tiistai 23. syyskuuta 2008

It's déjà vu all over again!

Economistin kolumnisti "Lexington" vertaa McCainiä Nixoniin. Palinin valinta varapresidenttiehdokkaaksi oli kyyninen peliveto, jolla mobilisoitiin "rahvas" konservatiiviaines 1970-luvun alkupuolella rakennettuihin asemiin. Konservatiivit, joiden doktriinin mukaan perinteisesti (tiettyjen tahojen) uhrimentaliteetti on pilannut Amerikan, ottavat mielellään uhriviitan harteilleen.

Uhreja ovat tässä retoriikassa uskonnolliset, massiivisten subventioiden varassa elävien osavaltioiden valkoiset keskiluokkaiset, joiden "arvojen" yli kävellään.

Suomessa perinteisesti samantapaista uhrimentaliteettia on soviteltu työtätekevälle keskiluokalle, mutta asetelijat ovat tähän asti olleet pääsääntöisesti vasemmistolaisia. Aika näyttää, alkavatko täälläkin toisenlaiset ajat, ja löytääkö "kulttuurisota" tiensä myös Suomalaiseen mainstream-politiikkaan. Tähän mennessä populisteille on lähinnä naureskeltu, mutta ainakin perssuomalaiset tuntuvat yrittävän iskeä tämänkaltaiseen rakoon. Vasemmistolainen media vaikenee, karvaperseduunaria kusetetaan. Rötösherrat kuriin! Pravda blaa blaa tööt tööt... Ei puhuta niistä asioista.

Ei kommentteja: