hen voisi olla realistinen.

Lauantai-iltana kuitenkin sairastuin jonkinlaiseen flunssaan. Tämän seurauksena menetin ruokahaluni, joten ajattelin että voisin oikeastaan  käyttää tämän tilaisuuden. Palasin taas eräänlaiseen intermittent fasting- rutiiniin, jossa syön kaiken päivän ruokani kello 12-20. Tässä menetelmässä kalorimäärä jää paljon pienemmäksi kuin siinä jossa syön neljän tunnin välein. Tuohon aikaikkunaan mahtuu kolme ateriaa, eli lounas (n. kello 12), päivällinen (kello 16-17) ja iltapala (kello 20).

En aio noudattaa tätä suinkaan joka päivä enkä edes kovin pitkään. Kokeilen nyt tällä viikolla muutamana päivänä. Katsotaan miten paino ja rasvaprosentti lähtevät kehittymään. Nyt on 5/3/1:ssä kevennysviikko muutenkin, joten tästä on hyvä aloittaa. Kun treeni käy kovemmaksi, täytynee IF-päivät rajoittaa ehkä kahteen per viikko.


3 kommenttia:

Rogue kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tiedemies kirjoitti...

etunimi.sukunimi@gmail.com, olettaen että tiedät nimen.

Rogue kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.