keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Katto.

Viimeviikkoiset päivitykseni ovat olleet pääosin kiireen päivittelyä ja sen toteamista, etten ehdi kirjoittaa. Tämä ei ole tavallaan poikkeus. Kolmet treenit viikossa, päälle painavat deadlinet - sain tosin arvioista ison osan tehtyä jo - opetus, ja muut asiat helposti vievät kaiken ajan. Viimeviikkoina on lisäksi ollut meneillään rakennusprojekti. Talomme kattoa korottiin, sen verran että vanha huopapäällysteinen tasakatto korvattiin peltisellä harjakatolla. Tänään on lopputarkastus. 

Katolle laitettiin myös lisäeristystä, mikä puditti ns. U-arvon alle puoleen. Olettaen että yläpohjan lämpöhävikki on 30% kaikesta, niin 15% vuoden lämmityskuluista säästyy, mikä on nykyhinnoilla ehkä 500 euroa vuodessa. Ottaen huomioon että eristyksen kustannus oli noin 1000 euroa, niin investointi oli aika hyvä.

Todellinen kustannussäästö jäänee pienemmäksi ainakin runsaslumisina talvina, koska vanha tasakatto eristi paitsi itse, myös siten että katolle jäi lumipatja, joka suli osittain alta ja muodosti näin eristävän ilmakerroksen. Tämän saattoi itseasiassa havaita. Myös ilmanvaihtoa tehostettiin remontin yhteydessä, mikä voi hieman vähentää säästöä. Lämmön talteenottojärjestelmää en asennuttanut toisaiseksi, koska budjettirajoite tuli vastaan.


Ei kommentteja: