Sain koepalavastaukset viime viikolla parin viikon takaisesti ruokatorven ja vatsalaukun tähystyksestä. Tulosten mukaan koepalat olivat muuten harmittomat ja hyvänlaatuiset, mutta eosinofiilien määrä oli merkittävän suuri koepaloissa. Tämä viittaa siihen, että minulla on niin kutsuttu eosonofiilinen esofagiitti.
Kyseinen tila tai sairaus on harvinainen. Sen syntymekanismia ei ilmeisesti tunneta täysin, mutta sen epäillään liittyvän ruoka-aineallergioihin. Minulla ei ole tiedossa että minulla olisi mitään ruoka-aineallergiaa, mutta koska yksi mahdollinen laukaiseva tekijä on maitoproteiini, ja olen viimeiset pari vuotta nauttinut ns. herooisia määriä heraproteiinia, on mahdollista että se on ongelman taustalla ainakin vaikuttavana tekijänä.
EE on tilastollisesti yhteydessä ahdistusoireisiin, joita esiintyy 41%:lla potilaista. Ruokahaluttomuus ja syömisvaikeudet esiintyvät jossakin kohtaa merkittävinä lähes 100% potilaista.
Ikävä puoli tässä on se, että jos ruokavaliointerventiota kokeillaan, sen teho voidaan lopulta todeta vain uudella endoskopialla. EE-potilaat joutuvatkin usein ravaamaan endoskopioissa varsin usein.
Voin kertoa että tämä mahdollisuus jo itsessään ns vituttaa minua aika tavalla.
2 kommenttia:
No joo mutta ei pötsisyöpää. Juuri terapoin yhtä tuttavaa, jolla on kesällä haimasta leikattu kulma pois. Sanoi aika vaisuna, että ei se lääkäri mitään superhyvää ennustetta pöytään latonut. Veti aika hiljaiseksi itsenikin.
Vaihda mjölkki kraanaveteen ja eikun talla taas pohjaan :)
Pikaista paranemista. Näin off-topicina, koska olet käsittääkseni ns. teknokraattinen tyyppi, niin ottaisitko asiaksesi laatia jossakin välin ihan huolellisen postauksen ydinenergiasta? Nääs, kun nyt viime aikoina tuo ilmastoteema on taas ollut ihan huolella tapetilla, niin jälleen kerran saa taas vääntää kättä siitä, onko parempi laittaa ns uraani halkeamaan vaiko tupruttaa suut silmät täyteen fossiilisia... Oma kantani on tieten ensiksi mainittu, koska ydinlaitos tuottaa päästöjä vähemmän silloin kun jokin häiriö tapahtuu, verrattuna siihen hiilivoimalaan, kun se toimii ns. normaalisti. Mutta koska "ydin" on edelleen se kalmansana, niin yritäpä argumentoida tästä(kään) asiasta noin asiallisesti sitten... Ja kuinka moni on kuollut jossain ydinturmissa viimeisen 50wee aikana vaikka johonkin kaivosonnettomuuksissa tai pienhiukkasten vuoksi, voi myös kysyä? (No ookoo, sitä Tsernobylia ei nyt lasketa, koska se oli ihan vasiten tuotettu "vastoinkäyminen".)
Lähetä kommentti