keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Running Man

Kävin eilen Suolijärvellä juoksemassa. Lenkillä on verraten jyrkkiä mäkiä ja melko suuret korkeuserot. Lenkin pituus on noin 4.7 kilometriä, joten se on aika sopiva sellaiseen ei-aivan-vauhtikestävyys- lenkkiin. En käytä sykevyötä enää, no, koska minulla ei ole sellaista. Lisäksi Sports Trackerin vyö jota aiemmin käytin, oli reunaltaan niin terävä, että kun se oli minulla päällä Tampereen Puolimaratonilla 2013, niin se nirhasi rintakehääni niin syvän haavan että arpi on vieläkin näkyvissä.

Juoksuun kului hieman alle 26 minuttia ja keskivauhti oli 5:30/km. Tämä vauhti on minulle ihan OK tuossa maastossa, mutta jos haluaisin tavoitella vuoden 2013 juoksutuloksiani, niin pitäisi minuutti saada kilometriajasta pois. Olettaen että askelen pituus on vakio, askeltahdin pitäisi olla 19% nopeampi.

Perjantaina on ensimmäinen kerta kun yritän kyykätä 140 kiloa. Jos se onnistuu, niin himmaan nostelua hieman jotta saisin panostettua vähän lisää juoksukuntoon. Eilinen lenkki antoi toivoa, koska 6min/km lenkit Suolijärven ympäri ovat aiemmin tuntuneet kovin raskailta, kun taas tämä tuntui sujuvan varsin hyvin.

EDIT:
 Aamun treeni meni ihan OK. Raakatempaukset ovat hieman kehittyneet mutta surullisen kevyissä lukemissa vielä liikutaan.
  • Etukyykky 2x5 77.5 kiloa. 2.5 kiloa lisää viikottain, ja ehkä tämäkin jossain kohtaa muuttuu painavaksi. Mukava apuliike, auttaa pitämään selkää suorassa.
  • Penkkipunnerrus 2x5 75 kiloa. Tämä on kevyt  paino rintalihaksille ja ojentajille (olen siirtynyt hieman kapeampaan otteeseen kuin ehkä olisi optimaalista) mutta on pakko ottaa hyvin hyvin rauhallisesti olkapään takia. Liiallinen reuhtominen kipeyttää sen heti.
  • Soutu 5+4, 87.5kiloa. Piti tehdä 2x5 mutta jalat olivat aika lailla muusia tätä tehdessä, sillä olin tehnyt tempausta limittäin muiden treenien kanssa ja eilisen lenkki alkoi tuntua.
  • Raakatempaus 1+1+1+2+2+2 50kg plus aika paljon lämmittelyjä. Kakkoset menevät nyt kuten miten, mutta aina välillä iski ns uskon puute. Räjähtävät liikkeet ovat psykologisesti haastavia, koska jos yhtään epäröi, niin paino ei todellakaan nouse. 
Perjantaina sitten 3x140 kyykky, sekä mavea, prässiä ja leuanvetoa painoilla. Jos tämä onnistuu, niin ohjelma muuttuu. Muuten jatkan vielä ensi viikon. Maanantaina sain tehtyä 3x5:n 125 kilolla suhteellisen helposti. Ensi maanantaina olisi 127.5 siinä sitten. Sen isommilla en vielä olekaan vitosia tehnyt, että sitä voikin nyt miettiä. Tässä vaiheessa pari kuukautta samalla ohjelmalla on ihan hyvä aika, sen jälkeen alkaa kyllä kaivat vaihtelua. Sanoisin että 8-12 viikon jälkeen mikä tahansa ohjelma alkaa maistua hieman puulta.

2 kommenttia:

Evojeesus kirjoitti...

Oletko harkinnut jotain treeniä, testotasoja ja palautumista edistäviä laillisia lisäravinteita? Noitahan on useampia sellaisia joista 80%+ on-line arvioista ovat hyvinkin positiivisia eli toimivat oikeasti.

Tiedemies kirjoitti...

Mulla on käytössä aika järeä paletti palautumista yms edistäviä ravinteita just nyt käyttössä.

- Glutamiini. Se käy helposti niukaksi aminohapoksi ja sen niukkuusa altistaa ylikunnolle.
- Kreatiini, koska se on oikeastaan ainoa lisäravinne josta on täysin solidi näyttö voimaharjoittelussa, so. sen hyödyistä on käytännössä kiistaton näyttö.
- Beta-alaniini. On aika vahva viitteellinen todistusaineisto siitä että lihaksen voimantuotanto paranee.
- Hyvää heraproteiinia suht paljon
- Arginiini. sillä on verenpaineen kannalta suotuisia vaikutuksia, se alentaa tulehdusarvoja jne.
- L-karnitiini. Tämä on mukana lähinnä hormonaalisten vaikutusten vuoksi, sillä sen on todettu lisäävän testosteronireseptorien sensitiivisyyttä, ja treenin jälkeinen testotason pudotus on suurempi jos käyttää tätä. Kuulostaa huonolta, mutta normaalisti reguloituvassa hormonijärjestelmässä tämä itseasiassa lisää testosteronin tuotantoa; minulla mitattiin testot ennen ja jälkeen ja ne olivat jälkeen päin reippaasti yli mediaanin kun ennen ne olivat lähellä alarajoja.
- Pregnenoloni. Tämä on oikeasti hormoni, ja olen käyttänyt sitä parina päivänä viikossa. Se on nootropic-vaikutuksia omaava neurosteroidi, mutta myös esiaste DHEA:lle ja siten nostaa myös testosteronitasoja. Olen ollut sen suhteen hyvin konservatiivinen, koska en halua sotkea hormonituotantoa pahasti. Toistaiseksi ei muuta kuin hyvää sanottavaa.

Tämän lisäksi otan monivitaaminia ihan ohjeen mukaan, en mitään megadousseja, koska niistä on haittaa ja todennäkösiesti vitamiinista ei ole itseasiassa mitään hyötyä.

Pyrin syömään parsakaalia, avokadoa, kananmunia, jne. useamman kerran viikossa.

Palautumiseni on hyvällä tasolla muuten, ongelmana on uni ja kalorit. Olen saanut about 4 kiloa lihasmassaa puolessa vuodessa. En usko että se on ikäiselleni kovin huono saavutus.