Joulun pyhinä onnistuin loukkaamaan selkäni. En ole pitkiin aikoihin kärsinyt isommin selkävaivoista. Syksyllä oli yksi päivä jolloin selkäni kipeytyi, mutta se meni nopeasti ohi. Tälläkin kertaa tuntemus oli samanlainen, jätin treenit väliin koska alaselkä tuntui väsyneeltä. Autosta oli kuitenkin rengas tyhjentynyt, joten vaihdoin sen. Toisin kuin kyykätessä, rengasta vaihtaessa ei tule ajatelleeksi hyvää tekniikkaa, ja kun mutterit oli kiristetty, en saanut kunnolla selkääni enää suoraksi. Tämä tapahtui jo reilu viikko sitten, ja viime yö oli ensimmäinen kun pystyin nukkumaan ilman sanottavia ongelmia. Ensimmäisenä uudenvuoden lupauksenani päätinkin pitää parempaa huolta selästäni.
Katsotaan hieman kristallipalloon, miltä vuosi tulee näyttämään.
Tulevan vuoden näkymät eivät ole mitenkään erityisen ruusuiset noin yleisestiottaen. Talouden vaikeudet Euroopassa ovat pahentuneet, tosin öljyn hinnan lasku tuonee edes hieman helpotusta asiaan. Kevään vaaleissa näyttäisi että Suomen Venäjä-mieliset puolueet tulevat nousemaan valtaan. Suomi tulee todennäköisesti tekemään entistä selkeämmän pesäeron läntisiin demokratioihin ja suuntautumaan Venäjän lakeijaksi. Kepun, Demarien ja Persujen muodostaman hallituksen hallitusohjelmaan kirjataan Suomen liittäminen Venäjän alaisuuteen. Presidentti Niinistö siunaa politiikan ja toivottaa sille Jumalan siunausta.
Teknologian osalta tilanne on vähän valoisampi. On viitteitä siitä (ja minulla on hieman sisäpiiritietoakin) että mahdollisesti jo tämän vuoden aikana tuodaan markkinoille seuraavan sukupolven terveysrannekkeita. Nykyiset aktiivisuusrannekkeet mittaavat melko alkeellisia biosignaaleja, tulevat kykenevät jo huomattavan paljon monipuolisempaan analyysiin. En tunne yksityiskohtia, mutta tiedän lähiaikoina markkinoille tulevien laitteiden käyttämistä algoritmeista jotakin, enkä yllättyisi, jos monipuolisempaa verianalyysiäkin (sokeri, hemoglobiini jne) tekeviä laitteita tulisi jo kuluttajille tänä vuonna. Teknologia on jo olemassa ja käytössäkin, joskaan ei vielä kulutuselektroniikassa.
16 kommenttia:
Kepun, Demarien ja Persujen muodostaman hallituksen hallitusohjelmaan kirjataan Suomen liittäminen Venäjän alaisuuteen. Presidentti Niinistö siunaa politiikan ja toivottaa sille Jumalan siunausta.
Hyberbolaa toki, mutta entäs jos tuo todella tapahtuu? Vittu taidan vain ampua itseni, miten ihmiset eivät opi kepulaisista mitään? Heille kylmän sodan aikana välttämättömyydestä syntynyt suomettuminen on itsetarkoitus. Olen äänestänyt persuja, mutta vituttaa se, että puolueessa on liikaa Venäjän nuoleskelijoita. Kaikki menee päin helvettiä
Niin, ja hyvää uutta vuotta.
Oliko tuo tahatonta komiikkaa vai tarkoituksella kirjoitettu
Kepun, Demarien ja Persujen muodostaman hallituksen
että Kokoomus on erilainen?
Kepu, Demarit ja Persut todennäköisesti muodostavat seuraavan hallituksen. Kokoomus nimellisesti sentään kannattaa Natoa, toisin kuin te putinistit.
On se rankkaa tuo alarmistina eläminen. Koko ajan saa pelätä että taivas romahtaa niskaan eikä kukaan tule auttamaan kurahousujen pukemisessa.
Mitä alarmistista siinä on, että epäilen Kepun, Demarien ja Persujen mahdollisesti muodostavan seuraavan hallituksen?
En ole varma, että onko tämän kaltaisessa kommunikoinnissa mitään järkeä. Jos jokaiseen (omasta mielestäni) järkevään avaukseen tulee pelkkää tylytystä, niin mistä voimme keskustella?
Voi poijjaat!
No höh, kuvittelin tämän olevan kevyttä läpänheittoa.
Vinkki: Minä en oikeasti usko että Kepu, Persut tai Demarit haluaisivat liittää Suomea Venäjään. Enkä oikeasti usko että kaikki Naton vastustajat ihailevat Putinia.
Kuitenkin, Kepussa on noita Putinin ihailijoita, Persuissa myös ja Tuomioja melko aggressiivisesti ajaa suomettumista. Osa Naton vastustajista oikeasti on sitä mieltä, että vaikka EU:sta eroaminen johtaisi venäläismiehitykseen (mihin en usko sen ainakaan heti johtavan), niin se olisi silti hyvä diili.
Venäjän painostus kasvaa ja tulee kasvamaan. Vaihtoehtoina on alistua sille painostukselle tai liittyä Natoon. On totta, että vahvalla itsenäisellä puolustuksella voidaan tehdä jumalattoman kalliiksi Venäjän aggressio, mutta kalliiksi se tulee myös Suomellekin, lisäksi mikään ei takaa että Putin ei silti yritä.
Ei tässä ole mitään sen kummempaa alarmismia kuin siinä, että talon palovakuutus nyt vaan kannattaa olla voimassa ympäri vuoden. Se, että hellaa ei jätetä päälle ja pidetään sähkölaitteet muutenkin kunnossa, on silti se tärkein keino ettei talo pala.
Tarkentaisitko miten Tuomioja sinusta ajaa aggressiivisesti suomettumista? Esim. miten se näkyy tässä blogimerkinnässä: http://tuomioja.org/blogi/2015/01/uuden-vuoden-alkaessa/
Tuomiojahan meni "all apeshit" kun strategian laitoksen kaveri arvioi Fennovoimapäätöksen ulkopoliittista ulottuuvuutta:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014120518894824_uu.shtml
Minusta Fennovoimapäätös oli suomettumista täydeltä laidalta. Siellä oli kokkaritkin mukana, eli ei ole synnitön kenkään. Itse pidän päätöstä lähes maanpetoksena.
En sanoisi että tuo lausunto on vielä suomettumista vaan ennemmin Tuomiojan näkemys Sirenistä, eikä se sellaisenaan välttämättä ollenkaan perusteeton: http://www.mitavittua.fi/2014/12/03/maanpuolustuskorkeakoulun-johtaja-torsti-siren-sekoilee-facebookissa/
Ei tuo ollut mikään yksittäistapaus. Tuomiojahan meni ihan banaaneiksi myös Salonius-Pasternakin lausunnoista.
En ole tulkinnassani
yksin.
Hesarissa Tuomioja kritisoi Salonius-Pasternakia siitä, että tämän puheenvuoro oli kirjoitettu "Nato-häntä kainalossa." Näkisin tuon keskustelupuheenvuorona, jossa kritisoidaan asiaa, en keskustelun tulahduttamisyrityksenä. Väite "melko agressiivisesta suomettumisesta" tuntui minusta vain liioittelulta, kun Tuomioja on täysin selväsanaisesti useita kertoja tuominnut Venäjän toimet ja todennut että pitää ulkopoliittista keskustelua tervetulleena tavalla, jota suomettumisen aikaan ei nähty.
Jokainen tapaus on siis yksittäistapaus joka ei kerro mitään Tuomiojan mielipiteistä, ja Tuomioja oikeasti on Naton kannattaja. Tämä selvä.
Tuo oli sinun johtopäätöksesi, ja turhan kärjekäs, vaikka se olisit esittänyt sen vain retorisessa mielessä. Nuo mainitsemani tapaukset eivät perustele väitettä Tuomiojan tavoitteesta suomettaa keskusteluilmapiiriä. Lisäksi hän on täysin yksiselitteisesti esittänyt suomettumisen vastaisia kannanottoja. Tuomioja ei myöskään ole Naton kannattaja, vaan hän on useita kertoja esittänyt epäilevänsä ja suorastaan vastustavansa Natoon liittymistä.
Lähetä kommentti