tiistai 22. helmikuuta 2011

Yö.

Nartulta leikattiin eilen kasvain, ja se oli lääketokkurassa koko illan. Nukkumaan mennessä se alkoi ulista, joko kivusta tai siitä, että se ei ollut saanut tarpeitaan tehtyä. Käytin sitä ulkona puolen tunnin välein, kunnes se sai tarpeensa tehtyä. Ulina ei loppunut, joten annoin särkylääkkeen, mutta sekään ei auttanut. Olisin ottanut koiran viereeni sänkyyn nukkumaan, mutta se oli levoton ja käveli edestakaisin koko yön.

Ikäänkuin tämä ei olisi ollut riittävästi, vanhempi poika sairastui ärhäkänpuoleiseen angiinaan, ja alkoi voida pahoin juuri kun koira hieman rauhoittui. Nousin lopulta viiden aikoihin ja keitin kahvia, ja nappasin kupillisen myös töissä. Olo on vähän että valot päällä, ei ketään kotona. Kofeiini on huononpuoleinen piriste, koska näissä määrissä se aiheuttaa minulla voimakkaita hermosto-oireita (käsien vapinaa, hikoilua jne) mutta ainoa laillinen ja helposti saatavissa.

Olisi minulla ollut lääkekaapissa pseudoefedriiniäkin, mutta se aiheuttaa vielä pahempia oireita kuin kofeiini.

5 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Univaje aiheuttaa minussa krapulan kaltaisen olotilan, ja se on todella vastenmielinen. Kokemuksieni perusteella siihen auttaa vain nukkuminen.

Anonyymi kirjoitti...

Jenkeissä huoltoasemilta saa efedriiniä. Muistaakseni efedriinikin osin muistuttaa kofeiinia siinä mielessä, että fyysiset vaikutukset ovat voimakkaita, mutta on se piristeenä psyykkiseltä puolelta vahvempi kuin kofeiini. Tuota pseudoefedriiniä en tunne.

Tiedemies kirjoitti...

http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudoephedrine

Markku kirjoitti...

Modafiniili. Onko laiton Suomessa?

Tiedemies kirjoitti...

Markku, kyllä se käytännössä on. Lääkelaitoksen erikoisluvalla sitä saa hankkia, eli käytännössä se on vähemmän laillista kuin kokaiini, jota olisi todennäköisesti helpompi hankkiakin.