torstai 24. helmikuuta 2011

Muistutus.

Naureskelen usein "konservatiiveille", vaikka tämä onkin paljolti epäreilua. Se on jotain samanlaista kuin naureskelisin mäkihyppääjille Matti Nykäsen takia.

En silti aio lopettaa, koska se on vaan niin pirun hauskaa.

14 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Kreationistit edustavat konservatiiveille samaa kuin Nykänen mäkihyppääjille;
ehdotonta huippua.

IDA kirjoitti...

Konservatiivisuuden etuja on, että naurun aiheet löytyvät ilman, että niitä tarvitsee etsiä USA:sta.

Toisaalta en tiedä pitäisikö niille nauraa. Monin tavoin ikäviä ja vaarallisia juttuhan ne ovat, jos jonkinlainen liberaalin älymystön Vihreät - De Gröna pääsisi valtaan.

Kreationistit sentään ovat useimmiten harmittomia.

Anonyymi kirjoitti...

Liberaaleille tyypillinen kreationismi taas tuosta poiketen on valtavirtaa. Ja kun jossain Hollywoodissa aina jaksetaan muistella jotain 50-luvun McCarthynismiä, niin liberaalien ja vasemmiston McCarthynismi on tätä päivää.

Tomi kirjoitti...

Gc:"Liberaaleille tyypillinen kreationismi taas tuosta poiketen on valtavirtaa."

Minkälaista on liberaalien kreationismi?
en ole tällaisesta kuullutkaan.

Tiedemies kirjoitti...

Ihmettelen minäkin vähän tätä Gc:n juttua. On toki totta, että ns. poliittisen korrektiuden nimissä torpataan ihan fiksuja juttuja, ja voi olla että koulukirjoissa on jotain hölmöjä juttuja sen takia, tai ainakin joitain "kiusallisia" tosiasioita sivuutettuna.

Kuitenkaan en ole tietoinen mistään sellaisesta "liberaalista" totuudesta, jota yritetään ujuttaa jonkun merkittävän ihmisryhmän painostuksella kouluihin jonkin yleisen tieteellisen konsensuksen vastaisesti. Jos sellainen on, niin varmaan osaat sellaisen sanoa.

Vai viitataanko tällä kenties ilmastonmuutoskeskusteluun (huokaus ja haukotus) tai johonkin tatuvanhasiin (joiden kohdalla ehkä joku mccarthyismi onkin jonkinlainen uhka)

Anonyymi kirjoitti...

Tomi, olisikohan sinulla tietyt asiat suljettu nätisti pois mielestä?
Tässä esimerkki. Liberal creationism
McCarthyinismistä Suomessa käy esimerkiksi nuo Tuija Braxin toimet jne.

Tiedemies kirjoitti...

Jos tuolla linkillä on tarkoitus olla jokin sellainen implikaatio, että a) minä uskoisin että älykkys ei ole periytyvää tai että etnisten ryhmien välillä ei ole eroja tai b) etten minä irvailisi näille makkaratukkien hölmöyksille, niin se epäonnistuu.

Tomi kirjoitti...

Gc, pidän älykkyyttä pitkälle synnynnäisenä ominaisuutena ja pidän faktana, että eri etnisten ryhmien välillä on keskimääräisiä älykkyyseroja.

Eli ammut ohi maalista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Tiedemies, en minäkään pidä itseäni aivovammakonservatiivina :)
Vaikka en tiedä vaikka konservatismi ja jopa aivovamma minussa olisivatkin :/
Ethän itsekään yritä kritisoida suoraan ketään täällä noilla kreationismi heitoilla, vai?

Dr. Doctor kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tiedemies kirjoitti...

No, ainakaan en tiedä, että lukijoiden parissa olisi noita kreationisteja.

Ei sillä, en usko, että kreationistit ovat tyhmiä tai hulluja. Harhaanjohdettuja, aivopestyjä, tai "takapajuisia" ehkä.

Panu kirjoitti...

Tunnen oikeita konservatiiveja, joten kehottaisin sinua puhumaan vain fasisteista tai taantumuksellisista konservatiivien sijasta. Nämä tänne kirjoittavat basket caset eivät ole "konservatiiveja" missään mielekkäässä mielessä. Esimerkiksi IDA, joka ymmärtääkseni kannattaa katolista teokratiaa, on Suomen oloissa minkä tahansa määritelmän mukaan jonkinlainen radikaali. Kumitonttu taas on yksinkertaisesti kaheli, joka käyttää sanoja jossain omatekemässään merkityksessä.

"Konservatiivi" tarkoittaa henkilöä, jolle erilaiset yhteiskunnan instituutiot (oikeusvaltio, asevelvollisuus, kansankirkko, ydinperhe ym.) ja pyrkimys niiden säilyttämiseen ovat itseisarvoja. Nämä täällä hilluvat tyypit eivät yksinkertaisesti ole konservatiiveja siinä merkityksessä.

Kumitonttu kirjoitti...

Kumitonttu taas on yksinkertaisesti kaheli, joka käyttää sanoja jossain omatekemässään merkityksessä.

Panu, minulla on mielikuva, että jossain yhteydessä kerroit olleesi koulukiusattu. Yritä päästä sellaisesta katkeruudesta yli, että kaikki omia näkemyksiäsi vastustavat ovat täällä sinua kiusatakseen vaan käydäkseen keskustelua ja vaihtaakseen mielipiteitä. Luuletko sinä olevasi niin paljon minun yläpuolellani, että sinulla on joku oikeutus tehdä tuollaisia vuodatuksia? Ymmärtääkseni tuo oli vielä selvinpäin kirjoitettu...

Tomi kirjoitti...

Kumitonttu, Panu on oikeassa siinä, että käytät käsitteitä ihan mielivaltaisesti ennakkoluulojesi mukaan.