tiistai 16. helmikuuta 2010

Lebensraum.

Talomme alakerrassa on huone, joka on toiminut sanoinkuvaamattoman romun varastona ja ollut siten täysin vailla funktiota. Viikonloppuna tyhjensimme sen rojusta ja isäni alkoi purkaa sen seiniä, jotka jostain mystisestä syystä oli laatoitettu.

Huone on ollut jossain vaiheessa ulkovarasto, ja sen seinässä on oviaukko, joka johtaa ulos. Ovi oli piilotettu laattojen alle, eikä minulla ole aikomusta ottaa kyseistä oviaukkoa käyttöön. Tosin mietin hetken aikaa mahdollisuutta sijoittaa oven kohdalle kirjahylly, josta avautuisi salaovi. Sellainen järjestely olisi kuitenkin hankala ja veisi tilaa tarkoituksenmukaisemmilta hyllyiltä, joten hylkäsin ajatuksen.

Aiemmin mainitsemani klusteritietokoneen rakentaminen on edennyt hyvin hitaasti pääasiassa ajan- mutta osaksi myös tilanpuutteen vuoksi. Autotalliin on kertynyt kaikenlaista romua, josta on tarkoitus toki päästä eroon. Tätä ei ajanpuutteen vuoksi ole ollut oikein tarkoituksenmukaista ryhtyä järjestelemään. Varastohuoneen remontoiminen niin, että siellä voisi lisäksi tehdä jotain järkevää, voi edesauttaa tilaongelmaa. Huone on pinta-alaltaan toki hyvin pieni, mutta tähän asti se on ollut niin epätarkoituksenmukaisesti käytössä, että järjestelyn jälkeen pitäisi tilaa olla selvästi enemmän. Huoneessa on pistorasia ja pieni ikkuna. Lisäksi harkitsen pienen ilmanottoventtiilin asentamista tilaan. Yksi vaihtoehto on jäähdyttää sitä jotenkin aktiivisesti ja johtaa lämpö muualle huoneistoon, joskin sekin tuntuu taloudellisesti ajatellen epätarkoituksenmukaiselta.

3 kommenttia:

kattoratsastaja kirjoitti...

Nämä irralliset anekdootit saavat talosi kuulostamaan ihan kummituslinnalta.

Evojeesus kirjoitti...

Lämpöpumppu pumppaamaan serverilämpöä kellarista asuintiloihin?

Tiedemies kirjoitti...

KR: Tule käymään jos uskallat. Ei tämä mikään linna ole muuten kuin merkityksessä "kotini on linnani". Rakentaja on ollut hullu rakennusmestari, joka on tämmöiseen pieneen tönöön tehnyt kaikkia kummallisia mutta omalla vinksahtaneella tavallaan toimivia ratkaisuja. Kuten sen, että alakerran pannuhuone on rakennettu suoraan yläkerran vessan alapuolelle niin, että hukkalämpö pitää lattian lämpimänä.

Evo: Juuri jotain tuollaista ajattelin, mutta kuten sanottu, en usko, että se on tarkoituksenmukaista. Viileä sellainen ratkaisu olisi, muttei mikään erityisen "ekologinen".