tiistai 15. tammikuuta 2013

36 päivää, 13 aamua.

Oman alani teknisemmän puolen ykkösjulkaisukanava on CAV, joka on käytännössä koko tietojenkäsittelyalan ykköskonferenssi. Ala on vinoutunut verrattuna ns perinteisempiin aloihin siinä, että lehtijulkaisujen näkyvyys ja arvostus on vähäinen, ja pääasiallisina julkaisukanavina toimivatkin parhaat konferenssit. Ideat julkaistaan konferensseissa melko lyhennetyssä muodossa ja jos se on hyvä, niin tehdään usein lehtiartikkeli, joka on pidempi ja kattavampi. Näkyvyys kuitenkin tulee pääosin konferenssipapereista. Esimerkiksi Theoretical Computer Science on keskimäärin impactiltaan selvästi heikompi kuin CAV.

Minulla on täällä enää 13 täyttä työpäivää jäljellä, koska en ole pitänyt lomia juurikaan. Huomenaamulla on tämän vuoden CAV:in deadline. Tämä on pääasiallinen syy siihen, että en ole oikeastaan lainkaan kirjoittanut. Olen tehnyt muutamia tuhansia rivejä ohjelmakoodia ja kirjoittanut todistuksia viimeiset kaksi viikkoa. Kokeet tein lopulliseen muotoon vasta eilen, ja ensimmäistä kertaa vuoden aikana ne todella olivat erinomaisia; tämä ratkaisu näyttäisi nyt toimivan. Tein kaksi toisistaan riippumatonta toteutusta menetelmälle, ja kumpikin antoi yhtä hyviä tuloksia. Olisi kovin noloa, jos saisin hyvien tulosten vuoksi paperin läpi juuri CAV:iin ja sitten joutuisin sen myöhemmin vetämään pois tulosten epäluotettavuuden vuoksi.

Huomisen deadlinen jälkeen on vielä toinen, 27. tammikuuta. Se on vähäisempi merkitykseltään, mutta koska täällä ollessani olen julkaissut toistaiseksi vasta yhden paperin (ja saanut kolme hylkäystä), psykologinen merkitys on suuri sen suhteen, kuinka onnistuneeksi koen täällä viettämäni ajan.

Ei kommentteja: