maanantai 22. kesäkuuta 2015

Uuteen nousuun.

Pidin useamman päivän treenitauon, joskin lauantaina hieman lämmittelin ja nostelin kun aika uhkasi tulla pitkäksi. Juhannuksen ajan hivenen epäterveet elämäntavat eivät pahemmin kostautuneet tänä aamuna.

Keskiviikon treenissä:
  • Kyykky 127.5kg, toistot  2/1/1. En edes yrittänyt vitosia, koska maanantaina olin nostanut 125 3x5.
  • Penkki 70kg 5x5. Vieläkin olkapäätä varoen, joten en ole nostanut painoa toistaiseksi. Hivenen puutumista ja kolotusta treenin jälkeen havaittavissa. Keskiviikkona täytyy katsoa uudestaan.
  • Soutu 70kg 3x5. Penkin kanssa himmailussa on se hyvä puoli, että soutu ja penkki menevät samoissa painoissa.
  • Power Clean 55kg 3x3. Art of Manliness-sarjassa on muutamia Rippetoen viisauksia. Jotkut osannevat arvostaa myös taustalla näkyvän salin rekvisiittaa. Lyhyesti: Cleanin ideana on pitää räjähtävä voima eli teho jaloissa ja keskikropassa mukana kehityksessä. Kuten muistamme, teho = voima*nopeus, ja koska clean on räjähtävä suoritus, tehoa tulee. 
Tänään treenissä:
  • Kyykky 127.5kg 3x5. Ensimmäinen sarja oli  raskain, toinen kevyin ja kolmaskin meni varsin siististi. Hieman syvyyttä saisi tulla lisää, osassa ei tainnut reisiluu mennä vaakatasoon. Teen lämmittelyt yleensä syvinä, nykyisin reilu 100kg:hen asti. Tein vielä lopuksi yhden jäähdyttelyn "peffa lattiaan"- tyyppisellä kyykyllä 60kg:lla. 
  • Pystyprässi 47.5kg 4/5/3. Vitonen meni keskimmäisellä sarjalla, mutta hengästyin ja keskikroppa pehmeni kyykyn jäljiltä. Tämä oli vasta toinen pummi, ja jos seuraavalla teen kevyemmin kyykyn, niin voisin saada sen. Kapea ote maksaa, mutten uskalla levittää, sillä olkapää varoittaa tuota pikaa. 
  • Maastaveto: 132.5kg jäi tällä kertaa maahan. Kaksi kertaa kävin valmiusasentoon, mutta psyyke ei kestänyt, vaan kyykyt olivat vieneet veronsa. Lämmittelyissä 120kg tuntui jo hyvinkin raskaalta tehdä edes kerran, enkä ole lopultakaan kiinnostunut esimerkiksi välilevyn pullistumista ja muista huonon tekniikan avulla hankittavista vammoista. 
Keskiviikkona on "yläkroppapäivä" siinä mielessä, että  kyykyn 130kg saa jäädä ykkösiin ja kolmosiin; en enää yritä nostaa tulosta joka kerta, vaan kerta viikossa riittää; tämä antaa minulle myös paremmat mahkut saada 132.5 mavessa kuntoon perjantaina. Siitä ei kyllä pysty sanomaan mitään, voiko cleanissa vielä mitään kasvattaa. Erilaisia mielipiteitä cleanin ja maastavedon suhteista olen nähnyt, mutta koska olen treenannut cleania vähemmän aikaa, se ei ole vielä saavuttanut huippuaan; teen siinä 3x3:sia, koska lyhyemmät sarjat ovat tehotreeniin parempia, mutta sanoisin että "kivan näköisesti" pystyn vetämään rinnalle sen 45kg, ja jos tekniikasta ei ole niin nokon nuukaa, voisin hyvänä päivänä saada 60kg. Mutta se näyttää jo äärimmäisen rumalta; Rippetoen näkemys eräässä keskustelussa oli, että cleanin olisi hyvä olla puolet maastavedosta. Lineaarinen progressio tuo sen siihen tätä menoa muutamassa viikossa.

Juoksu, etenkin ylämäkeen, tekee etureiden polvenpuoleiset jänteet hieman araksi pariksi päiväksi. Tämän vuoksi joudun miettimään juoksuasetelmat uusiksi. Periaatteessa tiistaina on ihan OK juosta, mutta torstai voi olla huono. Lauantaista on kaksi päivää palautua, mutta ystävän polttarit on nyt lauantaina, joten voi olla että perjantaina täytyy vetää tuplatreenit ja juosta iltapäivällä kun on aamulla käynyt salilla.

Laitoin glukosamiinin tilaukseen. Tiedostan, että todistusaineisto sen hyödyistä on hyvin ohutta tai lähes olematonta. Se on hyväksytty nivelvaivojen hoitoon, mutta kaksoissokkokokeissa vaikutus on ollut heikko ja meta-analyysien perusteella on varsin mahdollista että se ei ole placeboa parempi; lisäksi on varsin todennäköistä että olkapäävaivassani ei ole kyse edes mistään sellaisesta vaivasta johon glukosamiini auttaisi. Lohi on kuitenkin niin hyvä kala että sitä kannattaa pyytää vaikkei saisikaan; jos se nopeuttaa olkapään paranemista edes parilla päivällä, niin hyvä, ja vaikka ei nopeuttaisikaan, niin ei se ainakaan haitallista ole.Ei kommentteja: