tiistai 1. syyskuuta 2015

Heikompi aines.

Kävin fysioterapeutilla tänään, ja kyyti oli melko tylyä. Väänneltiin käsiä ja tutkittiin liikerajoja. Pääasiallinen ongelma näyttäisi olevan solisluun kiinnitys rintalastan puolella on tavattoman löysä, minkä vuoksi solisluu pääsee kiertymään liian helposti. Tämän seurauksena näyttäisi, että AC-nivelen päässä tapahtuu helposti kaikenlaista sellaista mitä ei pitäisi tapahtua. Asiassa täytynee konsultoida jossain vaiheessa kunnon ortopedia, mutta perusongelmaa ei välttämättä pysty korjaamaan pelkästään parantamalla tekniikkaa, vaikka nykyinen kipuilu saataisiinkin loppumaan; solisluu vääntyy ja kiertyy tavoilla joilla sen ei pitäisi, eikä  kehossa ole mitään lihasta jota vahvistamalla se pysyisi paikoillaan.  Leikkaushoito tuskin tulee kyseeseen.

Suositus oli nyt, että käsiä ei pitäisi nostaa vaakatasoa ylemmäs. Jumppa rajoittuu kiertoihin ja nostoihin joissa on hyvin kapea liikealua, painopiste on lapojen pysyminen mahdollisimman takana. Penkkipunnerrus on pannassa kokonaan, samoin pystypunnerrus. Ennuste ei ole hyvä. Jos kuntoutuminen onnistuu hyvin, on mahdollista että penkkipunnerruksen voi ottaa takaisin ohjelmaan, mutta pystypunnerrus on ohi melko varmasti lopun iäksi.

Elämässä tulee hetkiä jolloin on vain hyväksyttävä joitain rajoitteita.

4 kommenttia:

Soopa kirjoitti...

Tämä on erittäin harmillinen uutinen. Ja mikäli olen käsittänyt oikein, solisluun löysä kiinnittyminen vain on löysä eikä se ole aiheutunut mistään tapaturmasta?

Miten esim vipunostot sivuille ja eteen, onko sallittuja? Niillä saisi sentään olkapäitä treenattua.

Punnertaminen meni ilmeisesti myös kieltolistalle?

Arvostan omaa loukkaantumattomuuttani jälleen hitusen enemmän. Ikävää vain, että se tulee toisen murheen kautta.

Tiedemies kirjoitti...

Jos fyssarin teoria on oikea, niin pystypunnerrus on lopullisesti pannassa. Kyse siis ei ole vammasta tai tapaturmasta tai mistään, vaan kiinnitys jolla solisluu on paikallaan tuossa rintalastan päällä, on vaan löysä. Vika on molemminpuolinen ja symmetrinen. Se saa aikaan jotenkin sen, että AC-nivel liikkuu väärin ja siksi se on nyt ärtynyt. Erittäin huolellinen liikerata penkkipunnerruksessa voi kuntoutuksen jälkeen olla mahdollinen, mutta voi olla ettei sekään auta. Myös pystysoutu ja vipunostot ovat erittäin riskaabeleja.

En ole varma, onko esitetty teoria oikea. Koetan nyt ohjeiden mukaan kuntouttaa olkapäätä kuukauden ajan. Jos edistystä ei tapahdu niin täytyy ottaa johonkin viiltäjään yhteyttä.

Evojeesus kirjoitti...

Googlaa BPC-157 ja TB-500 logs. En tiedä sopiiko tilanteeseesi mutta itse ainakin kokeilisin kehon parantumisen buustaamista ennen leikkausta. Lait ja asetukset saattavat valitettavasti ottaa vastaan.

Tiedemies kirjoitti...

Ongelma ei ole paraneminen vaan rakenteellinen vika solisluussa. Tämä on toki vain hypoteesi, ja ajattelin kysyä joltain ortopediltä mielipidettä.