Pyrin Suomessa ollessani lukemaan aina yleensä noin kaksi kirjaa kuukaudessa, mutta täällä ollessani olen jäänyt tavoitteestani huomattavasti. Olen lukenut tähän mennessä vain muutamia kirjoja. Kahnemanin Fast&Slow, Talebin Black Swan, Banerjee&Duflon Poor Economics, Vingen Rainbows End, Kakun Physics of the Future ja Gibsonin Pattern Recognition. (Gibson jäi itseasiassa jopa kesken, hukkasin kirjan johonkin...)
Luin SCIAM:ista lyhyen artikkelin fysikaalisen todellisuuden luonteesta (linkki). Jutun lopussa oli tekstejä joita suositeltiin, ja yhtenä suosituksena oli kirja Quantum Field Theory in a Nutshell. Onko joku lukenut sitä, ja onko se kelvollinen? Oma koulutukseni fysiikan osalta on puutteellinen, eli rajoittuu vain niihin reilu kymmeneen opintoviikkoon (vajaa 20 nykyistä opintopistettä) fysiikkaa jonka DI-opinnoissani suoritin. Matematiikkaa sinänsä hallitsen kohtuullisesti, myös jatkuvaa sellaista, mutta opinnoista on aikaa 15 vuotta. Kykenen selättämään aika monimutkaistakin formaalia esitystä, mutta vain jos käsitteiden määritelmät oikeasti ovat mukana. Tekstin pitäisi olla ns. self-contained, eli käsitteet ja merkinnät määritelty. Ajan voi tietty käyttää järkevämminkin, mutta tuli vaan mieleen.
Otan vastaan lukuvinkkejä scifi-rintamalla. Tällä hetkellä en osaa päättää mitä ottaisin luettavakseni seuraavaksi. Olen luonnostellut myös omia kirjoituksiani vähän eteenpäin, mutten oikein koskaan tunnu löytävän aikaa jatkaa kirjoittamista. Jos saan jotain tehtyä voisin jakaa sen täällä.
EDIT: Muutin kirjalistaa.
5 kommenttia:
Toivottavasti ei mene tuplana... on muuten kohtuu kivuliasta kommentoida.
Luin tuossa vähän aikaa sitten Peter F. Hamiltonin kirjan "Great North Road". Se oli ihan viihdyttävä, Hamilton on aika tasalaatuinen kirjoituksissaan. Ei mielestäni niin hyvä kuin Reynolds, mutta riittävän hyvä että jaksaa lukea. :)
Kiitos vinkistä. Keep em coming.
Ps. Hannu Rajaniemeä ei kannata suositella, ne on Suomessa odottamassa jo.
Oletko kiinostunut kenttäteorioista yleensä vai esim QED:stä?
Jos olet kiinnostunut kenttäteorioista yleensä ja varsinkin matalanenergian (Galilei invariantista) kenttäteorioista voin suositella
"Quantum Theory of Many-Particle Systems"
(A. Fetter, J. walecka).
En ole lukenut mutta Zeetä on tosiaan kehuttu paljon ihan fyysikkopiireissä.
Olen kiinnostunut kaikesta mitä en vielä tiedä. :)
Lähetä kommentti