perjantai 21. elokuuta 2009

Yhteiskuntakritiikki.


Koska toistan mielelläni tärkeitä tai ainakin sellaiseksi kokemiani asioita, muistutan, että tämä kappale ei koskaan vanhene ja se toimii kritiikkinä missä tahansa yhteiskunnassa.

Koska yhteiskunta koostuu ihmisistä, ja koska ihminen on eläin ja siksi epätäydellinen, jokainen yhteiskunta on epätäydellinen. Tämä johtopäätös ei tarkalleen ottaen ole täysin välttämätön, vaan loogisesti ajatellen se on kompositiovirhe, mutta käytän sitä silti.

Kuulin radiosta, että tänään vallataan Tampereella katu. Kuulemma tapahtuman järjestäjät vastustavat rantatunnelia, harmaita betonitaloja ja yksityisomaisuutta. Tai ainakin se meni jotenkin näin. Kritiikki on kömpelöä ja retoriikka tympeää kommunismia, mutta alla on eräs oikeasti kritiikkiä vaativa ilmiö, jonka voi ymmärtää myös muuten. Miksi verovaroista noin yleensä pitäisi rahoittaa joidenkin yksityisten tahojen voittoja?

Sosialismia rikkaille, kapitalismia köyhille.

3 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Sama. Mutta kyllä tämä

http://en.sevenload.com/videos/USMENud-Neil-Young-Rockin-In-The-Free-World-Live-SNL-1989

on edelleen SE versio.

Tiedemies kirjoitti...

Jep, mutta olen jo kerran embedannut tuon version. Muistaakseni.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin voisin ymmärtää esimerkiksi akateemisten pätkätyöläisten ongelmia, ellei heidän asiaa ajaisi joku vastenmielinen prekariaattijärjestö. Ainoa ratkaisu tähän ongelmaan olisi se, että koulutusmääriä tietyillä aloilla jyrkästi leikattaisiin, mutta prekariaattijärjestö ensisijassa haluaa, että valtio palkkaa tai pakottaa palkkaamaan prekat hyviin työpaikkoihin.
Ei ole yhteiskunnan etu, että porukka katkeroituituu ja myös siksi asialle pitäisi tehdä jotain. Oli syy heissä itsessään tai ei. Prekat eivät tajua, että oikeasti heitä on yliopistojen puolelta huijattu, niin kuin jenkeissä kolmosluokan yliopistojen opikeustieteelliset huijaavat oppilaitaan.
shitlaw