keskiviikko 4. elokuuta 2010

Oxford II.

Kuten kirjoitin, huone Magdalen Collegessa oli pienehkö, mutta aivan riittävä minulle. (ks. kuva). Kirjauduin sieltä kuitenkin ulos jo tänä aamuna. Todennäköinen tuleva vuokranantajani lähetti sähköpostia minulle ja pyysi minua soittamaan. Ilmeisesti kämpän edellinen asukas oli muuttanut pois vasta eilen, ja hän oli huolissaan, josko se on muuttokunnossa. Jos ongelmia tulee, täytynee hankkia itselleni sittenkin asumus jossain collegessa vielä muutamaksi päiväksi. Sinänsä sen ei pitäisi olla ongelma, mutta matkalaukun raahaaminen edestakaisin ei ole kovin mukavaa.

Kaupat menevät täällä kiinni aikaisin. Lähdin eilen töistä hieman seitsemän jälkeen, ja kaupat olivat pääsääntöisesti kiinni. Onneksi sain kaiken tarvitsemani pikkuisesta kaupasta, joita täällä on muutamia.

Ympäristö ja arkkitehtuuri on miellyttävää. Täällä ei ole juurikaan käytössä määrettä "vanha", esimerkiksi siihen tapaan kuin Tampereella on "Vanha kirkko". Se olisikin järjetöntä, sillä esimerkiksi Magdalen-silta, jossa yleensä on etuliitteenä "uusi", on rakennettu 1772-1790. High-street, joka on eräänlainen pääkatu, ja jota tänään kävelin tänne tullessani, on jotain, mitä kaltaiseni maalaistollo ja ummikkokin osaa arvostaa. Historia on täällä jotain uskomatonta, se on läsnä tavalla, ja aikajänteellä, jota ei juuri muualla maailmassa tapaa. Jos jossakin on yhtä vanhoja rakennuksia pystyssä, ne ovat yleensä raunioina tai jotenkin museoitu, eivätkä lainkaan aktiivikäytössä.

High:lta käännyin Conrmarket street:lle, joka on jonkinlainen kävelykatu. En ottanut kuvia, koska kamerani oli matkalaukussa, jota jouduin raahaamaan. Olen vähän huono ottamaan valokuvia, en pelkästään valokuvaustaitoni puolesta, vaan siitä syystä, etten muista kuvata. Yritän kuitenkin myöhemmin muistaa. Aamuun mennessä illan pubielämän merkit oli kerätty jo pois. Sain eilen muuten selityksen ensimmäisen illan kokemukseeni ördäävistä teineistä. Täällä on nimittäin jonkinlainen kansainvälinen nuorten kesäkoulu. Kaupunki on täynnä ainakin espanjalaisia ja amerikkalaisia nuoria. Turisteja on paljon muutenkin.

Nähtävyyksiä täällä on riittävästi koko syksyksi. Vanhempani ovat tulossa käymään parin viikon kuluttua, joten säästän linnakierroksen, luonnonhistoriallisen museon ja tieteen historian museon sinne.

Nyt menen hakemaan aamiaista, kun kahvilat ovat vihdoin auki.

Ei kommentteja: