perjantai 28. helmikuuta 2014

Kuusamo III

Oulangan kansallispuistossa oli miellyttävät maisemat. Kävimme vain lyhyen matkaa lyhyttä karhunkierrosta, Kitkajoen vartta. Pojat jaksoivat hyvin noin 7 kilometrin matkan, vaikka mäet olivat jäisiä ja siten hieman raskaita sekä nousta että laskeutua. Lopuksi paistoimme makkarat ja lämmitimme vaahtokarkkeja, jotka sitten litistettiin suklaakeksien väliin, hieman tähän tapaan. Tie basecampille oli jäinen, mutta mennessä tai tullessa ei ollut mitään kummempia ongelmia. Palasimme ennen pimeän tuloa.

Tänä aamuna vaimo ja pojat kävivät hiihtämässä. Itse olisin ottanut sukset mukaan, mutten löytänyt monoja mistään. Epäilen että ne ovat saattaneet päätyä kaatopaikalle kun siivosin autotallia. Koska siteisiin sopivia monoja tuskin enää nykypäivänä löytää (sukset ovat 80-luvun puolivälin Järviset), on edessä uuden suksiparin hankinta. Istuin Korpikahvilassa hörppimässä kaakaota kun perhe hiihti. Vaimo jäi vielä tunniksi hiihtämään kun toin pojat lounaalle.

Huomenaamulla on aika palata takaisin. Ajan todennäköisesti Kajaanin kautta. Tulomatkalla tulimme Oulun kautta, koska reitti on marginaalisesti lyhyempi. Maisema on kuitenkin melko yksitoikkoista, ja Kajaani-Kuopio-Jyväskylä-Tampere reittiä en ole koskaan ajanut.

5 kommenttia:

Markku kirjoitti...

Ajakaa vain itäisempää reittiä. Maisemat ovat paljon mielenkiintoisemmat. Hyvää loppulomaa!

kattoratsastaja kirjoitti...

Oulun kautta on noin ½-1 h nopeampi johtuen nopeusrajoituksista.

Tiedemies kirjoitti...

Huomasin että Oulun reitti on hieman nopeampi. Kuopio-Jyväskylä välillä pääsin poseeraamaan valokuvaan, ja valokuvaamon lasku on tulossa postissa. Hieman harmittaa vaikka oma vika. Nopeusrajoitus vaihtuu satasen ja 80 välillä aika tiheään ja kaasujalkaa ei tule kevennettyä riittävän nopeasti. Lisäksi muiden liikennekäyttäytyminen ei juuri kannustakaan, kun jono tuppaa liikkumaan tasaisella vauhdilla.

Ari kirjoitti...

Olen käynyt itsekin Karhunkierroksen pari kertaa, ja siinä Kuusamon tiellä on ollut todella kaunis auringonlasku. Kesällä ihan kaunista aluetta, monipuolista.

Kumitonttu kirjoitti...

Mitä porukkaa sieltä lähtee?