maanantai 25. helmikuuta 2013

Suomi

Palasimme viime torstaina. Muutamien pienten stressitekijöiden lisäksi muutto sujui yllättävän kivuttomasti. Suomen päässä odotti tosin isompi urakka kuin olin odottanut. Päätimme maalata toisen pojan huoneen koska se oli niin tummalla värillä aikanaan maalattu, että vaikutti nyt kovin pimeältä.

Huonekalujen järjesteleminen ja laatikoiden tyhjentäminen sujuu hitaasti, ja lisäksi erilaiset työkiireet alkavat jo nyt painaa päälle. Papereista tuli arvioita joihin pitää vastata pikaisella aikataululla, mutta yhden paperin osalta näyttää aika hyvältä. Lisäksi pitäisi hoitaa omia ohjelmatoimikuntatehtäviä, eli kommentoida muiden arviointeja.

Ilmastoon on tottumista. Singaporessa ilman kosteus vaihteli noin 60 ja 100 prosentin välillä. Täällä esimerkiksi asunnossa suhteellinen kosteus lienee alle 30%. Tottumattomuudesta nenä meni verille, huulet rohtuivat ja silmät ja kurkku kuivuivat. Nyt alkaa helpottaa, eli tänä aamuna ei enää tullut verta nenästä kun niistin. Kylmyys ei juuri haittaa, koska pukeutuminen on triviaali tehtävä. Vaatetuksen lisääminen on helppoa ja loppujen lopuksi on aika mukavaakin välillä pitää esimerkiksi pitkiä housuja ja pitkähihaista paitaa; Singaporessa tällaista ei voinut oikein edes ajatella ellei ollut takuita että siirrytään vain ilmastoidusta tilasta toiseen käymättä varsinaisesti ulkona.

Nyt menen vetämään vielä yhden maalikerroksen seinään.

Ei kommentteja: