torstai 23. lokakuuta 2008

Salaliitot...

Odottelen, koska Ilkalla alkaa kytkin toden teolla luistaa. Vihje on jo nähtävissä.

Amerikkalaistyyppisessä konservatismissa on jotain, mikä tekee ihmisestä... En keksi sopivaa suomennosta sanalle "retard". Siis ihan vakavissaan, konsuilla on jo niin monta salaliittoteoriaa maailmanselityksinä, että ei voi kuin pudistaa päätään. Seuraava luonnollinen askel on alkaa uskoa 9/11-salaliittoon ja siihen kuinka WTF, ei kun siis WTC-tornit oikeasti räjäytettiin dynamiitilla tms.

Foliopipoja myyntiin!

11 kommenttia:

Panu kirjoitti...

Amerikkalaistyyppisessä konservatismissa on jotain, mikä tekee ihmisestä... En keksi sopivaa suomennosta sanalle "retard".

Ilkan tapauksessa se on erityisen masentavaa, koska jätkällä kuitenkin oli alun perin tietty rationaalinen tolkku viherhörhöjen kurmotuksessaan. Mutta jos seurustelee pääasiallisesti netin jenkkikonservatiivien kanssa ja ne ovat pääasiallinen intellektuaalinen vaikutteiden lähde, ne tekevät kaltaisekseen.

Panu kirjoitti...

jätkällä kuitenkin oli alun perin tietty rationaalinen tolkku viherhörhöjen kurmotuksessaan.

Tarkemmin ajatellen, tämä taitaakin olla se perussyy. Kun ihmisellä on itsellään tietty rationaalinen perustolkku omassa vihreidenvastaisuudessaan, sitä tulee helposti kuvitelleeksi että muillakin on.

Jokin analoginen mekanismi oli varmaan sen taustalla, että selvä roikale (Andreas Baader) sai fiksumpansa mukaan terroristitouhuihin.

Mikko kirjoitti...

Vihreissä piireissä liikkuneena minua ovat huvittaneet suunnattomasti esimerkiksi varsin hyvin menestyneen paperi-insinöörivaarini salaliittoteoriat. Hän heittää samanlaista teoriaa siitä, kuinka näiden ympäristösalaliittojen takana on ympäristöjärjestöjen valtava taloudellinen hyöty. Huvittava kontrasti siihen ympäristöaktivismin kovaan ytimeen eli nukkavieruihin tofunpureksijoihin, jotka onnistuvat ihmeellisesti elämään muutamalla sadalla eurolla kuukaudessa. No, ehkä en vaan koskaan päässyt sisäpiiriin ja lahjonnan pariin :). Ympäristöaktivistien vastapuolellahan ei tietenkään ole mitään taloudellisia intressejä puolustettavana... (sinänsä en väitä että taloudellisista intresseistä suoraan seuraisi että on väärässä)

IDA kirjoitti...

Minusta tuo linkitetty teksti ei ole lainkaan konservatiivinen. Jos siinä haluaa nähdä kritisoitavaa, niin ennemmin sitä voisi kritisoida jonkinlaisesta turhasta tekniikkaoptimista, joka taas on konservatismin vastaista.

Kirjoittajassa on minusta ainoastaan se vika, että hän ei enää kirjoita suomeksi.

Tuossa tekstissä ei kyllä minusta - ontuvana konservatiivina ;) - ole mitään varsinaista kritisoitavaa. Siinä on vain havainnoitu yksi juttu, joka on selvästi havainnoitavissa. Näihinhän saa aina vastata ja kommunikaatio kimpoilee itsestään lopulta oikean vastauksen ;)

Tiedemies kirjoitti...

Pointtina oli siis se, että kun CFC:t kiellettiin, eli otsonikadolle tehtiin se, mikä senhetkisen tietämyksen nojalla oli tehokkainta, niin nyt löytyy vähän kaikenlaisia salaliittoteorioita siitä, kuinka ympäristöjärjestöt "taas kerran" olivat joko ahneita salaliittolaisia tai hyödyllisiä idiootteja sellaisten palveluksessa.

Ilkka toistuvasti julistaa retardo-konservatiivien paremmuutta "liberaaleihin" nähden. Odottelen, koska juttujen taso alittaa "hipit ja CIA räjäyttivät WTC 7:n"-salaliittoteoriat.

Suomalaisetkin kirjoittajat (lähinnä kai ne ovat nazzeja) suosivat erilaisia "vihreä salaliitto"-teorioita. Parhaimmat perustuvat "henkilökohtainen päästökiintiö"-teoriaan ja selittävät kuinka joku mystinen "vihreä eliitti" sitten alkaa lennellä lentokoneilla ympäri maailmaa kun muut ihmiset joutuvat näkemään nälkää. (Muistaakseni Markus Jansson on esittänyt ihan vakavissaan tällaista, mutten ole varma oliko se juuri hän)

Markku kirjoitti...

Parhaimmat perustuvat "henkilökohtainen päästökiintiö"-teoriaan ja selittävät kuinka joku mystinen "vihreä eliitti" sitten alkaa lennellä lentokoneilla ympäri maailmaa kun muut ihmiset joutuvat näkemään nälkää.

Kannattaa huomata, että vihreitä on erittäin moneen junaan. On paloheimoja, soininvaaroja, drakeja, meriläisiä ja merikukkia. City-vihreissä on sellaisia henkilöitä, joiden omassa elämäntyylissä ei vihreys näy millään tavalla. Esimerkiksi Merikukka ajaa citymaasturilla. Al Gore asuu valtavassa omakotitalossa ja lentää jatkuvasti ympäri maailmaa luennoimassa hiilidioksidipäästöistä.

Ilkka on sikäli oikeilla jäljillä, että vihreiden puhuminen on osa kaikkien keskiluokkaisten ihmisten tavoin kerskakuluttavan Stuff White People Like (googlettakaa tuo sivusto, se on hauska) -väen keskinäistä statusnokittelua.

Mikko kirjoitti...

Ilkka on sikäli oikeilla jäljillä, että vihreiden puhuminen on osa kaikkien keskiluokkaisten ihmisten tavoin kerskakuluttavan Stuff White People Like (googlettakaa tuo sivusto, se on hauska) -väen keskinäistä statusnokittelua.

Tietysti se on sitäkin, mutta on silti mahdollista että taustalla on ihan oikea ongelma.

Tiedemies kirjoitti...

Kuten Panu sanoi, Ilkan irvailu vihreille on joskus hauskaa ja oivaltavaa. Olen tässä nyt lähiaikoina vain nähnyt aika monta kirjoitusta - en Ilkalta tosin - joissa selitetään, että mikään luonnonsuojelullinen tavoite ei ole koskaan ollut mitenkään järkevä.

Esimerkiksi että DDT:n käytön kiellot ja rajoitukset tai CFC-yhdisteiden kielto ei olisi mitenkään vaikuttanut mihinkään ja että niiden taustalla ovat olleet vain erilaiset salaliitot, joissa "vihreä eliitti" on ollut mukana.

Nämä ovat ihan oikeasti sellaista foliopipotavaraa, että vanhan hyvän ajan Kokkarisen olisi olettanut irvailevan näille salaliittoteorioille. Sensijaan Ilkka on alkanut lipsua ja tuntuu pikkuhiljaa lähtevän kaikkiin retardo-konservatiivien koukkuihin mukaan.

Tiedemies kirjoitti...

Arvostin Ilkan kirjoittelussa ennen sen huomattavaa tarkkanäköisyyttä, kykyä huomata oikeita stereotyyppien ilmentymiä. Nyt hän ei enää vaivaudu olemaan tarkkanäköinen, vaan toistelee retardojen juttuja sellaisenaan.

Esimerkiksi hänen piikkinsä Toronton alueen hippien tempauksista ovat olleet todella herkullisia vuosien varrlla. Nyt "hipit" ja "vihreät" tekevät Ilkan jutuissa kaikenlaista, mutta ilman vastinetta todellisuudessa.

Panu kirjoitti...

Ongelma taitaa viime kädessä olla siinä, että Ilkan irvailu ei amerikkalaisessa miljöössä (tai kanadalaisessa, mutta mitäs pienistä) enää olekaan sitä yksityisajattelijan nokkeluutta, jota se aikoinaan Suomessa oli, vaan yhä enemmän osa laajempaa ideologista ja poliittista alustaa tai plättäformua, ja Ilkan jutuissa alkaa yhä enemmän olla kyse samalla plättäformulla palloilevien tyyppien sisäisestä kaveruudenvahvistus- ja malebondausrituaalista.

Panu kirjoitti...

Sanalla sanoen: Ilkasta on tullut poliitikko. Ja kaikkihan me tiedämme, että politiikka on likaista.