tiistai 26. maaliskuuta 2019

Paha Yskä (ja yhä pahenee)

Viime viikon päivityksen -- jossa spekuloin nostelutuloksilla mikäli en sairastu -- jälkeen varsin pian sairastuin flunssaan. Alkuun kyseessä oli pieni nuhakuume, joka ei varsinaisesti haitannut elämää muuten kuin että jouduin jättämään pari treeniä väliin. Vaivan muutoin parannuttua kuitenkin jäljelle jäi yskä. Yskä on jatkunut nyt torstaista asti ja eilen kävin lääkärissä varmuuden vuoksi, sillä tunsin oloni varsin voimattomaksi. Ehkä hieman tyhmästi yritin treenata eilen, mutta siitä ei oikein tullut mitään.

Tulehdusarvot eivät olleet koholla eikä keuhkoissa kuulunut mitään. Kyse on siis mitä todennäköisimmin harmittomasta ärsytysyskästä. Se on haitannut nukkumista, sillä öisin heräilin jatkuvasti yskänpuuskiin. Lääkäri määräsi kodeiinipitoista yskänlääkettä, jonka ansiosta sainkin viime yönä nukuttua varsin hyvin. Minulla on jonkinlainen irrationaalinen kammo opiaatteihin, sillä lähipiiriini on kuulunut riittävän monta opiaattiriippuvaista joiden elämänpolku on ollut, sanoisinko turmiollinen useiden vuosien ajan. Ne jotka vielä ovat hengissä, ovat vasta viime vuosina päässeet eroon aineiden käytöstä. Aika näyttää kuinka lopullisesti.

En oikein ymmärrä itse opiaattien vetovoimaa. Olen saanut muutaman kerran kipuun vahvempia aineita, oxycodonia käden murtumaan enkä muista edes mitä nenämurtumaan. Kaikilla noilla kerroilla olo on ollut kuvottava, tokkurainen ja epäselvä, ja paradoksaalisesti aina kun olen kodeiinia ottanut kipuun tai yskään, olen saanut lievän päänsäryn. Niin nytkin, kun illalla nukkumaan mennessä huomasin yskänlääkkeen väsyttävän vaikutuksen, alkoi päätäni särkeä. Lisäksi kaikilla kerroilla jotka muistan, on tullut eräänlainen ontto kolotus sisälle. En osaa sanoa mikä se on, mutta keskikehon kohdalla tuntuu jonkinlainen "alipaine" tms. Sen tokkuran, lämmön ja puutuneisuuden tunteen viehätyksen vielä jotenkin voin ymmärtää vaikkei se minusta mitenkään erityisen miellyttävää olekaan, mutta nuo muut "oireet" ovat selvästi voimakkaammat ja epämiellyttävät.

Joudun pitämään nyt taukoa treenistä ilmeisesti ainakin tämän viikon. Lääkäriltä en edes kysynyt mielipidettä, sillä tämä ei selvästikään ollut nostaja. Huomaan että vaikka luotan lääkärin asiantuntemukseen diagnostiikassa ja farmakologisissa asioissa, en oikeastaan edes ole kiinnostunut hänen käsityksestään siitä, miten tämä vaikuttaa minun treenaamiseeni. Tämä johtuu siitä, että useimmiten suositus on "älä treenaa ennen kuin olet täysin terve" tai jotain muuta merkityksetöntä, jonka tiedän itsekin. Jos hän olisi näyttänyt siltä että nostelee itse, olisin saattanut luottaa enemmän, koska silloin hän todennäköisesti olisi ottanut asiasta tarkemmin selvää.

No. Nyt voin keskittyä työntekoon ja muuhun elämään.

4 kommenttia:

Mikko Kallionsivu kirjoitti...

Diggaan tuota uutta profiilikuvaa.

Mikko Kallionsivu kirjoitti...

Noo, mites olis tuoreeltaan pienet vaalianalyysit?

Tiedemies kirjoitti...

Tulee jahka kerkeän.

Mikko Kallionsivu kirjoitti...

Gut.